Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie wiem, czy było. Są ceny i specyfikacje nowego Jazza 2018. Jest zapowiadany silnik 1.5 130km, 8,7 do setki, najs Civic X przypomnę ma katalogowo 8,5.

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
      Za 62-64 tys pln wyjedziesz z salonu 150 konną Ibizą w specyfikacji FR. Jedzie to niczym warm hatch i dystansuje Jazza o lata swietlne.
      Tylko że 85% kobiet nie potrzebuje warm hatcha do jazdy po mieście... dlatego tak im sie podoba zwykły Juke i toyota CH-R...

Comment

• Bo kobiety kupują auto oczyma a faceci prawą stopą

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
          Tylko że 85% kobiet nie potrzebuje warm hatcha do jazdy po mieście... dlatego tak im sie podoba zwykły Juke i toyota CH-R...
          Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
          Bo kobiety kupują auto oczyma a faceci prawą stopą
          Jestem przeszczęsliwy, że moja żona nie nalezy do tych 85%
          Juke ma (bo sie podoba) ale na szczęscie niezwykłego
          No i prawą stopę też jakoś dziwnie ciężką pomimo, że o 6 numerow mniejsza od mojej.
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Ja do mojej też mam szczęście. To żona powiedziała żeby kupić HH jako drugie auto w domu. W takim razie przymierzałem się do A45 ale powiedziała że tym gównem jeździć nie będzie bo jest zbyt młoda na Mercedesa. S3 też nie chciala bo nudne. Tylko Type R bo Civic zawsze się jej podobał. Całkowicie się z nią zgadzam. Dwa razy pojechała do pracy Typerem i jest zachwycona. Prowadzeniem i pracą skrzyni biegów (chociaż od wielu lat jeździ tylko automatami). Miała problem tylko z szóstką bo bała się że wrzuci wsteczny.

Comment

• Tu problemu nie ma bo w hondowskich skrzyniach jest tak że bodajże od 30km/h blokuje się zapadka która powoduje ze w miejscu wstecznego jest 6ka więc wątpliwości zbedne. Jak na postoju zawsze bedzie to R tak w jeździe zawsze 6, innej sytuacji nigdy nie będzie.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                Akurat z tymi silnikami 1,2T stosowanymi w Nissanach i Renault to znana sprawa
                Francuski silnik, nic dziwnego, że się sypie...

Comment

• Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
                  Nigdy wiecej nie kupię VW. Audi ok ale nie VW. Generator kosztów.
                  Przecież to,to samo.....

Comment

• ale jaki jest problem z vw jeśli dokupi się 5 letnią gwarancję i sprzeda po 4 latach i 6 miesiącach?

Comment

• Kurde mnie to zastanawia skąd wy wszyscy wiecie co jest guw..no warte a co nie... jeździcie każdą marką/modelem jednocześnie ? bo ja w swoim jeszcze w sumie młodym życiu miałem osobiście dopiero ze 3 auta i na ich temat mogę coś powiedzieć.. a resztę to tylko to co usłyszę, albo gdzieś tam przeczytam.. i to też nie jest wcale wiarygodne.. bo jeden powie tak a drugi inaczej..
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Popracuj w firmie gdzie jest 200 takich samych wozów...

jak przyjdzie trefna seria, to ponad połowa samochodów ląduje w serwisie. U nasz jeżdżą samochody z grupy VW... i dlatego nie kupiłem golfa
                        Last edited by Cojakco; 11-12-2017, 11:19.

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                          Kurde mnie to zastanawia skąd wy wszyscy wiecie co jest guw..no warte a co nie... jeździcie każdą marką/modelem jednocześnie ? bo ja w swoim jeszcze w sumie młodym życiu miałem osobiście dopiero ze 3 auta i na ich temat mogę coś powiedzieć.. a resztę to tylko to co usłyszę, albo gdzieś tam przeczytam.. i to też nie jest wcale wiarygodne.. bo jeden powie tak a drugi inaczej..
                          Nie masz sąsiadów?

Comment

• Zamieszczone przez Krajcek Zobacz posta
                            Popracuj w firmie gdzie jest 200 takich samych wozów...
                            No chyba, że, u siebie w robocie też mamy Octavie TDI i Toyoty Aurisy to też coś tam mogę o nich powiedzieć..

Zamieszczone przez Krajcek Zobacz posta
                            Nie masz sąsiadów?
                            Sąsiad prawdę Ci powie ?
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Wkur.... sąsiad/przyjaciel prawdę powie. Przeważnie kłamią jak mówią że są baaaardzo zadowoleni z zakupu i ich samochód jest w ogóle najlepszy i się nie psuje.
                              Wypowiadam się w temacie samochodów wyłącznie które posiadałem lub podaje źródło wiedzy np. sąsiad/przyjaciel itp.
                              P.s.
                              VW Skoda seat to jednak nie jest to samo co Audi. Miedzy Skodą a VW jest duża różnica a co dopiero do Audi. To tak jak miedzy Audi a Porsche. Miałem trzy VW, cztery Audi i Porsche to z doświadczenia a nie gazet to wiem.

Comment

• Zaprowadziłem dziś swojego na wycenę szkody (wygląda, że powierzchowna i tylko zderzak i plastiki do wymiany) i podczas mierzenia grubości lakieru okazało się, ze maska była powtórnie lakierowana.
                                Całe auto ma 70 mikronów, a maska 130 (nawet 170).
                                I co teraz? (Nic - że sam sobie odpowiem). Ale już przy odsprzedaży mogą być problemy... Kuźwa...
                                W salonie gdzie kupiłem twierdzą, że nic nie lakierowali i nie mają danych o lakierowaniu w systemie. Mają sprawdzić u importera czy w fabryce był lakierowany ponownie. Szkoda tylko, że nikt mi nic nie powiedział przy kupnie. Fuck...

Comment

Working...
                                X