Prawda jest taka, że nie ma jednej uniwersalnej listy uprawnień. Wszystko zależy co kto lubi. Ja np. w ogóle nie toleruję gadania nawigacji bo mi w muzie przeszkadza - jak nie wiem gdzie pojechać to sobie zerkam na ekranik. Znoszę jedynie pipkanie ostrzegawcze Yanosika (ale też bez gadania). Inni z kolei wolą mieć komendy gdzie jechać w lewym głośniku z przerwaniem dźwięku. Inni wolą mieć nałożone na muzę. Itd, itp. I to jest świetne w Honda Permissions, że każdy sobie może ustawić, czy chce SoundOut, czy chce SoundInterrupt - trzeba to ZROZUMIEĆ, a nie kopiować szablony. Po to jest ten temat. To, co jest naprawdę moim zdaniem potrzebne, to dokładne rozpisanie co która flaga daje i jakie są opcje - a wtedy każdy sobie ustawi jak chce.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
I wideo-instrukcja: https://www.youtube.com/watch?v=-BhpCOjMd6Y
Jakby co, to nie mojego autorstwa, ale jest więc uprzejmie donoszębył: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Ale wiesz… nikomu nie chce się ruszyć czterech liter i samemu pokombinować tylko piszą "niech ktoś podrzuci listę z uprawnieniami". Tak jak napsiał Alix: Jedni chcą głos nawigacji - inni NIE. Napiszę tylko od siebie i myślę, że wielu może pomoże:
- Zakładam, że każdy ma zainstalowaną aplikację Honda Permission od SMike
- Po pierwsze instalujemy apkę jaką chcemy (google maps, waze, yanosik itp… proces opisany w wydzielonym temacie)
Po instalacji apki nie mamy możliwości używania jej podczas jazdy, a odtwarzacz przeważnie zamyka ją - podobnie jak bieg wsteczny uruchamiający kamerę.
Aby dodać aplikację do uprawnień musimy znać jej dokładną nazwę. Ja używałem zwykłego explorera plików i wchodziłem w ikonę aplikacje i tak:
automapa ma - pl.aqurat.automapa
Jak znamy dokładną nazwę aplikacji w connecie to wchodizmy w honda permission i klikamy
- Proces controls
- plus w prawym dolnym rogu
- w dwóch pierwszych linijkach wpisujemy nazwę taką jak w przypadku automapy
- są jeszcze opcje preinstall, navi (nie pamiętam dokładnie) w moim przypadku musiałem zaznaczyć w przypadku automapy honda origin (zamiast preinstall) a opcje nawi-multimedia-voice nie miały znaczenia
- następnie 3 opcje z dźwiękiem. U mnie dałem w yanosiku i automapie tylko soundinterrupt i komunikaty są w głośniku od kierowcy. Jak nie chcesz dźwięku nie znaznaczaj nic, albo pobaw się tymi opcjami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Zbyszek mnie uprzedziłLast edited by pawcio-203; 29-06-2016, 10:52.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaPrawda jest taka, że nie ma jednej uniwersalnej listy uprawnień. Wszystko zależy co kto lubi. Ja np. w ogóle nie toleruję gadania nawigacji bo mi w muzie przeszkadza - jak nie wiem gdzie pojechać to sobie zerkam na ekranik. Znoszę jedynie pipkanie ostrzegawcze Yanosika (ale też bez gadania). Inni z kolei wolą mieć komendy gdzie jechać w lewym głośniku z przerwaniem dźwięku. Inni wolą mieć nałożone na muzę. Itd, itp. I to jest świetne w Honda Permissions, że każdy sobie może ustawić, czy chce SoundOut, czy chce SoundInterrupt - trzeba to ZROZUMIEĆ, a nie kopiować szablony. Po to jest ten temat. To, co jest naprawdę moim zdaniem potrzebne, to dokładne rozpisanie co która flaga daje i jakie są opcje - a wtedy każdy sobie ustawi jak chce.
Potrzebne jest wchodzenie w w stacje poprzez naciśnięcie kilku przycisków naraz, czy po instalacji honda premissions już nie?
Nie chcę czegoś spartolić , autko ma 7 tys. km przebiegu i trochę było by szkoda.
Comment
-
Zamieszczone przez czterolistny Zobacz postaJeśli nie podświetla mi się przycisk instaluj to muszę resetować stację, tak?
Potrzebne jest wchodzenie w w stacje poprzez naciśnięcie kilku przycisków naraz, czy po instalacji honda premissions już nie?
Nie chcę czegoś spartolić , autko ma 7 tys. km przebiegu i trochę było by szkoda.
- jeśli masz zainstalowaną Honda permissions to tylko popraw wpis na PREINSTALL
- jeśli nie masz zainstalowanej Honda permisstons to niestety reset fabryczny
Comment
-
Zamieszczone przez mirek58 Zobacz postaczy można powiększyć ikony z zainstalowanych amplikacji do rozmiarów standardowych które są w connect
Comment
-
Dzis odbyłem krótką rozmowę z ASO w Gdańsku.
Na pytanie co Honda ma zamiar zrobic z Connectem (pytanie retoryczne, bo u mnie działa wszystko co bym chciał), Pan z serwisu powiedział, ze w zeszłym tygodniu był na szkoleniu i Honda planuje aktualizacje/podniesienie Androida. Słyszeliście cos o tym?
Podobno z powodu problemów z łączeniem z telefonami - a nie z powodu nieużyteczności Connecta
Comment
-
Zamieszczone przez orzem Zobacz postaPan z serwisu powiedział, ze w zeszłym tygodniu był na szkoleniu i Honda planuje aktualizacje/podniesienie Androida. Słyszeliście cos o tym?
Comment
-
I znowu wniosek jeden - nie ma po co aktualizowac... 4.2 nic nie daje. Albo KitKat albo nic............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ale na naszym 4.0.4 tez można aktualne uslugi google zainstalować - sa dla wersji 2.3+ tylko jeszcze nie instalowałem bo auto mam w robocie............................C I V I C
.
.
Comment
-
tak wiem - bardziej chodzilo o to czy znowu maksymalnie go wykastruja. W 4.2 powinien tez zadzialac jeden program ktory teraz nie poszedl. Czyli dzielisz sobie ekran np na kilka czesci i uruchamiasz co chcesz. Wiadomo proc slaby ale moze to zadziala.
Comment
Comment