Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
    Albo zrobili tylko: Update stage 2 (Build, TEGRA file)
    a zapomnieli o: Update stage 1 (Main Soft, SH file) co tłumaczyłoby pamięć komórek i stacji radiowych.

masz "Main Soft version ends '00.cf"?

bo taka powinna być po RC4
    na to wygląda, że żeby nie bawić się w konfigurację radia itp to tylko Tegrę zaktualizowali - a co za tym idzie nie zrobili resetu do fabryki
    wydaje się być juz wszystko jasne - po fabrycznym wróci PREINSTALL

chociaż, ja mam .cf tylko tegrę starszą - radio pewnie nie wymagało aktualizacji

Comment

• I po co tak agresywnie ? Wiadomo, czas jest ważny, ale akurat poświęcony na samochód to sama przyjemność. Mam u siebie 2 telefony + 20 kilka etykiet głosowych, zrobiłem to podczas powrotu z pracy do domu, więc straty czasowej zero . Jedynie 30 min na ustawienie Connecta i wgranie aplikacji. Gdybym miał RC4 to pewnie bym to zrobił, ale nie mam i nie wybieram się do ASO szybciej niż za 1,5 msca na zmianę oleju , a i tak nie wiem czy będę prosił o aktualizację Connect, ta wersja się praktycznie nie zacina, więc nie mam chyba potrzeby.

Comment

• Ja od początku korzystam ze smartwatcha i jest to najszybszy sposób na dzwonienie. Etykiety robiłem 2x po resecie ale stwierdziłem ze nie ma sensu bo historia i tak się przenosi przy podłączaniu. Po drugie wywoływanie głosowe strasznie długo trwa na conneccie - czy da się jakoś pominąć lektora?

Comment

• PJW
          Jak ktoś woli zabawę i spinki z connectem przez najbliższe miesiące to jego sprawa… Mi przywrócenie radia do stanu fabrycznego i zainstalowanie kilku apek zajmuje 15 minut, a dodanie kilkunastu etykiet głosowych trwa 5 minut.
          Android to bardzo problematyczny system, a jak ktoś tego nie rozumie to szkoda go uświadamiać na siłę. Nie wiem jak inni, ale ja na przykładzie komórek zauważyłem, że telefon nowy śmiga jak głupi, po użytkowaniu kilka miesięcy zwalnia i to diametralnie. A jak się jeszcze go aktualizuje to totalna padaka. Zawsze zerowanie pomaga w tym przygłupawym systemie.
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• No właśnie, ja po odkryciu przyczyny swoich problemów (pendrive) też nie mam potrzeby grzebania przy sofcie HC.
            Lepiej podjechać do ASO/zrobić przy okazji przeglądu i samemu się nie zmóżdżać. Jak się coś popsuje przy aktualizacji to nie będzie na Ciebie
            Sunday Driver

Comment

• Nie no jasne . Ja tam się nie spinam, AutoMapa chodzi o wiele płynniej niż GM. Yanosik działa. Wszystko hula, więc teraz nie muszę się już bawić . Życzę tego każdemu!
              Zawsze tak jest z telefonami, dlatego resecik i dziala jak nowy. Do tego można baterię nową kupić i masz praktycznie nówkę sztukę . Pies pogrzebany w aktualizacjach i zapychaniu się... Dokładnie tak jak pawcio-203 piszesz, to jest kilka minut . Dzięki za tę radę o resecie, bo teraz mi śmiga świetnie od tamtego czasu.

Mehau, ja w sofcie nic nie grzebie aktualizować sam też nie będę aktualizował Z tego co widzę to tam raczej sporo poprawek dla Garmina, a ja go naweat nie mam, więc...

Maccan, da się pominąć lektora, trzeba w opcjach odznaczyć opcję, nie pamiętam w tej chwili jaką, za 2 h mogę Ci napisać .

Comment

• Zastanawiam się, czy usunięcie folderu z garminem (nie byle co bo aż prawie 4gb zajmuje) przywróci go po zerowaniu…
                Przydało by się to 4gb np na mapę EU. Zawsze lepiej mieć ostatnią deskę ratunku.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

• dzięki PJW - jeśli możesz to daj znać

Comment

• Maccan ustawienia -> system -> podpowiedz glosowa -> wyłączone

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                      Zastanawiam się, czy usunięcie folderu z garminem (nie byle co bo aż prawie 4gb zajmuje) przywróci go po zerowaniu…
                      Przydało by się to 4gb np na mapę EU. Zawsze lepiej mieć ostatnią deskę ratunku.
                      Raczej go nie przywróci, bo niby skąd? Nawet aktualizacja jest dużo mniejsza więc zawiera tylko poprawki, a nie program.
                      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                      sigpic
                      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Witam!
                        1. Mam "Main Soft version ends '00.cf"
                        2. Po polaczeniu z internetem zrobil mi aktualizacje "Honda App Center"
                        3. Po aktualizacji w HondaPremissions "HondaAppCenter_A1.apk zostala zmieniona z PREINSTALL na ciag roznych liter i cyfr.
                        4. Po wejsciu w HondaPremissions zmienilem recznie na "PREINSTAL" i zapisalem.
                        5. Uprawnienia dla nawigacji zniknely i musialem je dodac w znany sposob.
                        Po tych zmianach wszystko jest po staremu.

Comment

• Witam,

Czy istnieje jakiś trwały myk, żeby animowana tapeta androidowa działała podczas jazdy? W tym momencie działa tylko na postoju, wystarczy ruszyć i tapeta przełącza się na statyczną i to w tempie pegasusa... Nie da się w ten sposób tego używać bo systemowi brakuje mocy na płynne przełączenie tapety.

I przy okazji. Czy jakaś dobra dusza dałaby radę podesłać mi Spotify z uprawnieniami? Nie mogę sobie poradzić z Honda Permissions, a to ostatnia aplikacja, która jest mi potrzebna do pełni szczęścia.

Pozdrawiam!

Comment

• Hej!

Czy ktoś kto ma Spotify zainstalowane na Connect może przesłać działający zestaw uprawnień? Mam problem, że co bym tam nie wpisał, to odtwarza mi muzykę tylko z lewego głośnika.. Strasznie upierdliwe. Mam coś takiego:

Spotify:
                            Process name: com.spotify.music
                            Package name: com.spotify.music
                            Auth Type = THIRD_PARTY
                            App Type = MULTIMEDIA
                            VideoOut = OFF
                            SoundOut = ON
                            SoundInterrupt = OFF
                            SoundInterruptMude = OFF
                            LastMode = ON
                            OomSetPerm = OFF
                            ProcessKillTarget = OFF
                            Gdy wyczyszczę wpis z process list, to na postoju odtwarza mi ładnie ze wszystkich głośników. Z góry dzięki!

Comment

• Po prostu próbuj... sugeruję zmienić third_party na honda_origin. Nie wiem, strzelam.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez STi Zobacz posta
                                Czy jakaś dobra dusza dałaby radę podesłać mi Spotify z uprawnieniami? Nie mogę sobie poradzić z Honda Permissions, a to ostatnia aplikacja, która jest mi potrzebna do pełni szczęścia.
                                Sprawdz czy jakas aplikacja z takimi samymi uprawnieniami nie biega w tle. Z tego co zauwazylem, jesli odtwarza tylko po jednej stronie, to druga jest zarezerwowana dla jakiejs innej aplikacji - programy sie gryza i kazdy idzie wlasnym kanalem.

Comment

Working...
                                X