Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przy poprzednim moim aucie (UFO 2007) nic mi się nie udało utargować i musiałem jeszcze pół roku czekać na dostawę, mimo że zakup gotówkowy. Dostałem tylko dywaniki od dealera i to najtańsze gumiaki hehe. Teraz trochę odreagowałem heh, bo przy zakupie Cupry uzyskałem prawie 10% rabatu. Przy czym nie wiem jak teraz u Hondy, ale u VAGa można dostać extra rabat przy zakupie na firmę i jeszcze dodatkowy jako zakup flotowy. Flota wg importera to minimum 2 auta posiadane w firmie, to udało mi się załapać. Generalnie dealer chętnie daje wszelkie możliwe rabaty oferowane przez importera, bo to nie bije po jego kieszeni.

a każdy na leasingu czy kredycie jeszcze coś skubnie, nie ma bata
    Niekoniecznie. Leasing czy kredyt możesz załatwić we własnym zakresie, często taniej niż ten oferowany przez dealera.
    Last edited by Arpuc; 21-03-2016, 13:05.
    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• możesz ale spotkałem się już kilka razy, że dealer dawał dodatkowy rabat jak brałeś jego leasing (VW - 3%), a jak chcesz przyjść ze swoim to rabat jest niższy i cena wyższa

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        jak brałeś jego leasing (VW - 3%)
        No tak, jak w VAGu bierzesz leasing z VW Banku czy w Toyocie z Toyota Bank no to ta kasa przechodzi z rączek do rączek, powiązane biznesy. Za to jak napisano, i tak ostatecznie to Ty za to wszystko płacisz praktycznie zawsze droższym niż niezależnym leasingiem/kredytem. Ale np. taka Honda/dealer Hondy od takiego Raiffaisena to nie dostaje za bardzo nic za danego klienta z tego co wiem.

Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
        przy zakupie Cupry uzyskałem prawie 10% rabatu
        Jak przed CTR targowałem Cuprę 280 to udało mi się wygryźć nawet 12% i to na auto zamawiane do produkcji, także w Seacie jest o co walczyć. BMW na 328ix dawało podobny rabat. A ostatecznie Honda też mi nieźle zrabatowała, także da się
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Są też upusty dla grup zawodowych - moja żona z racji zawodu musi prenumerować czasopisma lekarskie i tam często są dokładane reklamy aut z niezłymi rabatami dla lekarzy, przodują w tym marki francuskie. Pewnie sądzą że jak lekarz to sam nic nie zrobi i odbiją sobie na serwisie. Ja pracuję w duuużej firmie która ma flotę aut kilku marek i pracownik może nabyć np Opla lub Toyotę (akurat te marki nasza firma kupuje) z kilkunastoprocentowym rabatem co przy cenie kompaktu daje 10 tys obniżki. Jak widzę obecne ceny Civika i porównuję je do ceny zakupu mojego w 2012 roku to sądzę że ze względu na cenę następnym autem może nie być Civic.
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Alix ja wiem, że dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, ale mniej więcej procentowo ile udało Ci się urwać? W tej chwili zbieram oferty i chciałbym mieć jakiś punkt odniesienia. Z kupnem mi jakoś nie śpieszy (ale chcę 2016rok) więc pewnie zaproponuję dealerowi swoją cenę (tak jak żona Glosima) i pożyjemy zobaczymy.
            Last edited by nikoo2; 21-03-2016, 15:18.

Comment

• Najlepszą ofertę na leasing i ubezpieczenie miałem w salonie gdzie kupiłem hanie. Ale nie zawsze tak to jest. Bardzo często wyceniam samochody jako zakup gotówkowy i na końcu proszę o ofertę z salonu, która często jest bardzo dobra ale nie zawsze. W innych przypadkach jest blokada informacji i traci się kilka procent na prowizje.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                Na początek zastanów się jakie chcesz rozwiązanie - przekładanie.... drugi komplet
                Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak siedzę już drugi dzień i przeglądam oferty opon i na razie jeszcze nie wiem co zrobię, a to dlatego, że nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie felgi da się zapakować do tego CTR`a. Jeśli wejdą 17, to na bank będzie drugi komplet kół. Jeśli 18 i większe to raczej opony, tym bardziej, że muszę doliczyć jeszcze komplet czujników ciśnienia.

Zamieszczone przez nikoo2 Zobacz posta
                Alix ja wiem, że dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, ale mniej więcej procentowo ile udało Ci się urwać?
                Nie wiem ile wytargował Alix, ale opowiem w skrócie jak to u mnie wyglądało. Kiedy zamawiałem auto w październiku zeszłego roku sprzedawca nie rozmawiał w ogóle na temat ceny, stwierdził, że nie wiadomo jakie będą za pół roku, kiedy auto będzie odbierane.
                Jestem po targach leasingowych i finalnie z pierwszej opcji na ratę miesięczną w wysokości 4007 zł udało mi się zejść do 3948zł. Zrobiłem kasting między ofertami różnych banków i było zbijanie ceny. Ostatecznie salon zaproponował 2% upustu na auto i taką kwotę, że inne banki odpadły.
                W zeszłym roku kiedy szukałem auta pytałem też o Focusa ST i RS. Przy RS nawet nie chcieli słyszeć o upuście, a przy ST na dzień dobry zeszli z 132tyś na 116tyś. Z CTR jest ciężkie targowanie, bo zazwyczaj nie stoją przed salonem i nie czekają na klienta. Są na zamówienie, może w tym roku rzucą więcej tego i coś się zmieni.
                Pozdrawiam Czarodziej
                Mój Szogun

Comment

• Im czegoś jest mniej tym ceny wyższe
                  Zobaczcie po ile stoją focusy rs na portalach, ja widziałem za 200 tys...

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                    Zobaczcie po ile stoją focusy rs na portalach, ja widziałem za 200 tys...
                    Dużo zależy od wyposażenia. W CTR do wyboru jest tylko kolor ;-) W RS jak robiłem wycenę do podstawowej wersji dołożyłem tylko kamerę cofania, czujniki parkowania i składane lusterka, a zrobiło się ponad 10tyś więcej. Jak dobrze pamiętam stacja multimedialna to już prawie 8 tyś, a do końca wyposażenia daleko ;-)
                    Pozdrawiam Czarodziej
                    Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                      eśli wejdą 17, to na bank będzie drugi komplet kół. Jeśli 18 i większe to raczej opony, tym bardziej, że muszę doliczyć jeszcze komplet czujników ciśnienia.
                      Raczej minimum to 18, mniejsze nie zmieszczą się w zaciskach hamulcowych. Czujników tu na całe szczęście nie potrzeba, tu nie ma TMPS tylko jest pomiar pośredni z czujników ESP i prędkości obrotowej koła, także jesteś kilka stówek na wejściu do przodu w stosunku do większości innych dzisiejszych aut... i jedną rzecz do durnych alarmów i psucia się mniej Wbrew pozorom pomiar z ESP całkowicie się sprawdza i jest dokładny, bo wystarczyło mi 0,15bar różnicy, żeby wyrzucił info o sprawdzenie ciśnienia w oponach.
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                        tu nie ma TMPS tylko jest pomiar pośredni z czujników ESP i prędkości obrotowej koła
                        To bardzo dobra informacja. Znajomemu przy okazji wymiany opon na zimówki uszkodzili jeden czujnik. Przy odbiorze auta popytam specjalistów z salonu i serwisu na temat felg, może coś konkretnego powiedzą.
                        Pozdrawiam Czarodziej
                        Mój Szogun

Comment

• Taka nowinka i ciekawostka, regulowany wydech Remusa do FK2: https://www.remus.eu/news/REMUS-prod...ation-12-2016/
                          Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                          Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Dzięki wszystkim za odpowiedź dotyczącą finalnej ceny auta. Jeśli dla kogoś kolor nie ma znaczenia ani rok produkcji to rzeczywiście może kupić taniej (za 2015rok ubezpieczenie gratis). Co do porównania z Focusem RS to nawet jeśli byłby dostępny i był w podobnej cenie do Type-r to w moim przypadku odpada ponieważ dyskwalifikuje go bagażnik (napęd 4x4 gdzieś musi się zmieścić).

Comment

• Nie wiedziałem, że 4x4 ma wpływ na bagażnik...

Comment

• Ma ma... Tylny most gdzieś trzeba upchać kosztem czegoś.
                                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                                X