Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• System Win 10 i OSX, na obu to samo. Próbowałem już z formatowaniem ich na obu systemach, i dupa....

Czy ja coś w samym Conect+ muszę zmienić ?

Comment

• Zamieszczone przez MarkII Zobacz posta
      To nic nie daje. Miałem tak i przed tą aktualizacją w serwisie jak i po niej.
      Dopóki nie zrobisz resetu fabrycznego dalsza dyskusja nie ma sensu

Comment

• Zamieszczone przez cykomiko Zobacz posta
        Dopóki nie zrobisz resetu fabrycznego dalsza dyskusja nie ma sensu
        Być może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie - robiłem.

Comment

• Zmień pendrive'a...?
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zainstalowałem google maps, ale przy uruchomieniu silnika wyłącza się i pokazuje się komunikat, że podczas jazdy nie można się nią posługiwać, jak to obejść?

Moja

Comment

• A może byś napisał czy masz honda permission... nikt nie będzie zgadywał...
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• ktoś już to chyba wklejał ale jeszcze raz powinno pomóc:

Comment

• Czy jest jakaś zależność pomiędzy nową wersją Honda app Center a brakiem możliwości instalacji ? Zresetowałem tablet. Dopóki nie zaktualizowałem Honda AppCenter mogłem instalować apki z nośnika, po aktualizacji - koniec.

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                    A może byś napisał czy masz honda permission... nikt nie będzie zgadywał...
                    Napisałem wcześniej, że zainstalowałem Honda Permission.

Moja

Comment

Być może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie - robiłem.
                      1. "twardy" reset systemu - z dwóch przycisków lub z ustawień!!!
                      2. odblokowanie instalacji z "nieznanych" źródeł
                      3. na usb apka HondaAppCenter_A1.apk

nie było jeszcze wpisu, żeby na A 4.0.4 z dowolną aktualizacją nie działało.
                      Jeśli u Ciebie nie ruszy, to jesteś pierwszy.

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                      Napisałem wcześniej, że zainstalowałem Honda Permission.
                      i nadałeś google maps uprawnienia jak dla navi (https://www.cmhonda.net/tutorials) ? dobrze wpisałeś nazwę apki i procesu?
                      Last edited by Alix; 14-07-2016, 23:07.
                      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                      sigpic
                      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                        1. "twardy" reset systemu - z dwóch przycisków lub z ustawień!!!
                        2. odblokowanie instalacji z "nieznanych" źródeł
                        3. na usb apka HondaAppCenter_A1.apk

nie było jeszcze wpisu, żeby na A 4.0.4 z dowolną aktualizacją nie działało.
                        Jeśli u Ciebie nie ruszy, to jesteś pierwszy.
                        No to chyba jestem pierwszy. Wyzerowałem wszywko 2 razy. Za pierwszym razem poszło, zainstalowałem co trzeba. Zaktualizował się Honda Center, zgubił mi znowu wpis nr 2 z przebiegu - chore jakieś. Ponownie zrobiłem czyszczenie do zera do poziomu w którym w ustawieniach androida musiałem wybrać język, znowu poinstalowałem apki, zaktualizowałem znowu Honda center i .... i juz nic z pena zainstalować nie mogłem bo wpis "zainstaluj" na szaro.
                        Dla mnie najbardziej wnerwiające jest te gubienie przebiegów w danych z jazdy A.

Comment

• Po aktualizacji HondaAppCenter zmieniają się uprawnienia HondaAppCenter_A1.apk z preinstal na losowy? ciąg znaków. Musisz zainstalować HondaPermissions przed aktualizacją i przywrócić uprawnienia HAC z kopii lub ręcznie.
                          Co do resetowania zużycia to gdzieś w opcjach i-mid'a jest ustawienie, kiedy ma się resetować np. ręcznie, przy otwarciu wlewu paliwa itp. może to??
                          był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                          jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                          sigpic
                          http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Czy jest jakaś zależność pomiędzy nową wersją Honda app Center a brakiem możliwości instalacji ? Zresetowałem tablet. Dopóki nie zaktualizowałem Honda AppCenter mogłem instalować apki z nośnika, po aktualizacji - koniec.
                            Zresetuj ponownie i zainstaluj Honda permissions po pierwsze
                            Aktualizacja Honda app center psuje permissions

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                              Po aktualizacji HondaAppCenter zmieniają się uprawnienia HondaAppCenter_A1.apk z preinstal na losowy? ciąg znaków. Musisz zainstalować HondaPermissions przed aktualizacją i przywrócić uprawnienia HAC z kopii lub ręcznie.
                              Co do resetowania zużycia to gdzieś w opcjach i-mid'a jest ustawienie, kiedy ma się resetować np. ręcznie, przy otwarciu wlewu paliwa itp. może to??
                              Dziękuje bardzo. Tak przypuszczałem, że aktualizacja zablokowała możliwość instalacji. Co do kasowania to wiem, że ma 3 opcje: po zapłonie, ręcznie i przy tankowaniu. Kasuje mi losowy wpis nawet jak mam ustawione "tylko ręcznie" lub "przy tankowaniu.

Coś nie teges

Zrobiłem tak jak napisałeś i mam gdzieś Honda Center, w ogóle go nie aktualizuje.
                              Last edited by MarkII; 02-07-2016, 19:13.

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS
                                i nadałeś google maps uprawnienia jak dla navi (https://www.cmhonda.net/tutorials) ? dobrze wpisałeś nazwę apki i procesu?
                                Nazwę wpisałem Google Maps, a proces taki com.google.android.apps.maps, i nawet sama aplikacja Honda Permissions nie chce działać podczas jazdy.

Moja

Comment

Working...
                                X