Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Napisałem tylko dlatego że wiele razy naciąłem się na SanDisca/markowe ze sklepów wysyłkowych . Teraz staram się kupować te na bank markowe.

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
      Nie ogarniam tych tematów z pamięciami zewnętrznymi, a nie chciałbym kupować kilku różnych pendraków metoda prób i błędów.
      Jak 32GB to u mnie peny z tej serii chodzą w Connect bardzo dobrze. W kompie jeszcze lepiej bo USB 3.0 wchodzi

Kompaktowy, dobrze siedzi w podłokietniku, no i nie da się zgubić "nakrętki" jak jej nie ma A 75 zeta nie majątek...

............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• USB 2.0 ma prędkość zapisu ok. 25 – 30 MB/s, a odczytu 30 – 42 MB/s.
        Nie wiem czy jest sens kupować dużo szybszego pendraka, który docelowo ma jeździć tylko i wyłącznie w samochodzie
        Sunday Driver

Comment

• Jestem właśnie po testowej trasie 500 km z nawigacja Waze 3.9.9 i jestem zadowolony, powiadomienia o radarach/policji, omijanie korków, wyznaczanie nowych tras elegancko. Tylko raz coś poglupial-zniknela mapa ale chyba przez brak dostępu do internetu . Jak narazie będę używał tej aplikacji.

Ja używam pendrive fit SanDisk

Jest taki mały że prawie klapka do końca się zamyka
          Last edited by kristofer55; 30-05-2016, 20:31.

Comment

• A ja mam Kingstone starutki 2 GB i huczy aż miło, do tego 8 GB no-name i również działa bez większych problemów

Comment

• Nie wiem dlaczego od wczoraj nie mogę dodać uprawnień mapamap. Wyzerowalem connecta aby go skonfigurować pod własne potrzeby i automapa śmiga aż miło, a mapamap pomimo nadania uprawnień
              - wyłącza radio,
              - zamyka się po wstecznym,
              + działa podczas jazdy
              + jest dźwięk.
              Co jeszcze.
              W linijce apptype musiałem dodać Original Honda bo nie działał dźwięk w automapie. W mapamap wpis com.imagis.mapamap i w/w problem.
              Last edited by pawcio-203; 31-05-2016, 09:45.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Na stronie https://www.mus4.com.br/CMhonda/ pojawiła się informacja że GoogleMaps działa w wersji 8.4.1 która według opisu posiada wyznaczanie trasy na podstawie korków.

GM 8.4.1
                • Comprehensive, accurate maps in 220 countries and territories
                • Voice-guided GPS navigation for driving, biking, and walking
                • Transit directions and maps for over 15,000 towns and cities
                • Live traffic conditions, incident reports, and automatic rerouting to find the best route
                • Detailed information on more than 100 million places
                • Street View and indoor imagery for restaurants, museums, and more
                * Some features not available in all countries

Trzeba przetestować

Comment

• Testuje od wczoraj. Dziala choc znacznie mniej plynnie niz poprzednia wersja. Ale generalnie da sie uzywac i korki bierze pod uwage.

Comment

• Witajcie, przepraszam że tak z grubej rury, ale nie potrafię się ogarnać Kupiłem właśnie roczną civic z systemem connect+. Nie dość, że póki co słabo ogarniam ten system to jeszcze nie wiem jak zrobić w nim nawigacje. Da się ją jakoś prosto wgrać? Connect+ ma wbudowanego GPS? Czy nawigacja jest offline czy musi mieć połączenie z internetem?

Mona civic: IMG_0430.JPG

Comment

• Masz garmina na pokładzie. Dla niektórych super nawigacja offline. Kilkasz w guzik "Nawigacja" i masz (strażaku, o ile dobrze widzę).
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Ech... elliotek - spędź proszę chociaż 5 minut na jakiekolwiek zapoznanie się z Forum, zanim wrzucisz jak leci... dział powitalny zgodnie z Regulaminem jest adekwatny, częściową odpowiedź już uzyskałeś od pawcio-203, resztę masz tutaj w kompendium https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci , a fotki i opis auta to się wrzuca w dziale Nasze Auta, ten wątek to NIE jest na to miejsce.
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                          Masz garmina na pokładzie. Dla niektórych super nawigacja offline. Kilkasz w guzik "Nawigacja" i masz (strażaku, o ile dobrze widzę).
                          Dzięki tylko który to guzik bo takiego nie widzęna wyswietlaczu ? Czy fizyczny?

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          Ech... elliotek - spędź proszę chociaż 5 minut na jakiekolwiek zapoznanie się z Forum, zanim wrzucisz jak leci... dział powitalny zgodnie z Regulaminem jest adekwatny, częściową odpowiedź już uzyskałeś od pawcio-203, resztę masz tutaj w kompendium https://www.civicforum.pl/showthread...onalno%C5%9Bci , a fotki i opis auta to się wrzuca w dziale Nasze Auta, ten wątek to NIE jest na to miejsce.
                          Rozumie o co Ci chodzi. Ale przeglądanie forum często bywa bardzo trudne dla nowego użytkownika. Do tego dochodzi czas który możesz na to poświecić. A często znalezienie informacji staje sie prawie nie realne w temacie który ma prawie 80 stron. Nie chce sie tłumaczyć. Ale każdemu trzeba dać szanse
                          Last edited by Alix; 31-05-2016, 22:28.

Comment

• Kuźwa... większego guzika nie widziałem po odpaleniu radia. Włączałeś w ogóle radio? Bo pytanie porażające...
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• elliotek...

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                              Kuźwa... większego guzika nie widziałem po odpaleniu radia. Włączałeś w ogóle radio? Bo pytanie porażające...
                              (...)

Zamieszczone przez elliotek Zobacz posta
                              Do tego dochodzi czas który możesz na to poświecić.
                              no to trzeba poświęcić, nikt tu nie ma etatu natychmiastowej obsługi Ciebie - jesteś jednym z 19tys. userów, gdyby każdy pisał jak Ty, Forum nie nadawałoby się do użytku

BTW Zgodnie z Regulaminem nie piszemy post po poście. Ogarnij się proszę i nie zaśmiecaj nam wątku - te 70 stron jest z konkretną treścią jednak. Ja nie będę więcej pisał i prosił. Będę działał panelem admina.
                              . .

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                Kuźwa... większego guzika nie widziałem po odpaleniu radia. Włączałeś w ogóle radio? Bo pytanie porażające...

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                elliotek...

(...)

no to trzeba poświęcić, nikt tu nie ma etatu natychmiastowej obsługi Ciebie - jesteś jednym z 19tys. userów, gdyby każdy pisał jak Ty, Forum nie nadawałoby się do użytku

BTW Zgodnie z Regulaminem nie piszemy post po poście. Ogarnij się proszę i nie zaśmiecaj nam wątku - te 70 stron jest z konkretną treścią jednak. Ja nie będę więcej pisał i prosił. Będę działał panelem admina.

Po odpaleniu nie mam żądnego garmina czy też nawigacji. Nie jestem idiotą, wygląda to jak by nie było po prostu tej nawigacji wgranej. Dlatego zadałem to pytanie.

image.jpg

Na żadnym innym oknie nie ma ikony nawigacji.
                                Last edited by elliotek; 01-06-2016, 07:20.

Comment

Working...
                                X