Ja 4 letniego IX sprzedałem za równe 50, nowego kupiłem za 71 więc uważam że super. Jeśli nie będzie żadnych wpadek to Xgen powinien również trzymać wartość. Jednak znając specyfikę rynku i uprzedzenie do tzw kosiarek (mimo że to najbardziej udana litrowka w klasie kompakt) to wersja 1,5turbo będzie więcej warta niż litrowka i też łatwiej będzie ją sprzedać, ale z drugiej strony za 4-5 lat może się zmienić postrzeganie wysilonych 3 cylindrowek i wcale może nie być tak źle.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez zirael Zobacz postaOj tam oj tamRobiłem tam auto dwa razy (dwa różne przypadki) i było OK. Mineło już kilka lat, auto sie nie rozłazi, nie rdzewieje, nie mam powodu do narzekania.(Auto sprzedane w rodzinie więc moge obserwować jak sie ma).
Sama obsługa w porządku chociaż realizacja zadania potrafi trwać długo. Ale na przykład za drugim razem miałem auto zastęcze przez miesiąc mimo, że moje AC za tyle nie płaci (teoretycznie)
Tak wiem, była tu opisywana dramatyczna historia z ich udziałem. Oczywiście należy mieć to na uwadze ale gdyby wszystkie sprawy tak im wychodziły to już dawno zamkneli by biznes.
Szczrze nie polecam.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaNie sądzę. Obecnie jeśli 4-5 letni civic IX jest dziwnie tani to zawsze okazuje się, że siedzi tam 1.4 i wszystko w temacie.
Comment
-
Zamieszczone przez Oli Zobacz postaA jak to wygląda w przypadku IX?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zapominacie, że w ciągu ostatnich 2-3 lat samochody bardzo podrożały, podrożały też auta używane, stąd te rewelacyjne ceny. Wersja sport i mocny silnik 1.8 za 69 tyś
, teraz za Civica X w podobnej konfiguracji trzeba zapłacić pewnie około 90tyś, 20tyś więcej. Pewnie, że to inne auto, 1.5 turbo itp, ale to nadal ten sam model czyli Civic. Podobnie było z klasą D, 3-4 lata temu fajne auto kupowało się w okolicach 100tyś, teraz to jest 120tyś, albo lepiej. Honda podobno mało traci na wartości, nie wiem, nie liczyłem, a bez liczenia to takie gadanie. Glosima chyba kiedyś liczył Golf vs Civic i jeżeli dobrze pamiętam to się Civic nie obronił
Comment
-
Tak czy inaczej straci się mniej niż na innych kompaktach, jeśli ktoś natomiast liczy każdą złotówkę wersja 1,5turbo straci mniej niż litrowka, ale przecież można kupić tourera 1,8 albo jakąś uzywke albo fiata tipo.
Poza tym jak ktoś rozważa Civica to chyba nie spojrzy na Golfa- nie ta grupa odbiorcza.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaPoza tym jak ktoś rozważa Civica to chyba nie spojrzy na Golfa- nie ta grupa odbiorcza.
Plus jako trzeci wybór jeszcze Seata Leona czy też Cuprę :-) Wiem, że sylwetki aut, właściwości jezdne, generalnie wszystko skrajnie różne, że auta Grupy VW nudne jak cholera, ale uważam generalnie, że to też bardzo solidne auta, dodatkowo podobnie jak Civic z fajną przyszłą wartością rezydualną...
Na 90% jednak skończy się jak już pisałem Civic'iem 1.5t...
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaTak a propos 1.4... ja mam zamiar właśnie za kilka miesięcy wystawić swojego 1.4 na sprzedaż... przerzucam się ostatecznie na nowe 1.5t...jak Panowie myślicie - od jakiego pułapu cenowego startować z ofertą? Auto w wersji sport, bezwypadkowe, od początku do chwili obecnej serwisowane w ASO, przebieg sądzę na moment sprzedaży będzie ok. 56-57 tys., rocznik 2012 - użytkowane od stycznia 2013
Sprzedawca z Hondy w Słupsku opowiadał mi, że ktoś u nich kupił Jazza lub Civika i po roku bodajże odsprzedał jeszcze z zyskiem
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaStartuj od 49k i zobacz co się będzie działo. Wg tego co patrzyłem kilka dni temu na allegro to za około 40-43k takie chodzą. Choc może i wyrwiesz 45 jesli to krajówka. Z 1.4 ciężko ocenić.
Sprzedawca z Hondy w Słupsku opowiadał mi, że ktoś u nich kupił Jazza lub Civika i po roku bodajże odsprzedał jeszcze z zyskiem
powiem szczerze, że gdybym za te pół roku dostał za nią te 40-42 tysiące to byłbym happy... Jeśli dobrze policzyłem wziąłbym wówczas ok. 70% wartości zakupionego auta - to niezły wynik sądzę jak po 5,5 roku użytkowania...
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postadostał za nią te 40-42 tysiące to byłbym happy...
Comment
-
Widzę z powyższego że jeden Civic IX sprzedany z przebiegiem 30tys, kolejny szykuje się do sprzedaży z przebiegiem 56tys, po co w ogóle pozbywać się aut z takimi minimalnymi przebiegami? Jak wystawię swojego to przy Was mojego nikt nie kupi(110tys)
CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
Comment