Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez majcher730 Zobacz posta
    To teraz jak mam sprawdzić jaki mam model connecta "ID CODE"?
    Bo tu chyba tego nie ma.
    Wszystko masz w instrukcji (2 str.) - ID Code dla HC jest na obudowie a dla HC+ obok kieszeni na płytę CD.
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Witam.

Wczoraj zrobiłem update swojego Connecta+ w CR-V .., poszło bez problemowo.

Aby nie narobić sobie problemów - proponuje uzycie dwóch penów - osobnych do obu plików , poza tym po zgraniu plików na pena, usunac pena z kompa - podłączyc jeszcze raz i skopiowac plik z pena na kompa - to po to aby miec pewnosc ze plik wgrał się poprawnie na pena ... zle zgrany plik na pena to uwalone radio !

Comment

• Też mi się udało zrobić aktualizację do RC4. Co do poprawności wgrania plików to tylko porównałem ich wielkości na penie i dysku. Wszystkie aplikacje można wgrywać jak wcześniej.

Lista poprawek:
        Załączone pliki
        Last edited by majcher730; 13-06-2016, 01:54.

Comment

• Wczoraj krótka podróż jako pasażer więc mogłem się pogimnastykować z connectem. Współpraca z automapą i yanosikiem bezbłędna.
          Zgłosiłem do supportu yanosika aby dodali suwak z głośnością bo jednak lektor może wystraszyć podczas jazdy. Napisali, że przekażą programistom. Oby.

IMG_0085.jpg
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Głośność komunikatów Yanosika możesz zmniejszyć (dostosować do upodobań) w ustawieniach systemowych Connecta.

Zmniejszenie do 2-3 punktów na skali głośności powoduje, że komunikaty są na akceptowalnym (przynajmniej dla mnie) poziomie i nie ma to wpływu na możliwość regulacji głośności radia itp.
            sigpic

Comment

• Ale mówisz o wejściu w ustawienia

wIoee.png

bo tam rzeczywiście jest audio, ale poza wyborem alertu i "niby" głośnością, która i tak nic nie daje - nic nie widzę.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Nie z aplikacji, a z głównego ekranu: ustawianie-system-głośność (nad opcjami sygnał i podpowiedź głosowa).

Działa na 100%.
                sigpic

Comment

• Hmmm a to dziwne, bo u mnie Yanosik w ogóle nie informuje dźwiękiem mimo, że mam to włączone... Widzę, że co aplikacja to inaczej.
                  Tak samo AutoMapy nie udało mi się ogarnąć, wywala cały czas przy próbie rejestracji...jakiej wersji bym nie ściągnął to tak jest, masakra.

Comment

• Testował ktoś już nawigację fabryczną Garmin na terenie Niemiec?

Moja

Comment

• Zapewne tak samo aktualna jak w PL. Czyli stara. Do tej pory nie ma nowo otwartej drogi do Wawy z Radomia.
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Wystarczy mi dworzec

Moja

Comment

• A skąd ściągnąć RC4? W zeszłym tygodniu byłem na wymianie connecta i nie zaktualizowali softu. Przed wymianą miałem RC4 a teraz ma chyba RC3

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                            A skąd ściągnąć RC4? W zeszłym tygodniu byłem na wymianie connecta i nie zaktualizowali softu. Przed wymianą miałem RC4 a teraz ma chyba RC3
                            w poście 654 masz link: https://forum.xda-developers.com/gen...3179549/page66
                            sigpic

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                              A możesz napisać co konkretnie trzeba zmienić w tych ustawieniach audio do AM, żeby to chodziło jak trzeba?

Tymczasem ta para (Garmin + Yanosik) ma się bardzo stabilnie jakby co:

[ATTACH]28366[/ATTACH]
                              Czy masz komunikaty głosowe w Yanosiku przy włączonym garminie i fabrycznym radiu

Comment

• W sensie że pipka jak radar/kontrola to tak
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X