Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Z moich prób z uprawnieniami wynika, że:
    - VideoOut - to wiadomo - ma być generalnie zawsze na OFF, bo inaczej podczas jazdy zablokuje się ekran aplikacji
    - SoundOut - to jest wyłączność audio dla aplikacji - jeśli ON to w głośnikach będzie tylko dźwięk z aplikacji (czyli jeśli chcemy radyjko przy odpalonej aplikacji to koniecznie OFF)
    - SoundInterrupt - to jest chyba współdzielenie audio - czyli możliwe jest audio z radia i aplikacji razem (ON)
    - SoundInterruptMute - to współpracuje tylko z ustawieniem wcześniejszego na ON - powoduje przyciszenie innego źródła dźwięku w głośniku kierowcy na czas emisji dźwięku aplikacji
    - LastMode - to wiadomo - jeśli ON to po wyjściu z aplikacji i ponownym wejściu lub wyłączeniu i włączeniu connecta (czy też auta) aplikacje będzie w tym samym stanie (i na tym samym planie)
    Resztę będę gryzł jeszcze.

Odnoszę wrażenie, że problemy z audio mogą wynikać z powodu uruchomionych wielu aplikacji (które chodzą w tle, z powodu LastMode ON) i współdzielą audio (lub właśnie nie współdzielą )

Comment

• IMHO z VideoOut to nie zgadłeś. Fabryczna navi ma ten parametr ustawiony na STILL_IMAGE.
      Sunday Driver

Comment

• Z prześledzonego wątku, nie doczytałem informacji, czy nadanie uprawień aplikacji np. Yanosikowi eliminuje kwestię każdorazowego wyłączania VSP Error po każdym uruchomieniu auta?

Comment

• Eliminuje.

btw. zauważyłem też, że aktualizacja aplikacji Hondy (fuel lub parking - nie pamiętam już) nadpisała listę uprawnień - więc jak ktoś ma dużo własnych wpisów lepiej nie robić aktualizacji lub backup/restore z honda permissions
          Last edited by cykomiko; 02-06-2016, 19:07.

Comment

• Donoszę posłusznie, że jednak mapamap stwarza mały problem. Otóż bardzo często nie odpala za pierwszym razem i wyskakuje komunikat "czy chcę jej pomóc się zamknąć czy mam czekać…" po tym zamknięciu wchodzi za każdym razem. No i ten dźwięk… nie da się go w żaden sposób ściszyć. Poza tym jak już działa to jeszcze nie zaliczyła wysypki. Może kolega SMike jedynie coś poradzić jak będzie miał ochotę i czas. Warto bo godna jest zbadania i niedroga jak 99 zł za dożywotnią aktualizację.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Czy wam też spotify zapisuje dane offline jednocześnie na usb i lokalny storage?
              Zapisałem offline dwa albumy i pokazuje zajętę dokładnie tyle samo (ok 120MB) w obu lokalizacjach.

Comment

• Zamieszczone przez walrus Zobacz posta
                spotify zapisuje dane offline jednocześnie na usb i lokalny storage
                Hmm muszę sprawdzić...

Jadąc na Zlot naszego Forum ustawiłem sobie na smartfonie (SGS5) i na Connect GoogleMaps i Yanosika. Na Connect jeszcze w tle grał PlayerPro, smartfon dodatkowo robił tethering WiFi. Funkcjonalność na smartfonie w aucie - wiadomo, obsługa do łatwych, wygodnych ani przyjemnych nie należy. Tak więc dużo fajniej na Connect. To jednak nie to co Mirror. A teraz najlepsze - GM na smartfonie zaliczył 2 zwisy z koniecznością resetu z poziomu menedżera aplikacji, a GM w Connect w obu przypadkach bez zająknięcia

Co ciekawe, nie mam nadanych jeszcze praw aplikacjom przez HondaPermissions, dopiero będę to robił. Yanosika w tle nie wywala ani wsteczny, ani zgaszenie auta Wszystko natychmiast się łączy i po prostu działa Dwa razy mnie przed policyjnym radarem uratowało (na S8 przy robotach drogowych stali skubańcy) !!!
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dzisiaj zauważyłem że na jednym wejściu USB nie widzi mi pena a wcześniej go podłączałem i było ok drugie wejście ten sam pen działa.
                  Co może być przyczyną?

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                    Dzisiaj zauważyłem że na jednym wejściu USB nie widzi mi pena a wcześniej go podłączałem i było ok drugie wejście ten sam pen działa.
                    Co może być przyczyną?
                    Próbowałeś formatować?

Comment

• Pendrive nie formatowałem podłączałem inne pendrive które wcześniej działały a teraz nie widzi system

Comment

• W innym aucie podłączałeś z takim samym systemem? Nie posiadam takiego udogodnienia jakim jest System Connect +, ostatecznie możesz się zapytać w ASO co może być taką przyczyną.

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                          Dzisiaj zauważyłem że na jednym wejściu USB nie widzi mi pena a wcześniej go podłączałem i było ok drugie wejście ten sam pen działa.
                          Co może być przyczyną?
                          Brzmi jak awaria gniazda USB Z innymi penami też tak się dzieje czy inne współpracują z obydwoma gniazdami?

BTW chyba mieliście rację z tymi penami >32GB w tym Andku. Może inaczej: kwestia jak jest naładowane na pena >32GB danych, sam rozmiar pena mam wrażenie nie ma znaczenia (mój 64GB chodził świetnie... dopóki nie dograłem danych do ok 40GB - jak była połowa z tego to było ok?) - albo to kwestia starego FAT32, który czasem miewa problemy z adresowaniem tych rozmiarów coś kojarzę - ale może się mylę... Niestety oczywiście NTFS nie jest czytany

A... co myślicie o takim czymś do Connecta (router/modem LTE Huawei E8278):

na jakiejś antenie zewnętrznej (np. przyklejanej na szybę) dla poprawy zasięgu i nie walenie sobie po mózgu maksymalnym wzmocnieniem dla odbioru w klatce Faradaya jaką jest samochód? W sumie można włożyć do podłokietnikami bez kabli i nawet wrzucić tam dodatkowe MicroSD (pisze że do 32GB ale znając życie jak czyta SDHC to i 128GB łyknie). Także mamy WiFi dla Connecta, dla pasażerów i dodatkowo swoisty NAS (DLNA przez MediaHouse śmiga z Connecta aż miło)... brzmi super?
                          Last edited by Alix; 05-06-2016, 23:07.
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Odradzalbym stałe WiFi w aucie. Ufasz w zabezpieczenia Connecta? Udostpenienie z poziomu telefonu IMO jest wystarczająco optymalnym rozwiązaniem.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
                            Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• To działa tylko w czasie jazdy (uruchomienie wraz z silnikiem, ok. 3-5 sekund). Modem nie dostaje zasilania jak auto jest zgaszone i jest trupem. Dlatego myślę o modemie bez baterii. W czasie jazdy myślisz ktoś będzie próbował się włamać? Nie zdąży za Type R

Poza tym Connect tak czy owak rozsyła WiFi jak się go używa, wyłączanie i włączanie tego byłoby zbyt upierdliwe. To już lepiej niech ma przypisaną sieć z zabezpieczeniem, z którą się łączy. Ja wiem, co pokazali ci informatycy w Jeepie, ale... no tu przynajmniej nie masz jakiejś łączności centralnej... no nie wiem... ale fajnie mieć po odpaleniu auta od razu dostęp do Spotify, YT, GoogleMaps czy stale ostrzegającego Yanosika - to może się wręcz przełożyć na zwrot kosztu modemu dzięki uniknięciu choćby jednego mandatu Wtedy Connect zaczyna naprawdę zasługiwać na swoją nazwę

Tak na marginesie to jest też fajna mobilność na wyjazdy. Niech się wypchają z płatnymi internetami w ośrodkach, przestajesz na to zwracać uwagę czy łaskawie jest darmowe WiFi wszędzie. Wyjmujesz modemik z auta, podpinasz pod ultrabooka czy nawet wpinasz w ładowarkę USB od smartfona do prądu i masz swój net bez łaski... nawet ze swoją muzyką z auta
                              Last edited by Alix; 05-06-2016, 23:08.
                              . .

Comment

• Jesli masz abo w telefonie i smartfona to wgrywasz sobie program np automate i robisz akcje aby automatycznie wlaczac i wyalczac net po odpaleniu wozu. U mnie super to dziala. Drugi automate zalatwia dzialanie connecta po polaczeniu z telefonem. Wywala wszystko co nie potrzebne i odpala potrzebne programy. U mnie zona ma inny pakiet programow a ja inny.

Comment

Working...
                                X