Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    To działa tylko w czasie jazdy (uruchomienie wraz z silnikiem, ok. 3-5 sekund). Modem nie dostaje zasilania jak auto jest zgaszone i jest trupem. Dlatego myślę o modemie bez baterii. W czasie jazdy myślisz ktoś będzie próbował się włamać? Nie zdąży za Type R

Poza tym Connect tak czy owak rozsyła WiFi jak się go używa, wyłączanie i włączanie tego byłoby zbyt upierdliwe. To już lepiej niech ma przypisaną sieć z zabezpieczeniem, z którą się łączy. Ja wiem, co pokazali ci informatycy w Jeepie, ale... no tu przynajmniej nie masz jakiejś łączności centralnej... no nie wiem... ale fajnie mieć po odpaleniu auta od razu dostęp do Spotify, YT, GoogleMaps czy stale ostrzegającego Yanosika - to może się wręcz przełożyć na zwrot kosztu modemu dzięki uniknięciu choćby jednego mandatu [emoji14] Wtedy Connect zaczyna naprawdę zasługiwać na swoją nazwę

Tak na marginesie to jest też fajna mobilność na wyjazdy. Niech się wypchają z płatnymi internetami w ośrodkach, przestajesz na to zwracać uwagę czy łaskawie jest darmowe WiFi wszędzie. Wyjmujesz modemik z auta, podpinasz pod ultrabooka czy nawet wpinasz w ładowarkę USB od smartfona do prądu i masz swój net bez łaski... nawet ze swoją muzyką z auta
    Ja uzywam od 2 tygodni Media-Tech MT4222. Działa tylko jak ma zasilanie. Dodatkowo ma wejscie na karte pamieci. Poki co dziala wszystko ok.

Comment

• Koledzy, pytanie o aktualizację Connecta.

Ponieważ za kilka tygodni czas na przegląd B po roku od wyjazdu z salonu mam pytanie o sens aktualizacji Connecta. Sprawa wygląda tak, że mam wersję z jaką wyszedł z salonu rok temu plus jakieś drobne aktualizacje HondaAppCenter przez sieć:
      20160606_154032.jpg

I od mniej więcej pół roku wszystko działa bez zastrzeżeń. Nie było żadnego nieplanowanego restartu, nigdy nie zniknęły linie itp. Może nie jestem zbyt wymagający, muzy i filmów przez USB nie puszczam, wystarczy mi radio i ostatnio możliwość instalacji aplikacji dzięki koledze SMike.
      Yanosik i Waze działąją bez zastrzeżeń, coś tam czasem wyczyszczę CCleaner'em, myślę o instalacji Automapy żeby oprócz Garmina mieć jakąś nawi off-line i tyle. Wywaliłem Aha, Fuel i Parking jako zbędne.

Dlatego pytanie, czy aktualizacja RC4? coś poprawi? pogorszy?
      Oczywiście przed ewentualną aktualizacją wszystko doprowadzę do stanu fabrycznego, a później spróbuję ponownie poinstalować apki tylko czy jest sens? Jak Connect po aktualizacji się sprawuje? Ma ktoś doświadczenia z instalacją apek na zaktualizowanego Connecta? Przejrzałem XDA i coś mi się wydaje, że w HRV i CRV z racji nieco innego oprogramowania są jakieś problemy. Nie chciałbym spieprzyć czegoś, co od dopiero dwóch tygodni działa super.
      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
      sigpic
      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Ja bym poprosił o NIE aktualizowanie i dopóki nie pojawi się istotna aktualizacja, która coś by zmieniła (np. podniesienie wersji Andka), to nie widzę w tym sensu, tym bardziej, że po tej całej RC4 jest wręcz gorzej z tego co tu czytam. Mam tą samą wersję co Ty i przy niej na razie zostaję.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zgodnie z instrukcja staram sie zainstalowac aplikacje Yanosik, Google maps czy Waze. Niestety mimo zmiany nazwy pliku i sprawdzenia wersji aplikacji przy próbie instalacji przycisk INSTALUJ jest na szaro. Macie pomysł czemu tak się dzieje?

Comment

• Masz zainstalowaną aplikacje Honda Permissions ? Jeśli tak to zobacz jaką masz wersje uprawnień oraz czy w allowed installations masz przy HondaAppCenter_A1.apk wpisane PREINSTALL

Comment

• Czy ktoś mógłby wrzucić ustawienia uprawnień dla Yanosika?

Comment

• Wczoraj aktualizowałem nawigację wyświetlono -aktualizacja udanaa- a dzisiaj biały ekran co może być przyczyną?

Comment

• No i po co aktualizowałes Zrób reset stacji (power + inny przycisk, np. menu) na początek.
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    No i po co aktualizowałes Zrób reset stacji (power + inny przycisk, np. menu) na początek.
                    No nie działa ciągle biały ekran,czy naprawa nawigacji pozostał tylko serwis ?

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                      No nie działa ciągle biały ekran,czy naprawa nawigacji pozostał tylko serwis ?
                      Niekoniecznie - pozostaje jeszcze zdjęcie napięcia zasilania z radia i odczekania paru minut. Potem pozostanie przyjęcie kodu antykradzieżowego i powinno być dobrze.
                      Do Connec -ta jest bezpiecznik

Comment

• musisz jechać do aso na aktualizację conecta od 3 tyg jest nowa wersja oprogramowania likwidująca ten błąd i kilka innych.

Comment

• Czyli kolejna akutualizacja likwiduje błąd stworzony przez poprzednią. Hmm super. A jakie nowe tworzy? Cokolwiek poza usuwaniem starych błędów i tworzeniem nowych daje?
                          . .

Comment

• Zamieszczone przez malin_f1 Zobacz posta
                            musisz jechać do aso na aktualizację conecta od 3 tyg jest nowa wersja oprogramowania likwidująca ten błąd i kilka innych.
                            Ok.bo jak na razie to Garmin nie działa

Comment

• czesc, jak mi yanosik startuje przy kazdym odpaleniu auta tak mi brakuje tylko zeby dzwieki bylo z niego slychac, wybadal ktos jak to zrobic?

Comment

• Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
                                czesc, jak mi yanosik startuje przy kazdym odpaleniu auta tak mi brakuje tylko zeby dzwieki bylo z niego slychac, wybadal ktos jak to zrobic?
                                A mógłbyś podać mi linka do yanosika

Comment

Working...
                                X