Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
    Ech te systemy "bezpieczeństwa" oglądałem na youtube jak Honda Plaza testuje system ADAS i właśnie system CTBA poległ na kartonach + dla Hondy, że ADAS to tylko opcja.

Alix jakie byś miał alternatywy dla CR-V, przyznam, że szukałem i nic sensownego nie znalazłem (musi być SUV).
    ale on ma pomoc zebys komus nie wpakowal sie w auto, poza tym powyzej 30km/h tylko ostrzega

Comment

• Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
      ale on ma pomoc zebys komus nie wpakowal sie w auto, poza tym powyzej 30km/h tylko ostrzega
      ok, to abyśmy byli bardziej szczegółowi system ma pomóc ograniczyć skutki stłuczki czyli zamiast z prędkością 15km/h uderzysz z 13km/h sorry ale bo obejrzeniu filmu takie właśnie odniosłem wrażenie. (start 3min)

Comment

• Akurat ten system (CTBA) działa... jak działa, ale ponieważ jest w standardzie więc jakby co, to na znak protestu zawsze można go wyłączyć.

Dyskusyjne jest dopłacanie (cennikowo 2900 pln) za ADAS z którego nie budzącą wątpliwości funkcją jest chyba tylko ostrzeganie o ruchu "poprzecznym" przy cofaniu. Jak ktoś lubi ostrzeżenia to może używać kontroli martwego pola lub asystenta pasa, ale w normalnym użytkowaniu wg mnie odzywają się zbyt często. Rozpoznawanie znaków czy automatyczne światła może w jeździe nie przeszkadzają ale bez nich też da się żyć.
        Chyba nie ma razem z ADAS tempomatu adaptacyjnego, a to byłoby warte dopłaty.
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez a_op Zobacz posta
          W styczniu pojawiła się aktualizacja dla Connecta.
          Można gdzieś samemu pobrać tę aktualizację i zainstalować, czy tylko ASO?

Comment

• Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
            Alix jakie byś miał alternatywy dla CR-V, przyznam, że szukałem i nic sensownego nie znalazłem (musi być SUV).
            No właśnie "musi być SUV" jest tutaj akurat dla mnie zasadniczym przekreśleniem wyboru sensownego auta Za SUVa musisz swoje przepłacić, niezależnie od klasy, jakiej go kupisz. W takim wypadku CR-V jest niezłym wyborem.

Co do ADAS... jakbym nie miał go w wyposażeniu, nie dopłacałbym do niego. Ale są osoby, którym na nim zależy - np. mój brat kupuje auto z ADAS, bo u mnie mu się podobało.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Tym razem Honda Plaza nagrał poradnik o aktualizacji nawigacji Garmin:

Moja

Comment

• Aktualizacja jest banalna, ale te kalkulacje bez wiedzy o korkach sa kiepskie. W ogole masakra bo mozna by w aucie router LTE podlaczyc pod USB i miec stalego neta po WiFi w aucie, nawet Google maps jest lepsze niz ten Garmin ...

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                Tym razem Honda Plaza nagrał poradnik o aktualizacji nawigacji Garmin:
                dorzucam https://www.civicforum.pl/showthread...373#post287373 aktualizacje najlepiej odpalic na trasie, bo chyba nikt normalny nie odpali silnika i nie bedzie na parkingu czekac godzine az sie zaktualizuje (nie mowiac o mandatach)
                Last edited by brumzium; 19-02-2016, 00:21.

Comment

• Ile minut instaluje się Garmin z usb?

Moja

Comment

• Ta aktualizacja Garmina z mapami 2016.0 jest dostępna już od września 2015, 5,5GB i jakieś 15-20min. na wgranie do samochodu.
                    Ostatnio była tylko aktualizacja języków nawigacji.
                    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                    sigpic
                    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Szkoda tylko że to jest aktualizacja samych map, a nie Garmina czy całego Connecta. Dzisiaj najpierw mi zaliczył zwis, a potem totalnie się zgubił i pod domem pokazywał mi ze jestem w jakimś polu 27 km dalej. No kurde rewelacja...
                      Last edited by Alix; 20-02-2016, 12:44.
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mnie niestety ten cały connect wiesza się co jakiś czas. Co kilka dni po lewej stronie pół ekranu w czarne pasy i do wyłączenia samochodu nie można nic zrobić a wczoraj przy odbieraniu rozmowy dzwonienie zawiesiło się tak że musiałem zjechać z autostrady i wyłączyć samochód...
                        Nie pisze już o tym ze mirror link nie łączy się z żadnym telefonem a cały system zrobiony chyba tylko po to żeby tylko był

Comment

• Jak czytam te Wasze opinie nt. tego connecta to żałuję, że będę to miał. Da się jakoś zrezygnować z tego czegoś i żeby zamiast tego zamontowali seryjne, czy już nie? To jest z wyprzedaży rocznika... (czekam na dostawę)
                          Last edited by pawcio-203; 21-02-2016, 17:50.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Oficjalnie sie nie da zrezygnować z tego co wiem. Chyba, że jakieś ASO współpracuje z jakimś instalatorem audio, ale to raczej wyjątek i znajomości personalne niż reguła, której można oczekiwać. Connect sam w sobie nie jest zły, żeby tylko to co jest działało bezproblemowo. W końcu po to kupuje się Hondę, tak?
                            Last edited by Alix; 22-02-2016, 07:25.
                            . .

Comment

• Sam pisałeś, że kupisz jakiegoś kenwooda... Jak zamawiałem auto to oczywiście nie wiedziałem o tych przypadłościach, a pracownik salonu wręcz zachwalał ten wynalazek. Pomijam fakt, że podczas jazdy korzystałem tylko z kamery cofania w tym telewizorze. A poza tym to wolę zimówki na alusach niż telewizor 7".
                              ADAS to niewątpliwie system, który może się przydać.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                ADAS to niewątpliwie system, który może się przydać.
                                Bardziej wątpliwie niż Connect.

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                Sam pisałeś, że kupisz jakiegoś kenwooda...
                                Tak, ale główną przyczyną pozostaje jakość dźwięku. Ja zawsze wywalam audio OEM z tego powodu, nie było jeszcze auta, w którym bym je zostawił w spokoju. Lepsza funkcjonalność i niezawodność po prostu przyspieszają te decyzje. Tak czy owak z Connectem lepiej niż bez Connecta.
                                . .

Comment

Working...
                                X