Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ruszałeś strzałkami na bok? Może ktoś ukrył i nie ma jej na pulpicie domowym.
    Albo po prostu masz connect, a nie connect+ czyli nawigacji brak. Trudno powiedzieć. Nie napisałeś jaka to wersja wyposażenia auta, czy z salonu...
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Auto zostało sprowadzone z niemiec, jest to 2015 r. trudno powiedzieć jaka to wersja wyposażenia, w żadnych dokumentach które dostałem nie pisze. Jak sprawdzić czy to connect czy connect+ ?

Na żadnym inny pulpicie nie ma ikony nawigacji. Na innym pulpicie jest tylko ikona AHA.

Comment

• Zobacz czy w zainstalowanych aplikacjach masz garmin. Te kwadraciki w kółeczku w prawym dolnym rogu. Jak nie ma - to nie ma.
        Jak to wersja sport to w standardzie jest właśnie connect bez +
        Uprzedzam kolejne pytanie "Jak nie mam to czy mogę zainstalować inną" - czytaj wątek, a się dowiesz.
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Prosta sprawa - masz przycisk eject i CD to masz Connect jak nie masz (a widzę, że chyba nie masz - ciemna fotka) - ten najniżej po lewej:

uploadfromtaptalk1464759890552.jpg

Przy okazji fotka mojej Dream Team Automapa prowadzi, Yanosik ostrzega o kontrolach i robotach, GPlayer daje i wyświetla muzę... jak to bedzie chodzic stabilnie chyba jednak zostawiam Connecta na pokładzie i jakimś DSP go podpicuje pod kątem audio najwyżej... funkcjonalność mega. Nawet już na iMIDa nie ma co rzucać, może się zająć pokazywaniem tego co trzeba (co ciekawe, te ekrany akurat nie dubluja info z Connecta - super!):

uploadfromtaptalk1464759881656.jpg
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Cieszę się, że przełamałeś się do automapy tak faworyzowanej przeze mnie od początku Widać różnicę w porównaniu z garminem?
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Czyli ma w takim razie wersje bez + ;(

image.jpg

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                Cieszę się, że przełamałeś się do automapy tak faworyzowanej przeze mnie od początku Widać różnicę w porównaniu z garminem?
                Przełamałem? Ja jej używam od kiedy powstała Wieloma nawigacjami od lat się bawię, zerknij: https://www.mobilneforum.pl/showthre...ji-na-Symbiana , https://www.civicforum.pl/showthread...596#post194596 . Różnicę w porównaniu z Garminem... zależy gdzie. Przez miasta uważam Automapa wciąż prowadzi mnie gorzej od Garmina (przynajmniej bez LiveDrive, wtedy może to się zmieni) - przynajmniej nie tak, jak ja bym chciał. Garmin ma dla mnie wciąż o niebo lepszą i czytelniejszą grafikę, asystenta pasów z innej bajki, na super poziomie usługi dodatkowe (stacje benzynowe, bankomaty itp.), lepszy interface bardziej przystosowany do obsługi w aucie (większe przyciski, makra typu "jedź do domu"). Automapa za to zna się na naszych polskich lokalnych traskach i pipidówach lepiej niż każda inna (może poza też rodzimą MapaMap, którą widzę też lubisz pewnie z podobnego powodu), ma lepiej zmapowane numery (szczególnie na obszarach wiejskich, gdzie Garminowi zdarza się pokazywać bzdury), domyślnie lepiej ostrzega przed radarami (w Garminie trzeba to mocno "dopieścić", żeby w miarę działało, ale też można dogrywać je). Dla mnie tak czy owak największą absolutnie wadą Automapy jest jej (nie)stabilność. To mnie dramatycznie wkurza, ja lubię jak wszystko chodzi perfekcyjnie... No ale jest nowa v4, może w końcu zrobili to solidnie

Druga sprawa, że ja używam różnych navi w różnych sytuacjach. Dlatego najbardziej lubię mieć ich cały zestaw Na polskie drogi lokalne i wiochy zwykle uruchamiam AutoMapę lub MapaMap. Po przelotowych trasach i za granicą zwykle jeżdżę na Garminie lub Sygicu - bo chcę jechać głównymi szlakami bez kombinacji i lubię ich czytelność/grafikę. Po mieście chodzę zwykle z GoogleMaps lub... Sygic (bo mam tam cały świat wgrany, a np. w USA z AutoMapą nie pochodzisz, a roaming danych poza UE do GoogleMaps jest dramatycznie drogi). Z kolei jak trasę dobrze znam, ale jadę w "gorącym okresie" (powroty wakacyjne, Wszystkich Świętych, etc.) - to interesuje mnie przede wszystkim ostrzeganie przed Miśkami i kraksami/korkami - wtedy kluczowy jest Yanosik czy coś, co ma sprawny traffic (np. Garmin) - a nie toleruję w aucie CB Radia z uwagi na "poziom" kultury i wypowiedzi jaki tam panuje .
                Last edited by Alix; 01-06-2016, 12:22.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mnie automapa długo się ładuje, do tego mapy są brzydkie, a interfejs mało intuicyjny. Pozostaję przy Waze. Automapę będę zapewne używać "zagramanicą" na głębokim zadupiu.
                  Kombinuję jeszcze jak zainstalować starszą wersję Naviexperta (niestety nie mogę znaleźć plików źródłowych). Używam na komórce i imho ta nawigacja jest nie do pobicia.
                  Sunday Driver

Comment

• Rzeczywiście na connect automapa się ślimaczy i nie jest to raczej wina apki bo jak testowałem na telefonie SGS5 to telefon robił z nią co chciał. Mapa wchodziła w 3 sec. Nie jest to też wina po stronie załadowanych map na penie. Po prostu. Automapa potrzebuje porządnego kopniaka hardware'owego co absolutnie nie przekłada się na jej +.
                    Natomiast mapamap chodzi bardzo płynnie i ładuje szybko mapy. Testuję tak naprawdę od dziś bo kolega SMike pomógł mi dodać uprawnienia (dotychczasowe nie wystarczają na nową apkę). Polecam jak ktoś szuka czegoś lekko pracującego.
                    Jeszcze został tomtom do przetestowania. Szkoda, że z samą PL jest problem tylko trzeba pobierać na więcej państw. I ciekawe czy można na tomku mapy umieścić na penie bo powoli connect się kurczy.
                    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• A sygica ktoś testuje?

Comment

• a ja już myślałem, że to kwestia mojego pendrive'a
                        Sunday Driver

Comment

• Pytanie zasadnicze, jaką macie wersje Automapy? Bo to może być istotne. Ja mam 3.0.0 (najnowsza mapa Polski) i wydaje sie chodzić całkiem płynnie. Tylko z dźwiękiem dziwne rzeczy sie dzieją (i to bez zmieniania uprawnień) - ale chyba sie już unormowało. Jutro będę robił bardzo długą trasę więc się będę mógł podzielić spostrzeżeniami.

Comment

• Ja używam 4.0 RC. 3.0 nie widzi mi karty pamięci

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
                            Sunday Driver

Comment

• No ja mapę zainstalowałem na Connecie, więc nie wiem jak tam z kartami pamięci.
                              A że mój Connect niema Garmina to mam troszę ponad 3GB wolnego miejsca

---
                              O widzę ze w Automapa 4.0 RC dodają MirrorLinka, nie tak dawno pisałem do nich w tej sprawie i twierdzili ze pracują nad tym. Szkoda tylko ze ta technologia w Connecie leży i kwiczy i nawet na moim S4 Mini to nie działa
                              Last edited by SMike; 01-06-2016, 10:24.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Przy okazji fotka mojej Dream Team Automapa prowadzi, Yanosik ostrzega o kontrolach i robotach, GPlayer daje i wyświetla muzę... jak to bedzie chodzic stabilnie chyba jednak zostawiam Connecta na pokładzie i jakimś DSP go podpicuje pod kątem audio najwyżej... funkcjonalność mega. Nawet już na iMIDa nie ma co rzucać, może się zająć pokazywaniem tego co trzeba (co ciekawe, te ekrany akurat nie dubluja info z Connecta - super!):
                                Jeszcze niedawno to był najgorszy sprzęt a teraz takie klocki
                                Muszę zainstalować tego GPlayer - można go przesuwać po ekranie i zmieniać rozmiar?

Comment

Working...
                                X