Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• na necie już artykuły o civicu diesel, a na stronie Hondy cisza....

Comment

• Moze sie wstydzą ze tylko 120KM i 120 tys
      Nie ma tez zadnego info o ew zmianach w MY18

Comment

• Zapytałem dziś mailowo handlowca z Honda Plaza czy ma już jakieś info nt. specyfikacji Civic na 2018... Uzyskałem odpowiedź, że "Na ten moment Honda nie planuje żadnych zmian w nowym Civicu na 2018r.". Zobaczymy, czy się potwierdzi - zawsze chyba zmiany były - mniejsze i większe ale coś dodawali/ zabierali...

Comment

• tylko 120KM i 120 tys
          jest już cena czy zgadujesz? wiem, że do 100 przyspiesza w 10 sek.

Na ten moment Honda nie planuje żadnych zmian w nowym Civicu na 2018r
          jedna zmiana jest, cena w górę

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
            jedna zmiana jest, cena w górę
            no tak - tysiaczek w górę dla cywilnych, Type R nieco więcej... Dla cywilnych można przeboleć - kosmetyczna zmiana... mam wrażenie też, że za chwilę z powrotem pojawi się mniejszy czy większy rabat...

Comment

• właśnie wyczytałem na niemieckich stronach, że diesel będzie tam droższy od 1.0 tylko o 1400 eur, co daje ok 6 tys zł.
              Wydaje się to dobrą ceną, zobaczymy co będzie w pl.
              Będzie dostępny w wersji 4 i 5d.

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                jest już cena czy zgadujesz? wiem, że do 100 przyspiesza w 10 sek.

Zgaduje tak się dobrze zgrały liczby. Absolutnie nie wiem co wymysli HPL w kwestii cen. dla 9gena ceny na 1.6 byly przesadzone i duzo wyzsze niz na innych rynkach - w DE czy UK 1.6 kosztowal tyle co 1.8 AT.
                I o ile w palecie 9gena gdzie byl dychawiczny 1.4 100 i jakotako jezdzacy 1.8 142, to owe 1.6 120 jakos sie wpisywalo w palete, chociaz ze wzgledu na cene nie istnialo handlowo.
                W 10 gen az by sie prosilo o wersje 160KM z CRV ktora bylaby fajnym uzupełnieniem gamy. Widocznie wiedzą lepiej jakie auta sie sprzedają. W sumie az dziwne, ze inwestowali w modernizacje tego silnika w dobie wycofywania sie z sadzomiotów.

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                właśnie wyczytałem na niemieckich stronach, że diesel będzie tam droższy od 1.0 tylko o 1400 eur, co daje ok 6 tys zł.
                Wydaje się to dobrą ceną, zobaczymy co będzie w pl.
                Będzie dostępny w wersji 4 i 5d.
                U nas diesel byl drozszy niz na innych rynkach - mowie nie o przeliczeniu EUR czy GBP na PLN tylko relacji ceny poszczegolnych modeli. Sam jestem ciekaw jaka cene wymysla.

Comment

• W DE różnica w Hrv międzie pb a diesel to 2700 eur. U nas 9000 zl.
                  A w civicu ma być 1400 eur więcej od 1.0...
                  Dobre info, że nie będzie ad blue...

Comment

• Jeśli miało to być tylko 6tys więcej niż za litrowke, to może się dobrze sprzedawać, katalogowo ma 9,8 do setki, dodając do tego 300Nm dynamika będzie lepsza, a spalanie dużo mniejsze.

Comment

• Ja obstawiam, że ceny będą takie same jak Golfa 1.6TDI.
                      Honda od ponad 10 lat daje ceny bazowe takie same jak w cenniku VW Golfa.
                      Golf cennikowo na 2018 :

Comfortline: 92k pln
                      Highline: 96k pn
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• słyszał ktoś, że do diesla ma być parowany 9 biegowy automat??? Ciekawe czy ten sam co jest w Cr-v...

Comment

• A ten z CR-V jakie ma opinie? W 2017 wpadło też info, że do CIVICa do benzyny też będzie ten 9-cio stopniowy automat... Ale może to tylko plotka była...

Comment

• Jak dla mnie wystarczy, że robi go firma ZF.
                            Praktycznie wszystkie modele BMW jeżdzą z tym automatem i wg mnie jest mega fajny i nie słyszałem, żeby się psuł...

Comment

• W CRV ten AT jest parowany z 1.6 biturbo. Ciekawe jakby sie sprawowal w slabszej odmianie. Teoretycznie moglby poprawic osiagi i obnizyc halas na autostradzie. Ciekawe, ciekawe

Comment

• Chyba nikt nie dawał, Civic w dieslu - https://www.auto-motor-i-sport.pl/te...diesel,32655,9

Comment

Working...
                                X