Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez ozzymir Zobacz posta
    https://www.carscoops.com/2017/06/ho...up-to-30k.html
    180 czekających na jeden salon. Coś mi się wydaje, że Honda będzie zmuszona zrobić jeszcze kilka wariantów. Chyba, że planują inne fajne modele.
    Z perspektywy koncernu to może i dobrze, chociaż nie wiem czy klient, który chce a nie może kupić to zadowolony klient. Civic nie będzie egzotykiem, żeby się jarac, że ktoś ma 1 egz z kilkudziesięciu.
    A druga sprawa, że jak będzie takie ssanie, a mocy wytwórczych nagle nie przybędzie to w Europie będziemy ctra oglądać w katalogach i na filmikach że stanow

Comment

• Pamiętam jak trudno było kupic 8gen w 2006 roku.
      Zapisy, kolejki etc. Po 1,5 roku był juz luz....
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Na hrv się czeka rok. A model już chwilę na rynku jest

Comment

• We wrocławskim D&D jak byłem oglądać X gen. trochę tych niesprzedanych HRV-ek stało. Chyba, że chodzi o takie na indywidualne zamówienie.

Comment

• Tak. Jak nie chcesz kupować z placu. W sumie mając wydać 100 tys też bym chciał kupić taką jak chce, a nie taka jak stoi na placu

Comment

• Też bym wolał - to nie auto z rynku wtórnego kiedy bierze się to co jest Jeśli jednak ktoś potrzebuje auta na "już" to niesprzedanych HRV trochę w salonach jest - chociaż w odróżnieniu od X gen. widuję je na ulicach dosyć często.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                Tak. Jak nie chcesz kupować z placu. W sumie mając wydać 100 tys też bym chciał kupić taką jak chce, a nie taka jak stoi na placu
                Niestety to co tutaj postawią i tak sprzedadzą a być może inne rynki są po prostu ważniejsze, sprzedadzą tam więcej, mają lepsze perspektywy dlatego bardziej chcą zadowolić tamtych klientów. C'est la vie.

Comment

• Akurat w Hondzie pod zamówienie czy z placu to i tak nie ma różnicy, chyba że w kolorze. Ja np chcę adaptacyjne zawieszenie, ale nie cierpię szyberdachu, ponadto wolałbym opony 215/50 zamiast 235/45 i nie podoba mi się dwururka z tyłu i wymagam nawiewów na 2 rząd siedzeń, a takiej wersij nie ma, więc wolałbym brać z placu niż czekać kilka miechow żeby i tak pójść na kompromis.

Comment

• Zamieszczone przez mahoo Zobacz posta
                    Też bym wolał - to nie auto z rynku wtórnego kiedy bierze się to co jest
                    Na moje oko to z X genem właśnie łatwiej będzie na rynku wtórnym znaleźć swoją opcję jak helmuty zaczną sprzedawać
                    Honda Hybrid 3,4L/100km
                    sigpic
                    https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Odnośnie rynku wtórnego to zaczęły się pojawiać do kupienia rozbitki ze Stanów. Będą potrzebne części na naprawy. Mam nadzieję, że nie zaczną się kradzieże na taką skalę jak z Mazdą. Ale w sumie jak będzie tak mało sztuk sprzedanych na rynku polskim to może być nieciekawie.

Comment

• Więcej niż 100 sztuk X-gena od marca 2017 nie sprzedali w Polsce. Na początku lipca będą znane wyniki sprzedaży za II kw. Honda ma gdzieś klientów w Polsce. Fabryka w Swindon nie wyrabia obecnie z zamówieniami z innych rynków. Zatem sprzedaż w Polsce niewiele ich obchodzi. Czyli obniżki cen nie będzie. Cóż skorzystają inne koncerny.

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                          Więcej niż 100 sztuk X-gena od marca 2017 nie sprzedali w Polsce. Na początku lipca będą znane wyniki sprzedaży za II kw. Honda ma gdzieś klientów w Polsce. Fabryka w Swindon nie wyrabia obecnie z zamówieniami z innych rynków. Zatem sprzedaż w Polsce niewiele ich obchodzi. Czyli obniżki cen nie będzie. Cóż skorzystają inne koncerny.
                          M.in. dzięki ludziom z tego forum Seat cały czas poprawia swoje wyniki. Są ładniejsze od VW i Skód z zewnątrz, w środku znośne, mają konkurencyjne ceny, silniki podobno już dawno poprawili. Zresztą teraz tak na prawdę tylko Mazda nie ma turbo. Wszędzie może zdarzyć się jakaś większa lub mniejsza awaria. 1 właściciela i tak nie dotknie albo zostanie rozwiązana na gwarancji.

Comment

• dzięki ludziom z tego forum Seat cały czas poprawia swoje wynik
                            Oj tam, przesada chyba. W dziale 'nasze auta' widzę raptem jednego Leona, mojego zresztą.
                            Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                            Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Plus ja - zmieniłem 9gen na Seata Leona ST [emoji3]

Comment

• Ja też zamówiłem Seata.

Comment

Working...
                                X