Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja też radzę 5d, zresztą sam się również na takowego zdecydowałem - tylko że nadal jeszcze czekam na odbiór. Wygląd auta może dość odważny, ale odrobina szaleństwa nie zaszkodzi, mimo że nie mam już 20 lat, ani też 30... Tylko w moim przypadku wozić będziemy się tylko we dwójkę. A cały tył do dyspozycji kotów ;-) (tych z avatara, oczywiście w transporterach)
    Sedan podobał mi się bardzo z bryły, szczególnie opadająca linia tylnej szyby, ale ten otwór bagażnika! Bagażnik sedana może pakowny jeśli wozisz walizki, kartony itp., ale wystarczy coś nieco większego w formie sześcianu i już nie wejdzie! (choć zawsze można próbować przez drzwi tylne i trzymać to coś na siedzeniu, ale też nie wiadomo czy wejdzie). 15 lat jeździłem sedanem i przyznam, że czasem to ograniczenie naprawdę przeszkadzało.
    BTW. Ostatnio oglądałem citroena c5 sedana i tam sprytnie rozwiązali tą kwestię - przez mocno zaokrągloną (wciętą jakby wgłąb) szybę tylną w dolnej części otwór jest znacznie większy - ale oczywiście niewiele to zmienia, bo szyba tak czy inaczej się nie podnosi.

Comment

• szkoda, że 4d nie ma otwieranej klapy z szybą, tak jak np. w mondeo, chyba najlepsze rozwiązanie ever....

Comment

• Civic był kiedys w wersji liftback.
        Aktualnie masz np. Octavke czy I30 jako fastback.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Glosima, mogli by w Hyundaiu troche ciekawszych silników powprowadzać, bo ten Fastback ciekawy IMO.

A Octavia droga jak doda sie pare rzeczy by nie mieć golasa...

Comment

• Osobiście też bardziej podoba mi się hatchback 5d, choć wygląd jest dla wielu kontrowersyjny mi się podoba. Myślę, że im dłużej będzie na rynku, tym więcej osób przekona do siebie linią nadwozia. Podobnie było z IX gen. Najpierw szok, że to brzydkie i się nie przyjmie a potem - kurcze to jest nawet ładne, ma niecodzienny kształt i wygląda mimo upływu lat ciągle świeżo. Mi na początku IX gen. wcale się nie podobał, później już tak, a teraz takowym śmigam i cieszę się, że jestem jego właścicielem. Podejrzewam. że w przyszłości 5d łatwiej będzie sprzedać i za lepsze pieniądze. Poza tym 5d to więcej sportu w zgrabnej sylwetce. Dokonać wyboru musi jesdnak kupujący.

Comment

• Cześć,

Przy okazji Witam wszystkich, bo to dziewiczy post na tym forum. Ja właśnie czekam na swojego X, dziś może jutro już wszystkie formalności uda się dopełnić Wybór padł na sedana i po jeździe zarówno HB jak i sedanem to i serce i rozum podpowiadało to samo.
              Wbrew pozorom otwór bagażnika jak i sam bagażnik w podobnym segmencie bardzo na plus. Mnie głównie przekonało, że silnik w porównaniu do Fordowskiego Ecoboosta czy wolnossaka Mazda wypadał po prostu bardziej elastycznie.

Pozdro

Nie witamy się w dziale Inne. Pierwszy wpis w dziale powitań, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
              Last edited by rambo7; 22-02-2018, 13:46. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

• Arius testując jednocześnie sedana i hatchbacka czułeś różnicę w pracy zawieszenia i wyciszeniu?

Comment

• Jak dla mnie różnica przy zawieszeniu żadna. W sport plusie jednak ten wydech i koła sprawiały że jest głośniejszy, ale bez przesady. Przy moim użytkowaniu typowo miejskim to kwestia wyglądu tylko zdecydowała.
                  Last edited by Arius; 22-02-2018, 15:09.

Comment

• Ceny spadaja.
                    1.5T za 77 990 pln +2,5 za lakier.

Niecale 80k pln z lakierem metalik

Teraz to naprawde zaczyna miec ręce i nogi.
                    Last edited by Glosima; 22-02-2018, 17:32.
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Szykują się na nową Crv Jak Civic X kosztował 100tys to Crv musiałaby kosztować ze 140tys, albo lepiej, tyle co Lexus Nx. Już niedługo premiera Crv, za kilka tygodni. Ma być 1.5 i hybryda, wynika z tego, że to 1.5 będzie silnikiem podstawowym. Bardzo jestem ciekaw cen nowej Crv.

Comment

• No kurde w tej cenie to faktycznie nic tylko brać zanim się skończą

Comment

• Trzeba doliczyć jakieś 2,5k do ceny bo przeczytaj, że cena tylko i wyłącznie przy finansowaniu honda finance. Już dzwoniłem do jednego dealera i pytałem.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Ale ta cena to tylko w programie finansowym. Tak jak 101 tys. za sport plusa z cvt.
                            "Oferowana cena obowiązuje w przypadku zakupu samochodu w salonie wyłącznie w programie finansowania " Niska Rata" i dotyczy finansowania na okres 120 miesięcy."
                            Last edited by Al_Exander; 22-02-2018, 18:19.

Comment

• Pytanie ile trzeba tego kredytu wziąć.
                              Jesli mozna tak jak w 2017 np 20k pln to koszty wychodzą nikłe...

No chyba ze ktoś tak czy tak chciałby sobie sfinansowac zakup kredytem. Wtedy zero problemu. Chyba nie wszyscy kupuja za gotówke, co ?

Comment

• Zajechałem sobie dzisiaj do salonu Skody obejrzeć auta. Głownie chodziło mi o Superba bo tak ludzie nad nim cmokają. Pooglądałem, pomacałem hm....., dla mnie to g.... auto jest. Najbardziej zaskoczyły mnie siedziska, auto wiekie, a siedzenia krótkie, zero trzymamnia bocznego. Auto w najbogatszej wersji Klemens cośtam Niby miękkie plastiki, ale jakoś tak na siłę. Design to kompletnie nie moja bajka, chociaż moim zdaniem tam żadnego deisgnu nie ma, taki ulep.

Comment

Working...
                                X