Zamieszczone przez rambo7
Zobacz posta
Mnie na ten moment niestety interesuje temat gwarancji a gwarantem jest producent (nie ASO bo tam korzystamy z rękojmi vide sprzedawca) i to w producenta interesie z kolei jest aby mieć osoby techniczne, znające się na temacie żeby klientowi udzielić rzeczowej informacji nie szkodząc tym samym interesom firmy.
Zobacz posta

Zobacz posta
Natomiast patrząc z punktu widzenia Kowalskiego i gwarancji to jeśli ASO wleje mi coś niezgodnego z własnej inicjatywy to ASO staje się odpowiedzialne za naruszenie gwarancji a nie Kowalski.
Zobacz posta
Jest taka dobra praktyka pt. "ufać ale kontrolować" i wg. mnie to jest poniekąd złoty środek jeśli się ma obawy o utratę gwarancji i/lub nie ma się na piśmie odpowiedzi od gwaranta.
Ja się 5 razy dopytywałem w ASO jaki olej dostanę jeśli nie przywiozę swojego i otrzymałem jasną odpowiedź (nagraną) że oryginalny olej Honda nie castrol nie shell etc. FV też mi to potwierdza.
Oczywiście wolałbym ACEA A3 lub A5 i jak tylko dostanę odpowiedź, która mi pozwoli w razie fackupu udowodnić iż, działałem zgodnie z zaleceniami gwaranta to podejmę stosowne działania.
Nic ale to nic nam nie zastąpi zdrowego rozsądku i myślenia i nawet jeśli z wygody, lenistwa etc. chcemy scedować większość roboty na i problemu na ASO to z kontroli tego co się dzieje i jak nikt nas nie wyręcz i to jest święty obowiązek każdego użytkownika.
Zobacz posta
Zobacz posta
Comment