Czy ja nie widzę różnicy? Widzę, ale nie wiele. IX to prędzej większy lifting XIII niż nowy model. X to już zupełnie inna płyta podwoziowa... Auto od nowa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
Tak, ale w cywilu. Type R IX jest zupełnie innym autem od cywila, a Type R X wprowadzili tak szybko ponieważ mieli już silnik, przeniesienie napędu, hamulce sprawdzone w IX, jasne inna płyta z wielowahaczem z tyłu, ale dzięki temu że tak długo pracowali nad 9 tak szybko wprowadzili 10. I nie piszcie ze pomiędzy ctr-em 9 a 10 jest większa różnica niż pomiędzy ctr-em 8 a 9. Podkreślam CTR-EM, nie autem cywilnym.
Comment
-
Tez mi sie wydaje, ze de facto FK2R byl czyms w rodzaju test-mule dla FK8. Naped, przeniesienie napedu, hamulce, rozwiazanie przedniego zawiasu, amory z elektrycznym sterowaniem itp. Oczywiscie nie mozna tego bylo 1:1 przeniesc do FK8 glownie ze wzgledu na zmiane filozofii tylnego zawiasu, ale nie zaczynali z czysta kartka jak przy FK2R, gdzie roznice wzgledem FK2 sa jak wielki kanion
Comment
-
Rabat w hondzie to nie problem, problemem jest jego wysokość.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Tyle, że pewnie brałeś to na działalność + leasing + doposażyłeś samochód, pewnie wyszło ponad 140k
Na działalność dostaję się z automatu 5% rabatu, jak bierzesz leasing to jeszcze można wyrwać z 2 lub 3% dodatkowo. Jak zostawisz swój stary samochód, to o ile dobrze pamiętam można dostać 5K rabatu.
Ja mogę napisać, że rabat w Hondzie to nie problem- bo ja go zawsze dostawałem w zeszłym roku w maju na Civica IX dostałem jakieś 7k.
Last edited by tomag; 15-06-2017, 11:00.
Comment
-
Albo rabat na Hondy,których nie ma za dużo i bierze się co jest. W zeszłym roku szukanie dla teścia Hr-v skończyło się na obdzwonieniu połowy salonów w Polsce żeby dostać konkretny kolor i wersje silnikową oraz wyposażenie i na hasło ile rabatu będzie to wszędzie odpowiedź " że jak pan nie kupi to zaraz się klient znajdzie" i tak samo jest teraz z X generacja nie ma ich za dużo więc jak ktoś chce ją kupić to i bez rabatu ją weźmie. Pozostałe Marki mają zdecydowanie większy wybór samochodów z placu czy opcji do produkcji . Tak więc mają większy wachlarz możliwości i rabatów.
Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Test spalania Suzuki Baleno 1.0 Boosterjet 110KM
Silnik Hondy 1.0T pali zdecydowanie więcej.
Przyspieszenie do 100 takie samo 10.9 s
Comment
-
Co do ceny nowego CTRa to wydaje mi się, że jest ona na prawdę atrakcyjna. Jedyną realną konkurencją jest Cupra - dla osób preferujących bardziej sleeperowy styl i więcej komfortu na codzień. Wersja 4x4 z DSG jest tylko w kombi i za 157k jest dostępna podstawa do której wypada dokupić trochę fantów. To samo z Focusem RS - te 170k/180k trzeba wyłożyć a auto jakiejś dobrej passy nie ma, szczególnie ostatnio. I należy pamiętać, że to nie jest tak, że po zmianie 300 km w FWD na 300 km w AWD świat nagle stanie się "lepszy" w każdej możliwej sytuacji. Z świateł i w trudnych warunkach owszem, ale w innych wypadkach będzie wprost przeciwnie - dodatkowa masa to problem. Co innego, jak zamieniamy 300 km w FWD na ~400 km w AWD.
Nowy CTR nie jest lżejszy od FK2 - waży ponoć 1414 kg (https://www.youtube.com/watch?v=yc_-DIxdn0A). Widać, że jest robiony pod rynek amerykański - kubły są bardziej XXL size a z tyłu mamy miejsca na napoje zamiast podłokietnika..Ok, nabijam się, ale tak to trochę wygląda.
Tak, czy inaczej, gdybym teraz szukał hh to pewnie brałbym FK8. Chociaż trochę boli fakt, że będzie to raczej masówka.
FK2 było jakieś 8800 sztuk worldwide a tu będą wypluwać znacznie więcej każdego roku, przez kilka lat.
Comment
Comment