Zamieszczone przez Alwin
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaale on ma pomoc zebys komus nie wpakowal sie w auto, poza tym powyzej 30km/h tylko ostrzegasorry ale bo obejrzeniu filmu takie właśnie odniosłem wrażenie. (start 3min)
Comment
-
Akurat ten system (CTBA) działa... jak działa, ale ponieważ jest w standardzie więc jakby co, to na znak protestu zawsze można go wyłączyć.
Dyskusyjne jest dopłacanie (cennikowo 2900 pln) za ADAS z którego nie budzącą wątpliwości funkcją jest chyba tylko ostrzeganie o ruchu "poprzecznym" przy cofaniu. Jak ktoś lubi ostrzeżenia to może używać kontroli martwego pola lub asystenta pasa, ale w normalnym użytkowaniu wg mnie odzywają się zbyt często. Rozpoznawanie znaków czy automatyczne światła może w jeździe nie przeszkadzają ale bez nich też da się żyć.
Chyba nie ma razem z ADAS tempomatu adaptacyjnego, a to byłoby warte dopłaty.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Zamieszczone przez a_op Zobacz postaW styczniu pojawiła się aktualizacja dla Connecta.
Comment
-
Zamieszczone przez Alwin Zobacz postaAlix jakie byś miał alternatywy dla CR-V, przyznam, że szukałem i nic sensownego nie znalazłem (musi być SUV).Za SUVa musisz swoje przepłacić, niezależnie od klasy, jakiej go kupisz. W takim wypadku CR-V jest niezłym wyborem.
Co do ADAS... jakbym nie miał go w wyposażeniu, nie dopłacałbym do niego. Ale są osoby, którym na nim zależy - np. mój brat kupuje auto z ADAS, bo u mnie mu się podobało.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Aktualizacja jest banalna, ale te kalkulacje bez wiedzy o korkach sa kiepskie. W ogole masakra bo mozna by w aucie router LTE podlaczyc pod USB i miec stalego neta po WiFi w aucie, nawet Google maps jest lepsze niz ten Garmin...
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaLast edited by brumzium; 19-02-2016, 00:21.
Comment
-
Ta aktualizacja Garmina z mapami 2016.0 jest dostępna już od września 2015, 5,5GB i jakieś 15-20min. na wgranie do samochodu.
Ostatnio była tylko aktualizacja języków nawigacji.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Szkoda tylko że to jest aktualizacja samych map, a nie Garmina czy całego Connecta. Dzisiaj najpierw mi zaliczył zwis, a potem totalnie się zgubił i pod domem pokazywał mi ze jestem w jakimś polu 27 km dalej. No kurde rewelacja...Last edited by Alix; 20-02-2016, 12:44.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Mnie niestety ten cały connect wiesza się co jakiś czas. Co kilka dni po lewej stronie pół ekranu w czarne pasy i do wyłączenia samochodu nie można nic zrobić a wczoraj przy odbieraniu rozmowy dzwonienie zawiesiło się tak że musiałem zjechać z autostrady i wyłączyć samochód...
Nie pisze już o tym ze mirror link nie łączy się z żadnym telefonem a cały system zrobiony chyba tylko po to żeby tylko był
Comment
-
Jak czytam te Wasze opinie nt. tego connecta to żałuję, że będę to miał. Da się jakoś zrezygnować z tego czegoś i żeby zamiast tego zamontowali seryjne, czy już nie? To jest z wyprzedaży rocznika... (czekam na dostawę)Last edited by pawcio-203; 21-02-2016, 17:50.
Comment
-
Oficjalnie sie nie da zrezygnować z tego co wiem. Chyba, że jakieś ASO współpracuje z jakimś instalatorem audio, ale to raczej wyjątek i znajomości personalne niż reguła, której można oczekiwać. Connect sam w sobie nie jest zły, żeby tylko to co jest działało bezproblemowo. W końcu po to kupuje się Hondę, tak?Last edited by Alix; 22-02-2016, 07:25.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Sam pisałeś, że kupisz jakiegoś kenwooda...Jak zamawiałem auto to oczywiście nie wiedziałem o tych przypadłościach, a pracownik salonu wręcz zachwalał ten wynalazek. Pomijam fakt, że podczas jazdy korzystałem tylko z kamery cofania w tym telewizorze. A poza tym to wolę zimówki na alusach niż telewizor 7".
ADAS to niewątpliwie system, który może się przydać.
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaADAS to niewątpliwie system, który może się przydać.
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaSam pisałeś, że kupisz jakiegoś kenwooda...............................C I V I C
.
.
Comment
Comment