Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prawda jest taka, że nie ma jednej uniwersalnej listy uprawnień. Wszystko zależy co kto lubi. Ja np. w ogóle nie toleruję gadania nawigacji bo mi w muzie przeszkadza - jak nie wiem gdzie pojechać to sobie zerkam na ekranik. Znoszę jedynie pipkanie ostrzegawcze Yanosika (ale też bez gadania). Inni z kolei wolą mieć komendy gdzie jechać w lewym głośniku z przerwaniem dźwięku. Inni wolą mieć nałożone na muzę. Itd, itp. I to jest świetne w Honda Permissions, że każdy sobie może ustawić, czy chce SoundOut, czy chce SoundInterrupt - trzeba to ZROZUMIEĆ, a nie kopiować szablony. Po to jest ten temat. To, co jest naprawdę moim zdaniem potrzebne, to dokładne rozpisanie co która flaga daje i jakie są opcje - a wtedy każdy sobie ustawi jak chce.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• I wideo-instrukcja: https://www.youtube.com/watch?v=-BhpCOjMd6Y

Jakby co, to nie mojego autorstwa, ale jest więc uprzejmie donoszę
      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
      sigpic
      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Ale wiesz… nikomu nie chce się ruszyć czterech liter i samemu pokombinować tylko piszą "niech ktoś podrzuci listę z uprawnieniami". Tak jak napsiał Alix: Jedni chcą głos nawigacji - inni NIE. Napiszę tylko od siebie i myślę, że wielu może pomoże:

- Zakładam, że każdy ma zainstalowaną aplikację Honda Permission od SMike
        - Po pierwsze instalujemy apkę jaką chcemy (google maps, waze, yanosik itp… proces opisany w wydzielonym temacie)

Po instalacji apki nie mamy możliwości używania jej podczas jazdy, a odtwarzacz przeważnie zamyka ją - podobnie jak bieg wsteczny uruchamiający kamerę.
        Aby dodać aplikację do uprawnień musimy znać jej dokładną nazwę. Ja używałem zwykłego explorera plików i wchodziłem w ikonę aplikacje i tak:
        automapa ma - pl.aqurat.automapa

Jak znamy dokładną nazwę aplikacji w connecie to wchodizmy w honda permission i klikamy
        - Proces controls
        - plus w prawym dolnym rogu
        - w dwóch pierwszych linijkach wpisujemy nazwę taką jak w przypadku automapy
        - są jeszcze opcje preinstall, navi (nie pamiętam dokładnie) w moim przypadku musiałem zaznaczyć w przypadku automapy honda origin (zamiast preinstall) a opcje nawi-multimedia-voice nie miały znaczenia
        - następnie 3 opcje z dźwiękiem. U mnie dałem w yanosiku i automapie tylko soundinterrupt i komunikaty są w głośniku od kierowcy. Jak nie chcesz dźwięku nie znaznaczaj nic, albo pobaw się tymi opcjami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Zbyszek mnie uprzedził
        Last edited by pawcio-203; 29-06-2016, 10:52.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          Prawda jest taka, że nie ma jednej uniwersalnej listy uprawnień. Wszystko zależy co kto lubi. Ja np. w ogóle nie toleruję gadania nawigacji bo mi w muzie przeszkadza - jak nie wiem gdzie pojechać to sobie zerkam na ekranik. Znoszę jedynie pipkanie ostrzegawcze Yanosika (ale też bez gadania). Inni z kolei wolą mieć komendy gdzie jechać w lewym głośniku z przerwaniem dźwięku. Inni wolą mieć nałożone na muzę. Itd, itp. I to jest świetne w Honda Permissions, że każdy sobie może ustawić, czy chce SoundOut, czy chce SoundInterrupt - trzeba to ZROZUMIEĆ, a nie kopiować szablony. Po to jest ten temat. To, co jest naprawdę moim zdaniem potrzebne, to dokładne rozpisanie co która flaga daje i jakie są opcje - a wtedy każdy sobie ustawi jak chce.
          Jeśli nie podświetla mi się przycisk instaluj to muszę resetować stację, tak?
          Potrzebne jest wchodzenie w w stacje poprzez naciśnięcie kilku przycisków naraz, czy po instalacji honda premissions już nie?
          Nie chcę czegoś spartolić , autko ma 7 tys. km przebiegu i trochę było by szkoda.

Comment

• Czterolistny...Proponuję przestudiować ten temat. Wszystko było tu opisane, naprawdę... Idziesz na łatwiznę

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
              Jeśli nie podświetla mi się przycisk instaluj to muszę resetować stację, tak?
              Potrzebne jest wchodzenie w w stacje poprzez naciśnięcie kilku przycisków naraz, czy po instalacji honda premissions już nie?
              Nie chcę czegoś spartolić , autko ma 7 tys. km przebiegu i trochę było by szkoda.
              to zależy:
              - jeśli masz zainstalowaną Honda permissions to tylko popraw wpis na PREINSTALL
              - jeśli nie masz zainstalowanej Honda permisstons to niestety reset fabryczny

Comment

• czy można powiększyć ikony z zainstalowanych amplikacji do rozmiarów standardowych które są w connect

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                  czy można powiększyć ikony z zainstalowanych amplikacji do rozmiarów standardowych które są w connect
                  Raczej nie można. A to co widzisz na pulpicie to są po prostu androidowe widgety, które nic nie robią poza odpaleniem konkretnej apki. Zrobienie sobie takiego widgeta to nie jest wielki problem. Chyba większym jest narysowanie ładnej dużej ikonki która będzie pasowała do całości. Sam myślę nad zrobieniem konfigurowalnego widgeta (z możliwością wybrania obrazka i apki) i pewnie kiedyś to zrobię jak tylko znajdę czas, którego wiecznie brakuje.

Comment

• Dzis odbyłem krótką rozmowę z ASO w Gdańsku.

Na pytanie co Honda ma zamiar zrobic z Connectem (pytanie retoryczne, bo u mnie działa wszystko co bym chciał), Pan z serwisu powiedział, ze w zeszłym tygodniu był na szkoleniu i Honda planuje aktualizacje/podniesienie Androida. Słyszeliście cos o tym?

Podobno z powodu problemów z łączeniem z telefonami - a nie z powodu nieużyteczności Connecta

Comment

• Zamieszczone przez orzem Zobacz posta
                      Pan z serwisu powiedział, ze w zeszłym tygodniu był na szkoleniu i Honda planuje aktualizacje/podniesienie Androida. Słyszeliście cos o tym?
                      Fajnie by było mieć wersje przynajmniej 4.4 - wszystkie nowe wersje aplikacji by działały. Ale niestety obawiam się, że to będzie wersja 4.2 (może dokładnie ta którą mają w Stanach) i do tego zabawa z szukaniem furtki zacznie się od nowa

Comment

• I znowu wniosek jeden - nie ma po co aktualizowac... 4.2 nic nie daje. Albo KitKat albo nic
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• zobaczymy na ile go zmodyfikuja i czy beda uslugi google. Dla mnie ma sens w przypadku automatyzacji bo skozystam z dodatkowych funkci ktore w 4.0.4 nie dzialaja.

Comment

• Ale na naszym 4.0.4 tez można aktualne uslugi google zainstalować - sa dla wersji 2.3+ tylko jeszcze nie instalowałem bo auto mam w robocie
                            . .

Comment

• A znasz kogoś komu się udało? :>
                              Sunday Driver

Comment

• tak wiem - bardziej chodzilo o to czy znowu maksymalnie go wykastruja. W 4.2 powinien tez zadzialac jeden program ktory teraz nie poszedl. Czyli dzielisz sobie ekran np na kilka czesci i uruchamiasz co chcesz. Wiadomo proc slaby ale moze to zadziala.

Comment

Working...
                                X