Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Droga nie jest jej zywiolem raczej tor...nie mniej slinilem się na ufo. Ale CTR to to już będzie slinotok

Wysłane z mojego GT-I9515
    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Byłem, usiadłem, pobawiłem się, zrobiłem rundkę po terenach wokół salonu (brak blach na dalsze wycieczki ) dając nieco pomigać lampce VSA...

I tak na zimnym nowy silnik kręciłeś....nieładnie
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• hyhyhy:

The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

• Ale spokojnie, poniżej VTECa No dobra, tu jest zmienne rpm VTECa wiec tak na 100% to nie wiem Ale to auto nie potrzebuje obrotów żeby jechać Poza tym on nie pozwala się uszkodzić. Na zimnym kręci sie do 3500 na postoju i nic powyżej. Co nie przeszkadza mu sexownie sapać turbina i przykladnie parskać wydechem już przy odpuszczaniu gazu na takich obrotach, szczegolnie w trybie +R
          Last edited by Alix; 27-11-2015, 16:58.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Napisałem dwa słowa, jak ta cala Rka jeździ... https://www.civicforum.pl/showthread...670#post280670
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
              Taaa, ale za to tej powiedziałeś TAK!
              [ATTACH=CONFIG]24666[/ATTACH]

Białą widziałem wczoraj na Karkonoskiej, jeździli nią z salonu D&D....chyba nawet sprzątaczki wyszły oglądać
              https://www.facebook.com/hondabiela/
              Panowie to zdjęcie gdzieś z neta, czy z salonu w PL? Pytam z ciekawości, bo nie wiem co myśleć. Trzy tygodnie temu byłem podpisać zamówienie na CTR w kolorze czarnym. U Karlika w Poznaniu sprzedawca najpierw nie był w stanie powiedzieć, kiedy można się spodziewać auta, a kiedy wpłynęło zamówienie okazało się, że będzie to koniec kwietnia....początek maja, że wcześniej nie ma szans, że tylko białe od reki. Jak to jest?

PS dzięki za wrażenia z jazd. Co prawda wcześniej czytałem opis jazd z dziennikarzami i wiem, że twarda sztuka z CTR ;-) , ale póki nie odbiorę swojej, chociaż sobie poczytam ;-)
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

• To jest fotka z PL, a dokładniej z Wrocławia, a jeszcze dokładniej samochodu Alixa https://www.civicforum.pl/showthread...-UFO-by-Alix-p
                Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                sigpic

Comment

• O proszę, czyli jednak można. No nic czekam cierpliwe na swoją, może jednak uda się coś wcześniej.
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

• Ale ja na moja czekalem 9 miesiecy...
                    . .

Comment

Ale ja na moja czekalem 9 miesiecy...
                      Hmmm.... czegoś nie kumam, jeśli dobrze kojarzę, to premiera salonowa auta była w lipcu na świecie, a w PL chyba w sierpniu. Czyli zamawiałeś jak jeszcze nie było w sprzedaży? Czy coś pokręciłem.
                      Pozdrawiam Czarodziej
                      Mój Szogun

Comment

• Nie pokręciłes. Chodziło mi o czas wstępnego zamówienia u dealera, bo wiadomo było już wiosną, że pula 2015 będzie bardzo mocno ograniczona, a u mnie finansowo kluczowy był zakup w 2015. Dlatego miałem nawet zamówione inne auto w dowodzie jakby Honda zawiodła, bo juz w październiku zacząłem mieć stracha że Rki wcale nie dotrą przed końcem roku... Ja nie wiem, czemu oni tyle białych wypuścili, a tak mało innych, dla mnie każdy z czterech pozostałych kolorów ciekawszy. W katalogach promowali biały, szkoda tylko że Championship White w realu ma się nijak do tego w katalogu - patrz poprzednie strony, to nawet na fotkach (nieretuszowanych) widać.
                        . .

Comment

• Tak po prawdzie to żaden z dostępnych kolorów nie przypadł mi do gustu, czarny w moim wypadku to najmniejsze zło. Zastanawiałem się też nad Focusem RS, ale tam też kolory do kitu. Rozmawiałem z dealerem pod koniec października. Z 50 dostępnych sztuk na Polskę były jeszcze dwie do wzięcia, ale ostatecznie wygrała Honda. O ile w tym czasie miałem już komplet informacji o CTR, włącznie w testami i mnóstwem filmików na YT, to o Fordzie cisza. Takie kupowanie zupełnie w ciemno.
                          Focus ST jest w bardzo fajnym żółtym kolorze, widziałem na żywo na ulicy.... bajka :-) Na ST dealer proponował też dość spory upust. RS cena bez dyskusji, podobnie zresztą jak Honda.
                          Bardzo fajny kolor ma nowy Jazz, taki cukierkowy pomarańcz. Kurcze nie wiem czemu CTR jest w takich dziwnych barwach... co zrobić.
                          Masz rację, kolory w katalogu są mocno przekłamane. Będąc w salonie Hondy w Poznaniu poprosiłem o wzorniki kolorów z Type R i czarny, jak dla mnie, najlepszy.
                          Pozdrawiam Czarodziej
                          Mój Szogun

Comment

• Wiesz co przy tej klasie aut kolor jest dla mnie drugorzedny... ważne jest jak to jeździ, to nie maskotka... ja bylem gotowy odebrać auto nawet w innym kolorze i sobie zafoliowac jakby sie nie podobało, byle by to był CTR... w każdym razie dla mnie czarny najlepszy i tak sie udało i fajnie.
                            . .

Comment

Wiesz co przy tej klasie aut kolor jest dla mnie drugorzedny.
                              Kwestia podejścia, ale przyznasz, że auto do tanich nie należy i człowiek wydając swoją krwawicę chciałby mieć takie w pełni satysfakcjonujące. Ja lubię żywe fajne kolory. Choć marketingowcom się nie dziwię, że wybierają do produkcji takie zachowawcze. Większość ludzi jak przychodzi do kupna samochodu to wybierają biały, czarny albo srebrny.
                              Pozdrawiam Czarodziej
                              Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                                Większość ludzi jak przychodzi do kupna samochodu to wybierają biały, czarny albo srebrny.
                                No i takie też są... Jak lubisz żywe ciekawe kolory to tu wybór jest prosty - Hondowski niebieski jest fantastyczny. Z tego co czytałem na sąsiednim Forum to w ASO Kucza w Rybniku była jeszcze przedwczoraj taka Rka bez klienta... może nadal jest, zadzwoń i popytaj

. .

Comment

Working...
                                X