Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Panowie - nie krzyczcie na mnie :-) to wszystko po prostu zależy od tego, jak zepnę się z budżetem - doskonale wiem, ile kosztują te auta... w moim przypadku muszę też kierować się rozsądkiem, bo mam niemowlaka w domu - w związku z tym potrzebuję w miarę pojemnego bagażnika...
    To jest Panowie tak - chciałoby się jeszcze w życiu trochę powozić dupsko hot hatchem a jednocześnie trzeba myśleć pragmatycznie i zdroworozsądkowo - żeby połączyć miłe z pożytecznym... jestem przekonany, że takie 1.5t 182KM spokojnie mi wystarczy i spełni warunki auta rodzinnego dla modelu 2+1...
    Poza tym Panowie - autentycznie, ilekroć zastanawiam się nad tematem - "cywilny" vs hot hatch - to włącza mi się też w głowie kalkulator utrzymania takiego "szybszego" autka - i kwestia ubezpieczenia, większego zużycia paliwa, przeglądów itp. I wtedy autentycznie sam siebie staram się przekonać, że chyba bez sensu ładować się z kosztami co najmniej +50 tys. w stosunku do cywilnego Civica. Ale jak widzicie - przekonuję sam siebie i przekonać do końca nie mogę... i pewnie tak będzie jeszcze z pół roku :-)))

remar - a odpowiadając na Twoje pytanie - jak widzisz mam motor 1.4... demon prędkości to nie jest... nie przeszkadzało mi to kilka lat - teraz pojeździłbym czymś dynamiczniejszym :-) odnośnie niskiego przebiegu - mamy dwa auta w domu, stąd realne przebiegi, jakie wraz z żoną robimy w ciągu roku rozkładają się na dwa auta... nie zmienia to faktu, że nabywca będzie się cieszył z tak niskiego przebiegu
    Last edited by Daro31; 08-12-2017, 14:37.

Comment

• ja swojego sporta będę sprzedawał 01.11.2018 - planowany przebieg max 35 tys
      w tym roku poszła 4 letnia fiesta żony z przebiegiem 26 tys...

Comment

• Jak sprzedajecie takie perełki to ja już nie będę kupował nowego, tylko poczekam jeszcze parę lat i kupię autko od kogoś z was, tak więc proszę dbać o swoje Civici
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• Astra żony za 2 tygodnie kończy rok i ma najechane 19500km, jak czytam powyższe to dochodzę do wniosku że stanowczo muszę zacząć myśleć o optymalizacji używania aut
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Kurczę to ja próbuje zejść poniżej 20kkm rocznie, ale rzadko mi się to udaje. Dokładnie tylko od was brać Panowie w sumie autka na dotarciu

Comment

• Ja nie rozumiem... Przecież samochód jest od tego, żeby jeździł, a nie, żeby stał i ładnie wyglądał przed sąsiadem ;p. Ja robię ok. 30 kkm rocznie i wydaje mi się, że to bardzo mało, bo auto więcej stoi niż jeździ...

Comment

• Jakbyś pracował w okolicach centralnego i dojezdzał 3 razy szybciej i 5 razy taniej komunikacją niż autem i żona miała swoje auto to też miałbyś mały przebieg

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                  Jakbyś pracował w okolicach centralnego i dojezdzał 3 razy szybciej i 5 razy taniej komunikacją niż autem i żona miała swoje auto to też miałbyś mały przebieg
                  Tak się składa, że pracuję na Siennej i nie jeżdżę autem do pracy
                  A żona (przyszła, ślub we wrześniu) nie jeździ autem .

Comment

• Też bym jeździł komunikacją do pracy jakby było taniej i blisko na przystanek. Jazda samochodem po Warszawie to porażka, można bzika dostać..
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• PJW to gdzie ty kręcisz te km???
                      P.s ja też na Siennej

Comment

• A to do rodziców na weekend (230 w jedną str), a to do przyszłych teściów (270 w jedną str), a to na weekend chce się gdzieś wyjechać, odpocząć i tak wychodzi. A wiadomo, że jak się już dojedzie to wypady do znajomych, ciotek, dziadków i z weekendu robi się 600-800 km .

Zaraz jeszcze okaże się, że ten sam budynek...39 ?

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                          Widzę z powyższego że jeden Civic IX sprzedany z przebiegiem 30tys, kolejny szykuje się do sprzedaży z przebiegiem 56tys, po co w ogóle pozbywać się aut z takimi minimalnymi przebiegami? Jak wystawię swojego to przy Was mojego nikt nie kupi (110tys)
                          Żonka głównie jeździ autem, a zamarzył się jej automat i mocny silnik, więc spróbowaliśmy sprzedać. Auto sprzedaliśmy w dobrej cenie w 3 dni, więc nie żałujemy Choć po 15 latach użytkowania aut tej firmy sentyment do marki pozostał.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja mam nr 73...

Comment

• Zastanawialiśmy się, czy będzie dostępny Accord w Europie. Tego jeszcze nie wiemy ale Pertyn "ględzi", że ma być dostępna Toyota Camry. To może zmobilizować Hondę do działania

Comment

• Jak ma być Accord USA w UE to ja wolę Passata. Ta Camry wyglada lepiej w środku i na zewnętrza niż
                                Accord.
                                Last edited by Jozin; 09-12-2017, 10:42.

Comment

Working...
                                X