Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mnie ASO w Poznaniu w odp na zapytanie jaki olej leją do Civic X 1.5T podało:

Dzień dobry,
    Przy wymianie oleju w tym samochodzie w naszym serwisie stosowany jest Shell Helix Ultra AM-L 5W30 ACEA C3. Pełna karta charakterystyki dostępna jest na stronie producenta oleju.
    Szacunkowy koszt serwisu olejowego (olej, filtr oleju, podkładka korka spustowego + wymiana) w Hondzie Civic 1.5 t X generacji to ok. 550 złotych.

Comment

• Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
      Mnie ASO w Poznaniu w odp na zapytanie jaki olej leją do Civic X 1.5T podało:

Dzień dobry,
      Przy wymianie oleju w tym samochodzie w naszym serwisie stosowany jest Shell Helix Ultra AM-L 5W30 ACEA C3. ....
      ACEA C3 - jak nic "nadaje się" do 1.5T z roku 2017 - przecież to olej do silników z filtrami cząstek stałych

milkyway33 proponuję ich zapytać mailowo czemu proponują olej nie do tego silnika
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zamieszczone przez marart Zobacz posta
        czemu proponują olej nie do tego silnik
        Lepiej niech zapyta czemu proponują olej niezgodny z instrukcją.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez marart Zobacz posta
          przecież to olej do silników z filtrami cząstek stałych
          Ale przecież X ma już GPF
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
            Ale przecież X ma już GPF
            taaaa ale nie z 2017
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zapytałam, wysłałam nawet skan odpowiedniej strony instrukcji
              Odpowiedź:
              Przed wprowadzeniem modelu do oferty kwestia stosowania tego oleju została uzgodniona z Honda Polska, która przychyliła się do używania go w najnowszej generacji samochodów. Jest to olej stosowany od wielu lat przez nas serwis i zapewnia optymalne smarowanie i warunki pracy silnika.

Oczywiście może Pani przyjechać ze swoimi częściami, czy olejem. Koszt samej obsługi, o której mówimy to 150 złotych, filtr oleju 60 złotych, podkładka pod korek spustowy 5 zł brutto.

Comment

• Ooo jaka ładna odpowiedź, widzicie?! Możecie przyjechać ze swoim olejem jaki tam chcecie i będzie cacy !
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                Coś na temat olejów..

Comment

• zapytam przy okazji - może jest tutaj ktoś z Poznania, kto by polecił rzetelny sklep stacjonarny z olejami? czy ten https://motokram.com.pl/start.asp jest ok?

Comment

• A w Poznaniu nie ma sieciówek - InterCars ? Albo Autoland ? Coś mi się wydaje, że są
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Dobre to Aso z Poznania jak leje Shela i nie chce tego badziewia Castrolowego. Pytanie co na to centrala Hondy bo jednak oficjalnym olejem Hondy jest Castrol. Znam jedno warszawskie Aso gdzie też nie chcieli lać Castrola i lali Shella, ale w końcu się ugieli i teraz zalewając Castrol.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                        Dobre to Aso z Poznania jak leje Shela i nie chce tego badziewia Castrolowego. Pytanie co na to centrala Hondy bo jednak oficjalnym olejem Hondy jest Castrol. Znam jedno warszawskie Aso gdzie też nie chcieli lać Castrola i lali Shella, ale w końcu się ugieli i teraz zalewając Castrol.
                        Nie mów, że Plaza po stu latach leje Castrola A chociaż właściwego???

Comment

• Co Wy żeście wsiedli na tego Castrola ? W moim starym Oplu był zalewany od 2002 roku i silnik żyje... Teraz dopiero zmieniłem na Shella 5W40 i Opel dalej jeździ
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
                            Zapytałam, wysłałam nawet skan odpowiedniej strony instrukcji
                            Odpowiedź:
                            Przed wprowadzeniem modelu do oferty kwestia stosowania tego oleju została uzgodniona z Honda Polska, która przychyliła się do używania go w najnowszej generacji samochodów. Jest to olej stosowany od wielu lat przez nas serwis i zapewnia optymalne smarowanie i warunki pracy silnika.

Oczywiście może Pani przyjechać ze swoimi częściami, czy olejem. Koszt samej obsługi, o której mówimy to 150 złotych, filtr oleju 60 złotych, podkładka pod korek spustowy 5 zł brutto.
                            Wymiana 150zl?? Całkiem ich poj..ło. w Olsztynie 50zl wymiana.

Comment

• Zamieszczone przez Fiedziu Zobacz posta
                              Wymiana 150zl?? Całkiem ich poj..ło. w Olsztynie 50zl wymiana.
                              Kiedy wymieniałeś za tyle?

Comment

• Tydzień temu. 50zl filtr i jakieś grosze podkładka. Z tym że to było w IX gen i nie wydaje mi się że w X gen jest tak ciężko wymienić olej że kosztuje 3 razy tyle.
                                Last edited by Fiedziu; 14-08-2018, 19:53.

Comment

Working...
                                X