Bo chca nam pokazać jak to za komuny było (mi Babcia opowiadała ^^)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
-
Jak za komuny, tylko zamiast octu prognoza pogody............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
To jest akurat super rozwiązane w Connect bo jest do tego osobny przycisk - tryb dzienny, nocny, wygaszenie całkowite ekranu (przy działającym audio!). Dodatkowo kazdy z trybow ma w banalny sposob osobno ustawiana jasnosc i to ustawienie pamieta. Sam ekran raczej nie razi, ale navi w nocy trzeba przestawić w tryb nocny bo białe tło daje po oczach. Niestety system jest trochę specyficzny pod tym względem ze jak mu się nie przycisnie OK po starcie to się wygasza. Druga sprawa że nie pamięta trybu ostatniego i zawsze włącza się w dziennym oraz że nie widzę opcji współpracy ze światłami (czyli żeby się automatycznie sciemnial po ich zapaleniu).............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
U mnie po włączeniu świateł podświetlenie deski i connecta przygasa do poziomu ustawionego pokrętłem do zerowania/przełączania liczników.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
No tak, ale to przygasa wszystko. Ale np. navi w Connect nie przeskakuje na tryb nocny.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Navi przechodzi w tryb nocny według zegara - po prostu lepiej wie, kiedy zmierzch nadchodzi...był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
O widzisz, a u mnie nie przechodzi. Musze coś pogrzebać w konfiguracji............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaO widzisz, a u mnie nie przechodzi. Musze coś pogrzebać w konfiguracji
Comment
-
Hehe może masz racjęNie mam tylnej wycieraczki, Magic Seatsow, haczyków czy gniazdka w bagażniku, normalnie bida
Swoją drogą jak wczoraj z moim przyszłym instalatorem audio robiliśmy przymiarki stwierdził, że Connect+ to jeden z lepszych OEM systemów jakie spotkał (w dodatku oboje jesteśmy fanami Garmina) i nawet przez chwilę namawiał mnie, żeby go nie ruszać... Premium Audio też ocenił jako bardzo przyzwoite i nie kaleczące dźwięku jak na system pod którym nie podpisała się oficjalnie żadna marka audio...............................C I V I C
.
.
Comment
-
Skoro tak mówi kolega, który siedzi w temacie, że connect daje radę to się cieszę. Czyli wnioskuję, że w Rce jest inny system audio niż w pozostałych Sportach i Elegancach?
Co do garmina to tak się składa, że w piątek jadę na Okęcie. Jak ten cudowny garmin nie pokaże obwodnic to utwierdzę się w przekonaniu, że jest do d…
Comment
-
Zrób update map, to zobaczymyJuż są mapy 2016
Jak była budowa S8 to wystarczało wgrywać mapy na bieżąco i lag był może miesięczny, najwyżej kwartalny jak miałem Garmina w Kenwoodzie. Nowych tras aż tak strasznie dużo się nie otwiera, więc IMO nie jest to aż tak uciążliwe wziąć pod uwagę, że coś tam jeszcze nie do końca wpisane przez chwilę. Offline generalnie nigdy nie będzie tak idealnie aktualne w każdej kwestii jak online typu GoogleMaps czy NaviExpert. Dobry offline docenia się za to za granicą. Zjeździłem trochę EU i kawałek USA z Garminem i zawsze było dobrze
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaCzyli wnioskuję, że w Rce jest inny system audio niż w pozostałych Sportach i Elegancach?
Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz postaNavi przechodzi w tryb nocny według zegara - po prostu lepiej wie, kiedy zmierzch nadchodzi...Last edited by Alix; 01-03-2016, 09:09.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Tak, w przedlifcie (do 2014) był sub, w polifcie z tego co wiem nie ma. W każdym razie ja nie mam (może znowu kwestia Type R), ale chyba z tego co widziałem w salonie i co jest w katalogu, to sub w bagażniku w ramach Premium Audio przeminął wraz z liftingiemO dziwo... jakiejś ogromnej różnicy nie ma z tego co słuchałem... Sub na pewno swoje Ci daje w tych najniższych rejestrach, ale to nie jest jakaś potęga basu
Last edited by Alix; 01-03-2016, 09:34.............................C I V I C
.
.
Comment
Comment