Uklad kierowniczy w sedanie jest OK i jest dobry jak w hatchu. Natomiast zawieszenie jest kanapowato i "amerykansko", dla mnie po prostu odczuwalnie gorzej zestrojone, brak samopoziomowania i zmiennej twardości adaptywnych amorkow mocno się kłania jak na auto o w sumie niezłych osiagach, a węższe opony na wyższym profilu zdecydowaniee nie pomagają w stabilności i odbiorze całości. Niestety na dłuższą metę skóra też nie jest tak rewelacyjna w odczuciach jak myślałem wyjściowo wcześniej siedząc tylko na niej chwilę w salonie, chociaż na pewno o niebo lepsza od szmatki w niższych wersjach i po popularnym kompakcie nie należy przecież oczekiwac tego co można znaleźć w palecie BMW Individual... Tak czy owak dla mnie najlepszym Xgen jest Type R. Gra w innej lidze niż reszta. Nie tylko osiagami, ale spójnościa, a nawet wykończeniem wnętrza, te alcantarowe kubly są po prostu genialne w stosunku do innych wersji.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Last edited by Alix; 04-02-2018, 10:05.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Ciekawi mnie tylko jak to będzie po np 4-6 latach przy odsprzedaży, wówczas raczej każdy potencjalny klient raczej będzie wybierał auto z normalnymi amorkami, bo niestety to co fajne w chwili zakupu po latach kosztuje, a jeden adaptacyjny to mniej więcej 4 normalne, oczywiście przy klasie wyższej lub w sportowych modelach to zaleta, ale w budżetowych kompaktach niekoniecznie.
Comment
-
Noo chłopaki, alternatywa dla Civica! Tylko którego ? Type R, czy cywila ? Skodę Octavię RS można kupić już za 109tys.pl! 250km/h prędkość maks i 6,7 sek. do setkiChyba za taką kwotę, obecnie, nie kupi się żadnego innego auta tej klasy, z takimi osiągami... tylko trochę golas w wyposażeniu..
Comment
-
-
Mimo, że to kura, to super oferta, na pewno wolałbym niż alfe czy focusa na wylocie, oczywiście design przytalaczajacy, ale osiągi fajne plus przestrzeń jak w klasie D. Tak czy siak brakuje civicowi w Eu wersji dajmy na to 220-250 konnej najlepiej z silnikiem od typka ale zdlawionym.
Comment
-
Nikt wam nie sprzeda tego auta za 109 tys bo nie ma takich aut...
Cena dotyczy tylko rocznika 2017. Więc żeby to kupić to 115 tys bez lakieru... bez 120 nie ma co podchodzić i dalej będzie bez navi innych dodatków.... nadal jest to alternatywa dla civica???
Comment
-
Jesli ma byc mocny kompakt to za 85-90k pln nie ma nic lepszego w salonach niz Civic.
W podobnej cenie jest Octavia/Leon 1.8T, Focus ST line 1.5T i Astra 1.6T. No ale to gorsze wg mnie auta.
Jak ma byc tanio i szybko, to Focus 1.5T 150KM i od razu wirus na 200KM. Najtansze 200KM na rynku.
71k pln Focus Titanium + 1200 pln chip.
Jak komus nie zalezy na wyposazeniu to wersja Trend +GoldX za 66k pln.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
W sumie jakby nie patrzeć to Civic wypada korzystnie, ciekawy jestem czy wskoczy do 50 najlepiej sprzedających się aut w 2018r. W 17 sprzedawał się od marca/kwietnia i to w ogr ilości. Mimo wszystko jednak brakuje jakiejś wersji pomiędzy 1 a 1,5 i pomiędzy 1,5 a ctr10, ale i tak jest lepiej niż w poprzedniku.
Comment
Comment