Zamieszczone przez radex99
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaHej, wyszla nowa seria oleji od ENEOSa, z mega niskimi lepkosciami, i mega wysokim Vii:
Ten w pełni syntetyczny olej silnikowy wykonano z wykorzystaniem najnowocześniejszej technologii spełniającej najwyższe normy homologacyjne, a opracowano go specjalnie z myślą o samochodach najnowszej generacji. To nowy produkt ENEOS „Made in Japan” o najwyższej jakości, który ma spełniać wysokie standardy zużycia paliwa i gwarantować oryginalne osiągi samochodu, zapewniając jednocześnie doskonałą efektywność paliwową i przyspieszenie pojazdu. […]
i forum olejowe z analiza:
co myslicie ? A moze juz ktos ma zalany?, ja chyba sie skusze na test przy nastepnej wymianie za rok xDLast edited by gkill; 25-08-2023, 09:24.
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaZachwalają to co sprzedają przez to swoje forum i mają największy zysk na tym akurat oleju , proste.
Comment
-
@Grzechu: jest tez wersja 5w30, z checia zobaczylbym w twojej tabelce te oleje ale nie moge odkopac xlsa od ciebie, olej sie chwali 5% performance i zmiejszona glosnoscia pracy silnika w materialach marketingowych
@gkill: lepkosc kazdy dobiera pod siebie, a nie pod srednia
Comment
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta@gkill: lepkosc kazdy dobiera pod siebie, a nie pod srednia
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaNa oilclub dobierają wg instrukcji a nie wg siebie i warunków użytkowania. Jeżeli instrukcja dopuszcza 0w20 to jest najlepszy wybór, nawet do dużych obciążeń, tak piszą.
Comment
-
Jak widze dla Eneos 5w30 kv100 mniejsze 20% od mojego LMS 0w30 to jakos nie czuje sie przekonany :-) zwlaszcza, ze jade wlasnie sobie autostrada przy 31-32 a na jutro zapowiadaja 34.
A czy to to ma jakis popiol w skladzie czy sama chemia?
Comment
-
Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz postaJak widze dla Eneos 5w30 kv100 mniejsze 20% od mojego LMS 0w30
Comment
-
Witam, może ktoś doradzi co robić, zbliża się wymiana oleju.
Miałem z tego co widzę olej "TOTAL 0W20 QUARTZ 9000 FUTURE" w civicu 1.5 VTEC Turbo 182KM 2017r.
Mam już na stanie olej "MOTUL 8100 ECO-LITE 0W-20", czy to dobry pomysł go wykorzystać i go zalać, czy lepiej zakupić ten co był TOTAL albo jakiś inny?
Comment
-
Witam
Od 2 dni czytam o olejach na tym forum i już zaczynam wariować od tego. Mój przebieg to 30kkm. Głównie autostrada i trochę miasto.Temperatury w jakich jeździ to max -5 + 30°. Auto oszczędzane, bo mam inne do wyżywania się. Filtr GPF.
Nie wiem czy zalać eneos 0w20 czy motul 5w30. Proszę o radę.
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaZalej co chcesz co ma Norme ACEA C3 i wymieniaj na czas, bez przeciągania interwału.
Comment
Comment