Zamieszczone przez rob1986
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze jazdy Civic XI
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaTurbo i hybryda to pomyłka i odrazu skazana na zarżnięcie silnika.
Comment
-
Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz postaTen bajer z długimi w wersji sport też jest, nie widziałem właśnie o co chodzi, wyjeżdżałem z parku w drogę leśną i długie mi się same włączyły, zdziwiony byłem bo Ja nic nie ruszałem.
Comment
-
Zamieszczone przez fishdick Zobacz postana forum kia sportage już można poczytać o problemach z silnikami i to po przebiegach 10-15 tkm oraz oczekiwaniu na części po kilka miesięcy. Jednak silnik doładowany tak dobrze nie sprawdza się w hybrydzie jak klasyczny wolnossący.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postamoże wiesz coś więcej na temat Kia aut hybrydowych, chętnie poczytamy
Comment
-
Nie po prostu już mnie zaczynają mierzić te wypowiedzi chętnych na kupno "Kia"rowców", ja wszystko rozumiem ze każdy stoi przed dylematem kupić nową Kia czy Hondę, ale na chłopski rozum ile lat Honda już produkuje hybrydy a ile Kia. Sam lubię ta firmę, jak jeździłem na testach nowym Stingerem to normalnie aż nie chciało się wysiadać z tego auta, ale po chwili spojrzenie na spalanie o ku... 15litrów na sto czy przy jeździe Hondą Civiciem X Hb5 1,5T nigdy nie mogłem przekroczyć 10-ciu litrów spalania a uwierzcie mnie bardzo się starałem....zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaNie po prostu już mnie zaczynają mierzić te wypowiedzi chętnych na kupno "Kia"rowców", ja wszystko rozumiem ze każdy stoi przed dylematem kupić nową Kia czy Hondę, ale na chłopski rozum ile lat Honda już produkuje hybrydy a ile Kia. Sam lubię ta firmę, jak jeździłem na testach nowym Stingerem to normalnie aż nie chciało się wysiadać z tego auta, ale po chwili spojrzenie na spalanie o ku... 15litrów na sto czy przy jeździe Hondą Civiciem X Hb5 1,5T nigdy nie mogłem przekroczyć 10-ciu litrów spalania a uwierzcie mnie bardzo się starałem....
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaJeśli chodzi i prędkość 80-100 chwilowo 120 km/h
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaCzyli średnie spalanie 5,6l.. kurcze myślałem, że będzie trochę mniej.. Trochę to smutne, bo bo auto sporo kosztuje, a np. kupując diesla za np. 110tys.pln. zostaje nam różnica 45tys.zł w kieszeni i jeszcze spali litr mniej przy takich prędkościach, albo podobnie... a ja zacząłem mocno myśleć o XI... a u mnie jazda głównie trasy i tutaj dla mnie jest bardzo ważne niskie spalanie.
Comment
-
Jak i panem z Kia wszystko zalezy od nogi i oczekiwan. Ja nie mialem problemow uzyskaniem 9 litrow w 11stce co dynamiczniejsza (ale bynajmniej nie sportowa) jazda na autostradzie i to mniej wiecej w granicach przepisow. Schemat jak zwykle, czyli pokazywane sa osobiste rekordy ekojazdy jako srednie spalanie...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaam lubię ta firmę, jak jeździłem na testach nowym Stingerem to normalnie aż nie chciało się wysiadać z tego auta, ale po chwili spojrzenie na spalanie o ku... 15litrów na sto czy przy jeździe Hondą Civiciem X Hb5 1,5T nigdy nie mogłem przekroczyć 10-ciu litrów spalania a uwierzcie mnie bardzo się starałem....
zawsze o-lej Ravenol 0w20 ecs
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaCzyli średnie spalanie 5,6l.. kurcze myślałem, że będzie trochę mniej.. Trochę to smutne, bo bo auto sporo kosztuje, a np. kupując diesla za np. 110tys.pln. zostaje nam różnica 45tys.zł w kieszeni i jeszcze spali litr mniej przy takich prędkościach, albo podobnie... a ja zacząłem mocno myśleć o XI... a u mnie jazda głównie trasy i tutaj dla mnie jest bardzo ważne niskie spalanie.
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaa ja zacząłem mocno myśleć o XI... a u mnie jazda głównie trasy i tutaj dla mnie jest bardzo ważne niskie spalanie.
Stosunkowo w sensownym pieniądzu można to mieć...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz postaDiesel za 110k? Chyba fiat Tipo, nie wiem w ogóle co Ty za dyskusje prowadzisz...
Comment
Comment