Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A czy tak naprawdę jest się czego bać odnośnie tego gpf-u??? Może nie będzie się to tak zatykać jak w dieslach.

Comment

• Benzyniaki z GPF będą pewnie kilka tysi droższe więc choćby dla tego warto kupić auto wyprodukowane przed wrześniem. Chyba że zaczną wcześniej to montować. W BMW chyba już montują.

Comment

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
        Benzyniaki z GPF będą pewnie kilka tysi droższe więc choćby dla tego warto kupić auto wyprodukowane przed wrześniem. Chyba że zaczną wcześniej to montować. W BMW chyba już montują.
        To może być powód podwyżki cen w cenniku na 2018.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
          A czy tak naprawdę jest się czego bać odnośnie tego gpf-u??? Może nie będzie się to tak zatykać jak w dieslach.
          Łatwo Ci powiedzieć kolego katano bo Ciebie już to nie dotyczy a testować ten badziew będą tacy jak ja - oczywiście jeśli cały 2018 rocznik już to będzie miał... jeśli nie - na łbie stanę aby kupić auto do połowy roku bez tego coś....

PJW - to chyba za mało byłoby - to raptem 1kpln

Comment

• No jeszcze pytanie czy nowe auta sprzedawane czy wyprodukowane mają mieć ten filtr. Jak diler nie sprzeda auta bez GPFa do września to co ma z nim zrobić?

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
              Łatwo Ci powiedzieć kolego katano bo Ciebie już to nie dotyczy [emoji14] a testować ten badziew będą tacy jak ja - oczywiście jeśli cały 2018 rocznik już to będzie miał... jeśli nie - na łbie stanę aby kupić auto do połowy roku bez tego coś....

PJW - to chyba za mało byłoby - to raptem 1kpln
              Typek poszedł chyba ok 4 k pln

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                A nie jest ? Zdaje się, że jest r134a..
                A w życiu. Mam już ten syf 1234. Auto kupiłem 30 września, nie wiem jaka jest data produkcji, ale jakoś od połowy 2016 wypuszczali już z 1234

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                  Sedan ma podobno gorsze nastawy zawieszenie, inne opony, gorzej jeździ, nie ma opcji adaptacyjnego zawieszenia. Nie jeździłem sedanem i nie wiem jak się prowadzi. Na plus sedana, że jest lżejszy około 50kg, zawsze coś , no i bankowo cichszy, tył słychać w hatchbacku. Pakowanie faktycznie kiepskie w sedanie, jaki by ten bagażnik duży nie był.
                  Jest test na Youtube polski test, że kolesiowi sedan myszkuje przy autostradowych prędkościach, nie jest stabilny, ktoś na forum to potwierdzał inni zaprzeczali .
                  Jesli dobrze pamietam to sedan wazy praktycznie tyle samo co hatch, tylko trzeba porównać sporta do sedana, a nie sport plusa który przez amory, glosniki i szyberdach jest 50kg cięższy.
                  www.simple-events.pl

Comment

• Ja czytałem, że konstrukcyjnie "goły" hatch jest cięższy 40-50kg od "gołego" sedana.

Comment

• W specyfikacji 4d jest od 1279, a 5d od 1307 różnica 28kg i pewnie wpływ mają na to szersze koła i być może większa sztywność konstrukcji.

Comment

• No tak, a sport plus ma chyba cos kolo 1360kg.
                        www.simple-events.pl

Comment

• W auto świecie był sport plus i wyszło im 1342kg, natomiast sedan z cvt w wersji elegance bodajże ważył 1334kg, były to wartości mierzone.

Comment

• ...a wracając do tematu, którą wersję wybrać, dla mnie 5d jest bezbłędne stylistycznie. Nie przeszkadza mi nawet ten zabawkowy tył. W sedanie razi mnie natomiast brak proporcji. Tył wydaje mi się za długi, jakby doczepiony na siłę. Boczne proporcje 5d z krótkimi zwisami są idealne. Za parę lat, jak ceny używanych osiągną dla mnie rozsądne wartości, będę miał spory dylemat:
                            :X 5d albo Alfa Romeo Giulia :-)

Pozdrawiam
                            Łukasz

Comment

• Civic 4D moim zdaniem udaje auto poważne i chce nam powiedzieć, że jest przecież takie samo jak passat czy accord. I rzeczywiście patrząc z boku jest taki efekt. Ale patrząc na niego z tyłu już widać tą szczupłość.
                              Dziś mam się określić i nie wiem. Każdy w domu mówi "sedan", żona i ja mamy ten sam dylemat. 4d podpowiada rozum, a serce 5d...
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                                4d podpowiada rozum, a serce 5d
                                bierz 5d - działaj sercem bo będziesz żałował - zobaczysz

Comment

Working...
                                X