Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja jeździłem 190 konną benzyną, ale cena coś koło 140, prowadzi się fajnie, zaskakująco dobrze amrtyzuje, lepiej niż hr-v, bo honda jest zbyt twarda, i przede wszystkim jest się już czym odpychac, na pewno ze świateł Civica 1,5turbo odstawi, natomiast na autostradzie już nie. Bagażnik większy niż w golfie, przynajmniej tak mi się wydawało. Jedyny mankament to twarde plastiki, pod tym względem jest gorzej niż w Civicu.
    Dla mnie fajniej wygląda i ma lepszy komfort od hr-v, również 1,5tsi na pewno będzie lepiej jechał niż 1,5 N/A.
    Jak dla mnie hr-v nie ma racji bytu, do wolnossaka bym nie wrocił (chyba że V8), przede wszystkim jednak jest za twardo zestrojony, a po to kupuje się szczudlaka żeby był komfort w mieście

Comment

• Zamieszczone przez andre96 Zobacz posta
      Witam, no właśnie mam problem bo nie wiem co mam kupić t-roc>a czy h-rv jechałem jednym i drugim i mam problem z wyborem.
      '
      Spróbuj Tucsona.Jak w zeszłym roku szukałem Suva , to wybierałem właśnie pomiędzy HRV i Hyundaiem.Hyundai zdecydowanie wygrał , właśnie ze względu na komfort.

Comment

• Po sprzedaży civica IX też czekałem na t roca, ale się rozczarowałem mocno plastikowym wnętrzem. Teraz rozważam mini countrymana

Comment

• Zamieszczone przez wlagrzes2 Zobacz posta
          ale się rozczarowałem mocno plastikowym wnętrzem
          powtórzę jeszcze raz - nie wiem co oni odj%$%^li z tym wnętrzem w tym aucie... w porównaniu do Golfa, Passata czy nawet nowego Polo (nota bene bardzo ładne auto) jak dla mnie przepaść...

Comment

• Countryman to cena dwa Civiki. 192km około 150tys zł, no chyba, że 136km za 110-120, ale moc bez sensu do takiego auta.
            Tuscon bez sensu bo wolny i żre paliwo. Z małych suv w rozsądnych pieniądzach to chyba nowy XV od Subaru, 150km, ale tylko manual, 9s do 100 już się jakoś odpycha, super napęd. Może i więcej pali, ale jest to czymś uzasadnione. Szkoda, że subaru diesel ma taką złą opinię bo XV z tym silnikiem mógłby być bardzo dobrym wyborem.
            Last edited by Jozin; 02-02-2018, 08:42.

Comment

• xv jest tylko z automatem...

Comment

• jest i w manualu i z cvt

Comment

• Z wnętrzem przegieli, ale kurde autem przede wszystkim się jeździ, a nie maca, byle nie trzesczalo i nie skrzypialo z 2tsi 190KM robi setkę w 7s, jedynie kona 1,6 177KM ma w miarę podobne osiągi, ale jednak gorsze, bo ten 1,6 zlopie sporo. Xv może przy wyciu cvt zrobi 100 w 10 sec, więc nie ma co porównywać.
                  Nie ma aut idealnych, aczkolwiek co dla niektórych to nie ważne co auto sobą reprezentuje w sensie designu, mechaniki, osiągów, prowadzenia, tylko jedynym kryterium dla nich są plastiki w środku.

Comment

• BMW/Mini 1.5 to 3 cylindry - moim zdaniem nie warto tyle kasy ładowac w taki silnik.
                    Zaleta, że podobnie jak poprzednie 1.6T wirusuje sie na 170 KM i 300nm.

XV 2.0 wolnossące niestety mocno odstaje pod katem dynamiki. Fajne auto ale do spokojnego jezdzenia.
                    Aktualny model jest tylko z CVT:
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• jest i w manualu i z cvt
                      był ale już nie ma, zobacz na MY2018. to samo impreza.

Tylko, że T-Rock 2.0 190 km kosztuje w podstawie 125 więc jaka to alternatywa to civica?

Comment

• Zamieszczone przez wlagrzes2 Zobacz posta
                        Po sprzedaży civica IX też czekałem na t roca, ale się rozczarowałem mocno plastikowym wnętrzem. Teraz rozważam mini countrymana
                        Może w tegorocznym countrymanie to poprawili, ale we wcześniejszym orkiestra skrzypiących plastików była dla mnie nie do przyjęcia. Za to były duże rabaty i można było kupić z silnikiem 190KM za ok. 115k.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                          T-Rock 2.0 190 km kosztuje w podstawie 125 więc jaka to alternatywa to civica?
                          To już lepiej Civica 1,5T kupić w wypasionej wersji. A jeśli już ktoś ma zamiar wydać 125tys.zł to bym celował w Mercedesa CLA albo BMW 3 i jeszcze Audi... Przynajmniej auta z klasą A nie tam WV z plastikową deską rozdzielczą i wnętrzem aut klasy B.

Mini Countryman... wam to auto się podoba ?
                          Last edited by Grzechu; 02-02-2018, 11:02.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

• Bmw 3??? Chyba używany, a klasa to już staroc z ciasnym wnętrzem, które też lubi skrzypieć, audi a3 nie warte takiej kasy jak za nie wołają. T roc mnie po prostu pozytywnie zaskoczył jak na szczudlaka, za takie pieniądze wybór jest już wielki, np Superb 2,0turbo 220KM

Comment

• 125-135k pln to tez rejony Arteona 2018...
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                                Superb 2,0turbo 220KM
                                Superb, ogromne rodzinne auto.. i w dobrej cenie, niekoniecznie z tym mocnym silnikiem.. chyba jedno z lepszych wyborów z wymienianych tutaj.. oczywiście zależy kto w co celuje..
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X