Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
    Superb, ogromne rodzinne auto.. i w dobrej cenie, niekoniecznie z tym mocnym silnikiem.. chyba jedno z lepszych wyborów z wymienianych tutaj.. oczywiście zależy kto w co celuje..
    tydzień temu miałem właśnie okazję przejechać się Superbem - niestety kopciuchem 190 KM bo tylko taką testówkę mieli dostępną, ale bardzo mi się podobało... jak dla mnie bardzo komfortowo, dynamicznie też ok - ponoć ten diesel 190 KM dynamiką przypomina 1.8tsi 180 KM...
    no i niezłe rabaty wyprzedażowe były na Superby - 14 tys. to już jest coś... plus przeglądy w cenie...

Comment

• Jak nie ma XV z manualem to słabo, CVT i wolnossak to lipa faktycznie, auto fajne, ale z CVT nie jedzie podobno wcale.
      Ja się rozglądam za nowym autem i zawsze mi wychodzi, że Civic X jest the best , nawet mnie to irytuje bo parę rzeczy mi się nie podoba w X, ale te które są najważniejsze i odpowiadają za dynamiczną jazdę, mechanikę są najlepsze w Civiku.
      Superb i Octavia może i fajne, może to jedzie, dla mnie design to nie jest pierwszy argument za autem, ale jakaś granica jest Ja mam rzyg na te Skody, no sorry. Może bym jeszcze Vag-a przełknął, ale nie Skodę. BMW, Mercedes,Mini, to nie te pieniądze żeby to jechało jak Civic X 1.5t
      Przyjrzę się temu T-roc o którym pisze Katana, jak 7s do 100 to może być fajnie, auto nieduże, nie za małe , plastiki też mogę przeboleć, ciekawe jak wyciszenie i układ jezdny.
      Last edited by Jozin; 02-02-2018, 12:16.

Comment

• T-Roc niby 125 tys ale w standardzie 4x4 i dsg co jest warte 20 tys... co nie zmienia faktu, że kilka dodatków minus rabat i min 120 tys trzeba położyć....
        to już bym wolał dołożyć do CTR

Comment

• a do CTR-a dołożyć jeszcze 20tyś, później jeszcze 20tyś itd, itd Do Civica x już dołożyliśmy 20-30tyś .
          125tyś to faktycznie drogo za T-rocka, teraz to bardziej jednak jest pytanie, nie, czy drogo, ale czy jest alternatywa. Chodzi o średniego suv-a z bardzo mocnym silnikiem.

Comment

• ...a tymczasem kolejny test

W komentarzach straszny hejt że brzydkie auto; czyli ja jestem jakiś inny bo jak dla mnie wygląd sedana jest zajebisty, co było jednym z istotnych powodów zakupu

Comment

• Jechałem T-Roc>iem ale z silnikiem 150KM, bo taki mnie interesuje ale nie wiem jak jest z tym braniem oleju w tym silniku 1.5 TSI bo podobno pije go dosyć dużo. Może ktoś coś wie bliżej albo ma kogoś znajomego kto ma ten silnik.

Comment

• Przecież 1.5tsi to bardzo świeża konstrukcja. Skąd wnioski o braniu oleju?

Comment

• No właśnie nie wiem czy to dotyczy 1.4 czy tego 1.5. i czy to faktycznie tak jest z tym olejem bo czytałem gdzieś w necie że ludziska się wypowiadają że te TSI biorą olej, szukam potwierdzenia może ktoś coś wie.
                  Last edited by andre96; 02-02-2018, 17:52.

Comment

• 1,4tsi 150KM też nie brał, brały te starsze sprzed 2012r, natomiast 1,8 i 2,0 tsi zdarza się że biorą, ale nie wszystkie. 1,5tsi ma zmienną geometrię łopatek, musi być chyba lepsza dynamika niż w 1,4tsi 150KM.

Comment

• Nie jedzie to to tak jakbym chciał ale to kobieta będzie jeżdzić więc dla niej to aż za dużo. Faktycznie te plastiki w środku są fatalne, jak na taką kasę i to wersia premium bo taką jeżdziłem to tragedia, ale plastikami się nie jeżdzi więc mam dylemat h-rv czy T-Roc.

Comment

• Zamieszczone przez andre96 Zobacz posta
                        Nie jedzie to to tak jakbym chciał ale to kobieta będzie jeżdzić więc dla niej to aż za dużo. Faktycznie te plastiki w środku są fatalne, jak na taką kasę i to wersia premium bo taką jeżdziłem to tragedia, ale plastikami się nie jeżdzi więc mam dylemat h-rv czy T-Roc.
                        Hrv silnik tragedia za mało mocy

Comment

• Jeździłem dzisiaj Mercem C200 TModell 2.0T 184 ps w manualu ,i jak dla mnie to auto idealne, wygląd, jakość, osiągi super.
                          No ale 155kzł dał za nie kuzyn.

Comment

• Serwisowanie dużo droższe przeglądy ubezpieczenia itd

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                              Jeździłem dzisiaj Mercem C200 TModell 2.0T 184 ps w manualu ,i jak dla mnie to auto idealne, wygląd, jakość, osiągi super.
                              No ale 155kzł dał za nie kuzyn.
                              Z salonu, nowe auto??? Za 155???

Comment

• Tak nówka z salonu z wyprzedaży rocznika .
                                42000zł poniżej katalogu.
                                Kurcze jak za 4-5lat będzie sprzedawał to wolałbym go niż nowego kompacta.

Comment

Working...
                                X