Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Type R 10gen 2018

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Na krawężniki trzeba uważać (Dobrze ocenić wysokość zanim zdecydujemy się zaparkować spliter nad krawężnikiem.
    Zjeżdżając do mojego garażu podziemnego muszę zwolnić prawie do zera gdy z przechyłu wjeżdżam na płaskie. (ale nie powiem Ci ile wynosi nachylenie mojego podjazdu )

Comment

• Poradnik parkowania dla przyszlych uzytkownikow :-)

Parkowanie prostopadle tylko tylem na kamere.
      Parkowanie rownolegle na dotyk kraweznika - zapomnij, plastiki wystaja minimalnie poza kola.
      Wjazd na kraweznik, zapomnij. Chyba, ze bedziesz jezdzil z miarka.
      Progi zwalniajace - jeszcze o zaden nie zawadzilem
      Parkingi przy centrach handlowych - no problem.
      Parkingi pod blokami - nie testowalem.
      Wjazd na podnosnik plytowy do zmiany kol. Ledwo, ledwo. Moze centymetr luzu.

Czyli ogolnie, kicha. Ale to jest samochod do jezdzenia a nie parkowania :-)
      Last edited by Leszek2; 12-02-2018, 19:17.

Comment

• Parkowac mozna na niezle kraweznikowo ale prostopadle lub pod mozliwie dużym kątem tyłem. Wtedy da sie wjechac w prawie wszystkie w miare normalne miejsca. Ostre spady w galeriach - można przyhaczyc splitterem ale plastiki z przodu pod zderzakiem zwykle o tym zgrzytem ostrzegaja nie robiąc mu szkody więc można delikatnie próbować.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
          Progi zwalniajace - jeszcze o zaden nie zawadzilem
          Jakim cudem? Ja cywilnym IX genem, który jest sporo wyższy, zahaczam o co drugi napotkany próg zwalniający z kostki..

Comment

• Potwierdzam, w Type R progi jakoś o dziwo są mniejszym problemem niż w mojej poprzedniej 8gen. Tak w sensie zahaczania jak i w sensie o dziwo kultutalniejszego ich przejeżdżania.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
              Ja cywilnym IX genem, który jest sporo wyższy, zahaczam o co drugi napotkany próg zwalniający z kostki..
              Dziwne - ja jeszcze nigdy nie przytarłem auta na progu zwalniającym. Zdarzało się przytrzeć o krawężnik ale nigdy o próg. Sugeruję atakować je nieco wolniej

Zadam też pytanie w sprawie prześwitu na forum X gena bo według danych katalogowych type R FK8 ma prześwit tylko o 3mm mniejszy (126mm vs 129mm) - więc jeśli zwykłe hatche nie zawadzają to i typek nie będzie szczególnie że ma pewnie sztywniejszy zawias.

Co innego w IX gen - tu hatch ma 140mm a type R fk2 117mm

Comment

• Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                Dziwne - ja jeszcze nigdy nie przytarłem auta na progu zwalniającym. Zdarzało się przytrzeć o krawężnik ale nigdy o próg. Sugeruję atakować je nieco wolniej [emoji14]

Co innego w IX gen - tu hatch ma 140mm a type R fk2 117mm
                Da się wolniej niż z zatrzymania. na 1 biegu bez gazu, a czasem nawet z wciśniętym sprzęgłem ? Po prostu to wina progów, w okolicy po prostu nie są w dobrym stanie. Co dziwne na zimówkach jest lepiei niż na letnich mimo takiego samego rozmiaru felgi, opony i samej wysokości bieżnika (różnice 0,5 mm).

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  plastiki z przodu pod zderzakiem zwykle o tym zgrzytem ostrzegaja nie robiąc mu szkody więc można delikatnie próbować.
                  Właśnie nie wiem, jak to działa: Kilka razy na wjeździe do podziemnego parkingu przytarłem, a na spliterze śladu nie ma

Comment

• Bo trzesz nie splitterem tylko tymi plastikami pod zderzakiem. One po to tam właśnie są jako ostrzegajki zanim zrobisz mu krzywdę. Na pewno nastomiat należy uważać przy wyjezdzie z mocnych kątów tylem. Auto nie poziomuje się tak dobrze jak przy jeździe do przodu i np. Przodem go swojego garazu wjade bez zgrzytu ale tylem to juz sie nie da...
                    . .

Comment

• To rzucam jeszcze takie pytanie: czy kupowaliście przedłużoną gwarancję o kolejne 2 lata?

Comment

• A widziałeś OWU? Moim zdaniem nie warto , kosztuje to 4k a jak przyjdzie co do czego to pewnie nie uchroni przed niczym

Comment

• Pytanie z innej beczki - jakie mieliście przebiegi przy odbieraniu swoich FK8R z salonów?

Comment

• Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                            Pytanie z innej beczki - jakie mieliście przebiegi przy odbieraniu swoich FK8R z salonów?
                            6 kilometrów :-)

Comment

• Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
                              To rzucam jeszcze takie pytanie: czy kupowaliście przedłużoną gwarancję o kolejne 2 lata?
                              Nie. Wbrew pozorom to nie jest przedłużona gwarancja, tylko forma ubezpieczenia z masą wyłączeń i warunków. Na początku też o tym myślałem, ale po zebraniu opinii osób, które z tego korzystały (albo raczej - próbowały korzystać) doszedłem do wniosku, że nie warto. U mnie przedłużenie o kolejne 2 lata było wycenione na 5400 PLN brutto.
                              CTR

Comment

• Może kogoś zainteresuje film jak powstaje Type R FK8. Między minutą 17:15 a 17:33 widać jakie kolory są najpopularniejsze.
                                https://www.youtube.com/watch?v=dibClbd-Tx0

Comment

Working...
                                X