na necie już artykuły o civicu diesel, a na stronie Hondy cisza....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zapytałem dziś mailowo handlowca z Honda Plaza czy ma już jakieś info nt. specyfikacji Civic na 2018... Uzyskałem odpowiedź, że "Na ten moment Honda nie planuje żadnych zmian w nowym Civicu na 2018r.". Zobaczymy, czy się potwierdzi - zawsze chyba zmiany były - mniejsze i większe ale coś dodawali/ zabierali...
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postajedna zmiana jest, cena w górę
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postajest już cena czy zgadujesz? wiem, że do 100 przyspiesza w 10 sek.
Zgadujetak się dobrze zgrały liczby. Absolutnie nie wiem co wymysli HPL w kwestii cen. dla 9gena ceny na 1.6 byly przesadzone i duzo wyzsze niz na innych rynkach - w DE czy UK 1.6 kosztowal tyle co 1.8 AT.
I o ile w palecie 9gena gdzie byl dychawiczny 1.4 100 i jakotako jezdzacy 1.8 142, to owe 1.6 120 jakos sie wpisywalo w palete, chociaz ze wzgledu na cene nie istnialo handlowo.
W 10 gen az by sie prosilo o wersje 160KM z CRV ktora bylaby fajnym uzupełnieniem gamy. Widocznie wiedzą lepiej jakie auta sie sprzedają. W sumie az dziwne, ze inwestowali w modernizacje tego silnika w dobie wycofywania sie z sadzomiotów.
Zamieszczone przez Burton Zobacz postawłaśnie wyczytałem na niemieckich stronach, że diesel będzie tam droższy od 1.0 tylko o 1400 eur, co daje ok 6 tys zł.
Wydaje się to dobrą ceną, zobaczymy co będzie w pl.
Będzie dostępny w wersji 4 i 5d.
Comment
-
Ja obstawiam, że ceny będą takie same jak Golfa 1.6TDI.
Honda od ponad 10 lat daje ceny bazowe takie same jak w cenniku VW Golfa.
Golf cennikowo na 2018 :
Comfortline: 92k pln
Highline: 96k pnCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Comment
Comment