Zamieszczone przez Alix
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
Koledzy, pytanie o aktualizację Connecta.
Ponieważ za kilka tygodni czas na przegląd B po roku od wyjazdu z salonu mam pytanie o sens aktualizacji Connecta. Sprawa wygląda tak, że mam wersję z jaką wyszedł z salonu rok temu plus jakieś drobne aktualizacje HondaAppCenter przez sieć:
20160606_154032.jpg
I od mniej więcej pół roku wszystko działa bez zastrzeżeń. Nie było żadnego nieplanowanego restartu, nigdy nie zniknęły linie itp. Może nie jestem zbyt wymagający, muzy i filmów przez USB nie puszczam, wystarczy mi radio i ostatnio możliwość instalacji aplikacji dzięki koledze SMike.
Yanosik i Waze działąją bez zastrzeżeń, coś tam czasem wyczyszczę CCleaner'em, myślę o instalacji Automapy żeby oprócz Garmina mieć jakąś nawi off-line i tyle. Wywaliłem Aha, Fuel i Parking jako zbędne.
Dlatego pytanie, czy aktualizacja RC4? coś poprawi? pogorszy?
Oczywiście przed ewentualną aktualizacją wszystko doprowadzę do stanu fabrycznego, a później spróbuję ponownie poinstalować apki tylko czy jest sens? Jak Connect po aktualizacji się sprawuje? Ma ktoś doświadczenia z instalacją apek na zaktualizowanego Connecta? Przejrzałem XDA i coś mi się wydaje, że w HRV i CRV z racji nieco innego oprogramowania są jakieś problemy. Nie chciałbym spieprzyć czegoś, co od dopiero dwóch tygodni działa super.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Ja bym poprosił o NIE aktualizowanie i dopóki nie pojawi się istotna aktualizacja, która coś by zmieniła (np. podniesienie wersji Andka), to nie widzę w tym sensu, tym bardziej, że po tej całej RC4 jest wręcz gorzej z tego co tu czytam. Mam tą samą wersję co Ty i przy niej na razie zostaję.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
No i po co aktualizowałesZrób reset stacji (power + inny przycisk, np. menu) na początek.
............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaNo i po co aktualizowałesZrób reset stacji (power + inny przycisk, np. menu) na początek.
Comment
-
Zamieszczone przez mirek58 Zobacz postaNo nie działa ciągle biały ekran,czy naprawa nawigacji pozostał tylko serwis ?
Do Connec -ta jest bezpiecznik
Comment
-
Czyli kolejna akutualizacja likwiduje błąd stworzony przez poprzednią. Hmm super. A jakie nowe tworzy? Cokolwiek poza usuwaniem starych błędów i tworzeniem nowych daje?............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez malin_f1 Zobacz postamusisz jechać do aso na aktualizację conecta od 3 tyg jest nowa wersja oprogramowania likwidująca ten błąd i kilka innych.
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaczesc, jak mi yanosik startuje przy kazdym odpaleniu auta tak mi brakuje tylko zeby dzwieki bylo z niego slychac, wybadal ktos jak to zrobic?
Comment
Comment