Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wiesz Garmin to jest takie Premium po "hamerykańsku" i wśród offline nie jest taki zły... parę latek temu (a więc w zupełnie innej erze nawigacji, innym systemie i z jeszcze zbyt drogim na online netem w komórce) bawiłem się w takie porównanie: https://www.mobilneforum.pl/showthre...ji-na-Symbiana , zobacz na wyniki ankiety głosowania, jednak masa ludzi wybierała Garmina z jakiegoś powodu i to właśnie wyznaczenie tras było wtedy w Garminie mocne... Porównanie do OsmAnd+ to już degradacja dla mnie Może wyznacza po prostu inaczej, niż się przyzwyczaiłeś Oczywiście, że NaviExpert czy GoogleMaps to nieco inna bajka i dzisiaj trudno online'om dorównać (swoją drogą, mamy Connecta na Androidzie z połączeniem WiFi, czemu do diabła nie możemy ich mieć???). Ale raz, że wbrew pozorom pozostaje jeszcze niemało takich miejsc w PL, gdzie zasięgu nie ma albo jest tak kiepski że ledwie można zadzwonić czy smsa wysłać, a nie za bardzo coś ściągnąć (trasy) i wtedy z online jest klops. Dwa, że zaraz po przekroczeniu granicy robi się to drogie. Mimo wykupienia jakichś tam pakietów transferu, które powinny starczyć, mój brat w zeszłym roku przeklął online jak za wycieczkę autem po Francji na takich mapach przyszedł czterocyfrowy rachunek za telefon Poza EU koszty takiej zabawy to robią się już całkiem niefajne A offline zawsze jest i zawsze działa, za free, najwyżej może mu traffic nie działać, ale na zadupiu jakie ma on znaczenie... Tak czy owak, uważam, że Garmin jest wciąż przyzwoitym rozwiązaniem OEM w stosunku do rozwiązań no name stosowanych w wielu innych pokladowych infotainment aut, czy nawet niejednym aftermarketowym (to jest np. jeden z koronnych argumentów za Kenwoodem w stosunku do nawigacji Alpine czy Pioneer dla mnie).

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
    Co zauwazylem to mi sie czesto swieci dioda zolta tak jak przy mijaniu aut w martwych punktach ale kiedy jade po autostradzie i jest barierka
    To fakt, ale generalnie akurat ten ostrzegacz w lusterkach jest bardzo fajny, tak na autostradzie jak i na wielopasmowych miejskich szosach - można wyłączyć pipkanie a zostaje tylko światełko, które interesuje mnie tylko jak chcę zmienić pas, a tak go nie widzę
    Last edited by Alix; 09-02-2016, 07:00.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• W EU powinny byc niedlugo dobre stawki bo juz jakas ustawa jest i wchodzi jakos niedlugo albo juz weszla . Co do offline to OsmAnd+ jest super na wakacje, polecam.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Czy coś ostatnio się pozmieniało w oprogramowaniu ? Zamierzam zmienić auto na coś większego i razem z żoną, a raczej ona zdecydowała się na CR-V w której to m.in. montowany jest ten sam system.
        Proszę o informację bo ja już do reszty zgłupiałem czym różni się Honda Connect od Honda Connect (+) ?

W salonie się dowiedziałem, że Honda Connect to praktycznie radio sterowane dotykiem + obraz z kamery, a connect (+) jest uzupełnione o nawigację i wiele innych dodatkowych funkcji. Jak to jest w rzeczywistości ?

Comment

• Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
          czym różni się Honda Connect od Honda Connect (+)
          Tylko nawigacją Garmin. Reszta jest identyczna.
          Last edited by Alix; 09-02-2016, 08:51.
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta

CTBA hamuje do 30km/h, taki miejski radar. U mnie zadziałał hamulec już 2 razy - raz przy najeździe na otwierający się szlaban w pracy, a drugi przy wjeździe do garażu na otwierającą się bramę. Ale to musi być naprawdę blisko. Stwierdził, że próbuję rozbić auto i mnie wyhamował - i to brutalnie, od razu tak na maxa z trykającym ABSem. Raz nie byłem zapięty w pasy (bo kto się zapina w pasy na wjazd do garażu) - przy efektywności hamulców Rki o mało co nie zubożyłem sobie uzębienia na kierownicy jak stanął dęba, nie ma żartów Powyżej 30km/h z kolei działa FCW, czyli ostrzeganie bez hamowania. Co do ostrzegania to mam nieco inne wrażenia - wręcz przełączyłem na dystans "bliski" (tam w opcjach komputera jest do wyboru odległość ostrzegania o kolizji) bo non-stop na mnie krzyczało auto, a tego nienawidzę. Z resztą, rzadziej, ale nadal to robi, być może to się skończy wyłączeniem tego ustrojstwa. Lane Assist też mam wyłączone bo za mną nie nadąża i drze japę, podobnie czujniki parkowania - używam ich raz na ruski rok, bo jak wyjeżdżam z garażu na włączonych - to przeżywają orgazm pipkania Już wolę kamerę, przynajmniej nie hałasuje Ale rzeczywiście trzeba się mieć na baczności jak piszesz, bo obraz jest mocno nienaturalny i w dodatku te całe "dynamiczne linie" po prostu kłamią i co próbowałem wg. nich parkować to stawałem jak paralityk pod skosem do miejsca parkingowego. Już się jakoś do niej w miarę przyzwyczaiłem i teraz fajnie mi się z niej korzysta, tylko dynamicznym liniom już nie wierzę, sam oceniam dystans. Dlatego nie będzie mi ich żal jak je stracę przy ewentualnej wymianie Connecta na coś aftermarketowego. Jedyną naprawdę super sprawą z ADAS jest radar boczny na nadjeżdżające auta przy cofaniu - tu przy wyjeżdżaniu z miejsca parkingowego naprawdę niewiele widać i to jest genialne!
            Czujniki parkowania to nie to samo co radar boczny? bo piszesz osobno o tym?
            Last edited by markow71; 09-02-2016, 10:06.

Comment

• Czujniki parkowania są używane do radaru bocznego, ale to niby osobny system w ramach ADAS - nie wiem, moze maja jakiś wiekszy zasięg wtedy albo inaczej sa interpretowane tylko..?
              . .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                Czujniki parkowania są używane do radaru bocznego, ale to niby osobny system w ramach ADAS - nie wiem, moze maja jakiś wiekszy zasięg wtedy albo inaczej sa interpretowane tylko..?
                rozumiem, że też tylko z tyłu? jakoś to się włącza specjalnie? Dzięki

Comment

• Podłączam muzykę pod usb w schowku i radio DAB nie widzi pendrive.
                  W jakim formacie muszą być pliki muzyczne lub może niewłaściwy pendrive.

Pozdr.

Comment

• mirek58 jak pliki masz mp3 to raczej wina pendriva. System plików to chyba FAT32. Tylko nie wiem o co chodzi Ci z radiem DAB.
                    Last edited by lybra; 09-02-2016, 12:01.
                    Honda Hybrid 3,4L/100km
                    sigpic
                    https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Mp3, jak pisze lybra, pendrive musi być na FAT32, a druga sprawa to to, że nie może mieć niskiej prędkości, czyli te wszystkie reklamówki po 2GB to tylko na szrot się nadają.

Kiedy wyjdzie jakiś update garmina?

Moja

Comment

• Co do szrotów, to goodram 16gb nie działa, a noname 4gb calkien dobrze przy podłączeniu przez usb, może to też sprawa zużycia pendriva.

Comment

• Dzięki za radę format FAT32 pomogło.

Comment

• Zamieszczone przez burbs Zobacz posta
                            rozumiem, że też tylko z tyłu? jakoś to się włącza specjalnie?
                            Domyślnie jest włączone i załącza się razem z kamerą i czujnikami po włączeniu biegu wstecznego, można wyłączyć - jest taka opcja. Generalnie jest beep, ostrzeżenie na iMID i dodatkowe na obrazie kamery cofania. Działa bardzo sprawnie. Prawdziwy skarb na ciasnych parkingach i wyjeżdżaniu szczególnie wprost na ulicę.

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                            a connect (+) jest uzupełnione o nawigację i wiele innych dodatkowych funkcji.
                            Dopowiem jeszcze, że zapewne chodzi o funkcje Garmina, takie jak przelicznik jednostek, ecoRoute, Gdzie Jestem i kilka innych "aplikacji w aplikacji". Niestety, nie ma komputera pokładowego znanego z innych aftermarketowych Garminów, który to był... najfajniejszą z tych "aplikacji w aplikacji" dla mnie. Generalnie, poza samą funkcją nawigacji są to gadżety do których się zajrzy może 2 razy przez całe życie auta.
                            . .

Comment

• Zapytam raz jeszcze, dlaczego czasami jak zapalam auto to radio gra a cały wyświetlacz od connecta jest czarny, nie włączony? Naciskam home i dopiero się pojawia obraz i klikam ok...

Comment

• Bo jak nie klikniesz OK zaraz po uruchomieniu Connecta to wygasza ekran. Albo właśnie uruchamia się już czarny. Bez sensu i nie da się tego zmienić. Tak, jakby ktokolwiek miał przeczytać ten durny tekst więcej niż 1 raz...

Zamieszczone przez votek Zobacz posta
                                Co do szrotów, to goodram 16gb nie działa, a noname 4gb calkien dobrze przy podłączeniu przez usb, może to też sprawa zużycia pendriva.
                                Nie lubi za wolnych, nie lubi za dużych (na 256GB się mi wieszał), niektórych po prostu nie lubi. Kapryśna bestia niestety.
                                Last edited by Alix; 09-02-2016, 19:47.
                                . .

Comment

Working...
                                X