Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Koledzy pomóżcie
    Zrobiłem twardy reset swojego Connecta w Hondzie Civic IX 1,6 i po restarcie system zażądał Pinu, którego nie miałem w książce serwisowej. Wpisałem parę razy coś błednego i teraz system audio w ogóle sie nie włącza. Co mogę zrobic?

Comment

• Poczytaj od postu #362

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Na przyszłość jeśli komuś zdarzy się niekompatybilny telefon który przestał być kompatybilny a był [emoji16]. W moim przypadku galaxy S10.

Zadanie dosyć proste. Wyczyścić dane aplikacji mirrorlink. U mnie samsung mirrorlink 1.1. Podłączyć do connect. Telefon zgłosi konieczność pobrania certyfikatu. Pobrać i zainstalować. Po chwili telefon zacznie działać z connect.. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam
          Wczoraj wrzucałem z pendrive honda permissions i poszło elegancko,później odtwarzacz video też zainstalowało, w dniu dzisiejszym niestety już nic nie moge zainstalować[emoji20] zrobiłem ustawienia fabryczne itd itp i nie wiem co jest nie tak że żadnej apki nie mogę zainstalować.
          Jest ktoś może z Warszawy żeby mi pomóc?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez pike28 Zobacz posta
            Na przyszłość jeśli komuś zdarzy się niekompatybilny telefon który przestał być kompatybilny a był [emoji16]. W moim przypadku galaxy S10.

Zadanie dosyć proste. Wyczyścić dane aplikacji mirrorlink. U mnie samsung mirrorlink 1.1. Podłączyć do connect. Telefon zgłosi konieczność pobrania certyfikatu. Pobrać i zainstalować. Po chwili telefon zacznie działać z connect.. Pozdrawiam

S10 działa z MirrorLink w Connect+? Z tego co pamiętam z wątku dotyczącego tej technologii to z Samsungami było najwięcej problemów.
            Możesz się podzielić wrażeniami? Na co można liczyć w takim duecie na postoju a na co podczas jazdy?
            Last edited by Pi69; 20-10-2019, 21:57.

Comment

• Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
              S10 działa z MirrorLink w Connect+? Z tego co pamiętam z wątku dotyczącego tej technologii to z Samsungami było najwięcej problemów.
              Możesz się podzielić wrażeniami? Na co można liczyć w takim duecie na postoju a na co podczas jazdy?
              W sumie typowy mirror link. Niby wszystko a brakuje najważniejszego czyli nawigacji z Google maps. Do dyspozycji ma muzykę samsung pogodę i kilka pomniejszych popierdolek. Z ciekawszych to rockscout. Tu dostajesz Spotify i YouTube Music. Jeśli chodzi o nawigację to używam sygic car pełna wersja. Ale działa to nie ukrywam słabo. Albo jedziesz i słuchasz navi albo nie ma nawi i słuchasz radia. Generalnie radio hondy to syf nie z tej ziemi., ale to pewnie dlatego że honda jazz ma o wiele gorsze radio niż Civic i nie wspiera nawret android auto, a to już inna bajka.

Używam również miracast, przesyłanie audio i video po HDMI. No tu jest lepiej. Pełny stream.. W czasie jazdy oczywiście trzeba wyłączyć VSP w ustawieniach.. Pozdtawiam

Comment

W sumie typowy mirror link. Niby wszystko a brakuje najważniejszego czyli nawigacji z Google maps.
                To skoro tak, to może warto przetestować to rozwiązanie: https://blog.floatingapps.net/2018/0...apps-for-auto/
                Ci goście najwyrazniej uparli sie na wyciscniecie z MirrorLinka ostatnich sokow. Apka kosztuje ok.30 pln, ale podobno oddaja kase jesli nie bedzie dzialac w konkretnym srodowisku.

Comment

• Tez to testowałem.. Ale nie jest to idealne rozwiązanie. Programy nie otwierają się z poziomu lecz z przeglądarki. Czyli uruchamiasz YT to odpala się przez www. To samo z Google maps, z tym że nie da się tego narmalnie obsługiwać. Pisałem o tym kilka postów wyżej.

Comment

Tez to testowałem.. Ale nie jest to idealne rozwiązanie. Programy nie otwierają się z poziomu lecz z przeglądarki. Czyli uruchamiasz YT to odpala się przez www. To samo z Google maps, z tym że nie da się tego narmalnie obsługiwać. Pisałem o tym kilka postów wyżej.

Faktycznie, nie sledzilem tego watku zbyt uwaznie od jakiegos czasu i umknela mi ta informacja.
                    Wiem, ze to FloatingApps to hack, ale liczylem, ze GM (tego mi glownie brakuje) bedzie dzialac akceptowalnie. I bylem nawet sklonny zmienic telefon na spelniajacy wymagania.
                    Ale skoro tak nie jest, to oleje temat i GM bede uzywal tak jak to robie od niemal roku odkad stara wersja na HC+ przestala dzialac - odpalone na telefonie, tak jak w czasach "przedconnectowych".

Comment

• Uwaga, jest (niewielkie) światełko w tunelu zwanym "Google Maps na HC". A właściwie dwa światełka.

Primo (odkrył to ktoś z forum xdadevelopers, ja sprawdziłem i potwierdzam):
                      Da się zainstalować i używać leciwą wersję 6.4.15.
                      Szczegóły tutaj-> https://www.civicforum.pl/showthread.php?p=438942
                      Oznacza to, ze nieprawda jest jakoby Google blokowal Androida 4.0 czy wszystkie starsze wersje aplikacji, skoro ten prawdziwy zabytek dziala bez problemu.
                      Chętni mogą potestować wersje pośrednie pomiędzy 6.4.15 a 8.4.1 i zobaczyć które jeszcze działają. .

Secundo (to już efekt moich zabaw):

Co byście powiedzieli na taki widok?

Tak, to nie fotomontaż. Najnowsza wersja GM na ekranie HC+.
                      Rozwiązanie nie jest idealne, wymaga nieco kombinacji i niestety nie jest dla każdego, ale wygląda obiecująco, prawda?
                      Szczegóły wkrótce (muszę się z tym jeszcze pobawić i potestować).

Wysłane przy użyciu Tapatalka
                      Last edited by Pi69; 22-10-2019, 21:33.

Comment

• Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
                        Da się zainstalować i używać leciwą wersję 6.4.15.
                        Przepraszam, chodzi oczywiscie o wersje 6.14.5. Czeski blad. Niestety nie moge juz edytowac posta.

Comment

• Wygląda fajnie, oby stabilnie działało. Chętnie przeczytam, jak to zrobiłeś.

Comment

• W Civicu X niestety ta wersja nie działa, pasa jest itp ale nie pokazuje lokalizacji w której się znajdujemy, sprawdzałem też dwie trochę nowsze wersje, ale też nie działają.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                              W Civicu X niestety ta wersja nie działa, pasa jest itp ale nie pokazuje lokalizacji w której się znajdujemy, sprawdzałem też dwie trochę nowsze wersje, ale też nie działają.
                              Piszesz o tej 6.14.5?
                              Sprawdz to jeszcze, bo u mnie po deinstalacji 8.4.1 i instalacji tego zabytku jakims cudem wylaczyl sie GPS. Musialem go recznie wlaczyc w ustawieniach Androida i zaczelo smigac.

Comment

• Tak, sprawdzałem własnie, GPS wyłączyłem i włączyłem profilaktycznie i bez zmian, wyskakuje komunikat "odnalezienie lokalizacji tymczasowo niemożliwe" czy jakoś tak.
                                Moja Honda
                                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                                X