Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
    Też do nich zgłaszałem problem, może ktoś ogarnie i poprawi w nowej wersji .
    Ja codziennie używam Waze w wersji 3.9.9 (dojazdy praca/dom) i jestem mega zadowolony. Trasę w korkach jak dla mnie super wyznacza, jeździłem wcześniej na GM i takimi drogami jak z Waze jeszcze nie jeździłem ( oczywiście na + ). Faktycznie jest problem z wyznaczaniem trasy jak podniesie nawigacje po uruchomieniu samochodu - nauczyłem się po prostu wyłączać przed wyjęciem kluczyka :-).
    Odznacz LastMode i appka sama się skilluje po wyłączeniu stacyjki.
    Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez handman Zobacz posta
      Jak najbardziej mam dźwięk w takiej sytuacji. W trakcie komunikatów Yanosika wycisza sie na chwilę muzyka w prawym przednim głosniku. Po czym po 2 sekundach wraca.
      ooo jak to zrobiłeś, ze tak dziala?

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Yanosik na takich uprawnieniach działa ok, tylko nie ma możliwości regulacji głośności komunikatów i tego raczej nie da się ustawić bo jest realizowane przez sprzęt a nie przez aplikację.

20160605_150438.jpg
        20160605_150450.jpg
        20160605_150458.jpg
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Temat automapy i yanosika ogarnięty. Zrobiłem zerowanie connecta, zainstalowałem tylko najpotrzebniejsze rzeczy i dźwięk działa zarówno na AM i na Yanosiku.
          Kwestia głośnych komunikatów yanosika pozostaje bez zmian. Program nie ma możliwości zmiany głośności.

IMG_0082.jpg
          IMG_0080.jpg

Chodzi mi jeszcze po głowie zakup dvbt. Są na allegro kompatybilne z andkiem 4.0.3. Podłączamy pod USB (w naszym przypadku musi być kabelek z usb na micro) instalujemy apkę i wypuszczamy antenkę gdzieś koło klapy bagażnika (chociaż to niekoniecznie).
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Co rozumiesz przez zerowanie Connecta?
            Last edited by Alix; 11-06-2016, 09:41.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• W menu masz opcje przywracania do ustawien fabrycznych i pewnie o to chodzi. Po zakupie kozystalem z tego kilka razy bo tak sie wieszal. Po styczniowej aktualizacji jest dobrze. Natomiast w connect + chyba dalej walcza bo jak ostatnio bylem w serwisie to pracownik strasznie narzekal na problemy. Tym razem garmin sie wysypywal.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                Co rozumiesz przez zerowanie Connecta?
                Wchodzisz w opcje systemowe i tam w ZABEZPIECZENIACH masz zerowanie do ustawień fabrycznych. Nawet wywalony uprzednio garmin powraca po tym zabiegu.
                Klikasz wtedy na koniec "wymarz wszystko"

Jest to o tyle "głębokie leczenie", że po tym musisz ustawić stacje radiowe, godzinę itp...
                Last edited by pawcio-203; 11-06-2016, 10:03.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dla odważnych: na XDA pojawił się biuletyn i dysk serwisowy do aktualizacji Connecta RC4:

Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...

posty 654 i 656
                  sigpic

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                    Wczoraj aktualizowałem nawigację wyświetlono -aktualizacja udanaa- a dzisiaj biały ekran co może być przyczyną?
                    Wczoraj byłem w serwisie z tym Garminem aktualizowali mi oprogramowanie do wersji OC.091.01.1123 ale Garmin nadal biały ekran nie potrafily naprawić,w poniedziałek będą gdzieś dzwonić do Hondy
                    wstępnie poinformowali mnie że może zajść potrzeba wymontowania radia.
                    Nie mam teraz możliwości intalacji żadnych programów z tej strony https://www.mus4.com.br/CMhonda/
                    Last edited by mirek58; 11-06-2016, 13:27.

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                      Yanosik na takich uprawnieniach działa ok, tylko nie ma możliwości regulacji głośności komunikatów i tego raczej nie da się ustawić bo jest realizowane przez sprzęt a nie przez aplikację.
                      czyli jak zainstalowalem samego yanosika to teraz ta sama metoda honda permissions i jak wyedytuje jak powyzej to juz mi dzialac bedzie? nie wiecej nie trzeba?

gdzie jest instrukcja instalacji honda permissions? bo nie moge namierzyc

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
                      Last edited by brumzium; 11-06-2016, 13:46.

Comment

• Walczę z zainstalowaniem oryginalnego Gramina do Connecta.
                        zainstalowałem Aplikację, ale utknąłem.... żeby działała potrzeba uprawnień ROOT-a by zmodyfikować katalog z mapami w pamięci urządzenia. Próbował ktoś tymczasowo ROOT-ować albo w inny sposób walczyć z uprawnieniami do zapisu na partycji systemowej?

Comment

• Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
                          czyli jak zainstalowalem samego yanosika to teraz ta sama metoda honda permissions i jak wyedytuje jak powyzej to juz mi dzialac bedzie? nie wiecej nie trzeba?

gdzie jest instrukcja instalacji honda permissions? bo nie moge namierzyc
                          Honda Permissions instalujesz jak każdą inną apkę tj. zmieniając nazwę instalki na HondaAppCenter_A1.apk. Tu masz przetestowane apki: https://www.mus4.com.br/CMhonda/

A jak instalowałeś Yanosika??
                          sigpic

Comment

• Zamieszczone przez benekx Zobacz posta
                            Walczę z zainstalowaniem oryginalnego Gramina do Connecta.
                            zainstalowałem Aplikację, ale utknąłem.... żeby działała potrzeba uprawnień ROOT-a by zmodyfikować katalog z mapami w pamięci urządzenia. Próbował ktoś tymczasowo ROOT-ować albo w inny sposób walczyć z uprawnieniami do zapisu na partycji systemowej?
                            Jak nie miałeś fabrycznie garmina to nie wiem (nawet nie znam aplikacji na androida do pobrania na własną rękę). A jak miałeś, ale odinstalowałeś i chcesz go powtórnie mieć to wyzeruj connecta i będzie.
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
                              Dla odważnych: na XDA pojawił się biuletyn i dysk serwisowy do aktualizacji Connecta RC4:
                              To teraz jak mam sprawdzić jaki mam model connecta "ID CODE"?
                              Bo tu chyba tego nie ma.
                              2016-06-11 18.26.31.jpg

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                Jak nie miałeś fabrycznie garmina to nie wiem (nawet nie znam aplikacji na androida do pobrania na własną rękę). A jak miałeś, ale odinstalowałeś i chcesz go powtórnie mieć to wyzeruj connecta i będzie.
                                Bardziej chodzi o bezpiecznego tymczasowego ROOTa który pozwoli dodać parę plików do partycji systemowej a potem można by go odinstalować bez zerowania - przywracania systemu.
                                Potrzebuje go uruchomienia Garmina na zwykłym Connecie.

Jak zwalczę, to pochwalę się

Comment

Working...
                                X