Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
    80 - 180 manual 16,3, cvt 22,6
    Tu już kolosalna różnica

Comment

• A jak sie skrzyni pomoże łopatkami, to może szybciej sie zbierze? Czy wcale nie?
      Last edited by Al_Exander; 25-01-2018, 17:29.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
        Tu już kolosalna różnica
        Nom, ta 1s na 80-120 aż takiej różnicy nie robi, ale 6s 80-180 już tak, szczególnie na autostradzie to będzie widoczne. Ciekaw jeszcze jakie jest spalanie przy 140km/H wersji manualnej, Zacharowi z Cvt wyszło 8l, wynik taki sobie, nie ma szału, ale tez cud techniki to nie jest.

Comment

• Mam skore w sedanie i podlokietniki sa twarde, jes5 moze z 5 mm pianki pod spodem, ale to odczuwa sie w wiekszej trasie, powyzej 2 godzin jazdy. Nie ma co przesadzać, bo po takim czasie w jednej pozycji ciało jakby kostnieje i zawsze sie bedzie czuło dyskomfort, nawet jesli to maybach
          Jesli to przeszkadza to w dlugiej trasie mozna sobie podlozyc pod lokiec jakis szalik czy ręcznik. Faktem jest to, ze siedzenia skorzane sa bardziej twarde, ale znowu, to odczuwa sie po jakims czasie w jednej pozycji.
          Twardosc czy miekkosc plastikow: jakie to ma znaczenie? Ani sie na nich nie siedzi, ani nie dotyka specjalnie. Kierownica obszyta mieciutka skóra, galka zmiany biegow ze skory, panel dotykowy wiadomo, lozostaje kilka guzików ktore uzywa sie z czasu i szczerze to wole te twarde w hondzie, niz te miekkie w vw czy audi, gdzie z przyciskow schodzi po paru latach jakas lepka warstwa tworzywa,ktora mozna skrobac paznokciami, bleee...
          Mnie bardziej mierzi wykończenie (a raczej jego brak) bagażnika i fatalny materiał ktorym jest oblozony. Do tego slabe piora wycieraczek i fatalne ich dzialanie w trybie auto (jak juz wyczuja pare kropel deszczu to szoruja bez konca, wiec trzeba je wylaczyc i przecierac recznie/na raz, a przy tym nie da sie ustawic tak, aby wycieraly w odstepie jakichs 7 sekund jak w kazdym basicowym aucie na najnizszym stopniu).

Comment

• Wycieraczki w Hondzie tak już mają, też sie nię mogę przyzwyczaić. Ja mam bardzo twardy podłokietnik w Accordzie, ale przy Civicu X to jest puch. W dłuższej trasie przeszkadza, ale fakt, jak się robi trasę 2h to tego nie czuć.
            Kajojek zadowlony jesteś z tych skórzanych siedzeń? Chłodzą w zimę, w lato grzeją, d... się poci?

Comment

• Jestem zadowolony. To znaczy nie przykuwaja mojej uwagi, jest po prostu ok.
              Jak ostatnio byly mrozy to zalaczam grzanie i wio. W lato nic mi sie nie klei do tylka, na pewno nie bardziej niz przy welurze. Jeszcze nie zdarzylo mi sie, zeby skora parzyla w lato, wrecz przeciwnie. Inna sprawa, ze lato nie bylo zbyt upalne i raczej deszczowe. Do auta przywyklem, ale jest jedna rzecz, ktora nadal zwraca moja uwage pozytywnie: skora na kierownicy. Jest bardzo mila w dotyku, gladka, ogolnie bardzo przyjemne doznanie

Comment

• Dzisiaj, praktycznie przez cały dzień, miałem okazję jeździć Civic X 1,0 CVT. Wg mnie taki silniczek w połączeniu z CVT doskonale nadaje się do miasta, dla osób które cenią sobie komfort jazdy, bez zbytniego szaleństwa. Przyspieszenie i elastyczność na akceptowalnym poziomie do jazdy po mieście.
                Doskonale zdaję sobie sprawę z tego w jakim celu został stworzony taki mały motorek, natomiast dla mnie osobiście dźwięk jaki się z niego wydobywa nie przystoi do tego typu samochodu.
                Najbliższym spostrzeżeniem jakie mi się nasuwa na myśl to dźwięk motorynki.
                W samochodzie o ponadczasowej, sportowej bryle taka motorynka?
                Oczywiście jeżeli ktoś nie zwraca uwagi na dźwięk silnika to jest to samochód godny polecenia.

Comment

• Comment

• Pojawił sie nowy i30 Fastback.
                    Ciekawa propozycja wsród kompaktów. Bagaznik sensowny - lepsze to niz hatchbacki.
                    Zawias o 15% sztywniejszy - ponoć zestrojony pod kierowców lubiących bardziej angażującą jazdę.
                    Czyli celują w Hondziarzy

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      celują w Hondziarzy
                      no nie wiem, Najszybszy I30 hatchback jest wolniejszy od ..... Jazza , no chyba, żeby ten fastback był fast to mu jakiś mocniejszy silnik dadzą.

Comment

• Z taki silnikami to nie poszalejesz tym hultajem :P
                        Sunday Driver

Comment

• No nie przesadzajcie.
                          Wersja 1.4T 140 KM ma 8,9s do setki - to całkiem dynamiczne auto.
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Jeździłem 5d 1,4 140KM. Astra 1,4 150KM, golf 1,4tsi 150KM jadą zdecydowanie lepiej. Może ceed będzie fajniejszy mi i30 nie lezy w zasadzie od 1 gen., zawsze kijanka była ładniejsza i w środku i na zewnątrz.

Na mnie np ostatnio bardzo dobre wrażenie zrobił t roc, obok arteona najładniejszy vag. W zasadzie jedna wada to twarde wszechobecne plastiki, nawet twarde tam, gdzie Civic ma miękkie, ale poza tym autko wymiata, szczególnie 2,0 190KM i 4×4, wolałbym 100 razy niż golfa, a co mnie zaskoczyło, nie jest robiony na płycie polo tylko trochę skróconej mqb.

Comment

• A ja t-roc'iem zawiodłem się niesamowicie... co prawda nie jeździłem ale wystarczyło mi jak do niego wsiadłem... plastiki obrzydliwe + akurat w modelu w którym siedziałem obrzydliwe żółte wstawki... fe - nie i jeszcze raz nie... nawet nie chciałem tym jechać... co ten vw zrobił z tym autem w środku to nie wiem - dla mnie wykończeniowa beznadzieja... dodatkowo ģównianej wielkości bagażnik - nie wiem dla kogo to auto? A szkoda bo osobiście brałem je pod uwagę...

Comment

• Witam, no właśnie mam problem bo nie wiem co mam kupić t-roc>a czy h-rv jechałem jednym i drugim i mam problem z wyborem.
                                '

Comment

Working...
                                X