Wiesz Garmin to jest takie Premium po "hamerykańsku" i wśród offline nie jest taki zły... parę latek temu (a więc w zupełnie innej erze nawigacji, innym systemie i z jeszcze zbyt drogim na online netem w komórce) bawiłem się w takie porównanie: https://www.mobilneforum.pl/showthre...ji-na-Symbiana , zobacz na wyniki ankiety głosowania, jednak masa ludzi wybierała Garmina z jakiegoś powodu i to właśnie wyznaczenie tras było wtedy w Garminie mocne... Porównanie do OsmAnd+ to już degradacja dla mnie
Może wyznacza po prostu inaczej, niż się przyzwyczaiłeś
Oczywiście, że NaviExpert czy GoogleMaps to nieco inna bajka i dzisiaj trudno online'om dorównać (swoją drogą, mamy Connecta na Androidzie z połączeniem WiFi, czemu do diabła nie możemy ich mieć???). Ale raz, że wbrew pozorom pozostaje jeszcze niemało takich miejsc w PL, gdzie zasięgu nie ma albo jest tak kiepski że ledwie można zadzwonić czy smsa wysłać, a nie za bardzo coś ściągnąć (trasy) i wtedy z online jest klops. Dwa, że zaraz po przekroczeniu granicy robi się to drogie. Mimo wykupienia jakichś tam pakietów transferu, które powinny starczyć, mój brat w zeszłym roku przeklął online jak za wycieczkę autem po Francji na takich mapach przyszedł czterocyfrowy rachunek za telefon
Poza EU koszty takiej zabawy to robią się już całkiem niefajne
A offline zawsze jest i zawsze działa, za free, najwyżej może mu traffic nie działać, ale na zadupiu jakie ma on znaczenie... Tak czy owak, uważam, że Garmin jest wciąż przyzwoitym rozwiązaniem OEM w stosunku do rozwiązań no name stosowanych w wielu innych pokladowych infotainment aut, czy nawet niejednym aftermarketowym (to jest np. jeden z koronnych argumentów za Kenwoodem w stosunku do nawigacji Alpine czy Pioneer dla mnie).
To fakt, ale generalnie akurat ten ostrzegacz w lusterkach jest bardzo fajny, tak na autostradzie jak i na wielopasmowych miejskich szosach - można wyłączyć pipkanie a zostaje tylko światełko, które interesuje mnie tylko jak chcę zmienić pas, a tak go nie widzę

Zamieszczone przez brumzium
Zobacz posta

Comment