Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
    Poliftowa w 8genie wyciera sie zdecydowanie szybciej niz przedliftowy welur.
    He, He w Accordzie VIII było taak samo, przed liftem welur, po lifcie szmata, ale inne rzeczy na plus. Żeby się nie okazało, że szmata z X po lifcie będzie jeszcze gorsza

Comment

• Ja w swojej Astrze H Elegance z 2004 r. też mam welur na fotelach. 240 tys. na liczniku i zero wytarć. Dawniej potrafili robić samochody. Jak patrzę na materiał foteli w nowym X-genie, to mam wrażenie, że siedzę w samochodzie klasy Dacii.
      Last edited by Nowy2017; 24-05-2017, 15:20.

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
        Jak patrzę na materiał foteli w nowym X-genie, to mam wrażenie, że siedzę w samochodzie klasy Dacii.
        Pozostaje mieć nadzieję, że po lifcie pojawi się welur. Tylko pytanie czy nie podniesie to ceny do absurdalnych rozmiarów - Honda pokazała wielokrotnie, że potrafi cenić sobie przeróżne dodatki.

Comment

• Nie wiem, czy będzie lift. Przy tym poziomie sprzedaży, Hondy wkrótce w Europie (a na pewno w Polsce) nie będzie.

Comment

• Zamieszczone przez Accord Zobacz posta
            Znalazłem coś ciekawego. Test łosia https://www.youtube.com/watch?v=T69yPK2CbV8

i golf gti dla porównania: https://www.youtube.com/watch?v=gnaWZaQ7QqM

Król sprzedaży jest nagi . Jeśli to jest wiarygodny test, bez manipulacji - to dla mnie oznacza dyskwalifikację. Brawo dla Hondy!

A tu jeszcze Seat Leon

Też niestety nic dobrego nie pokazał

Nie wiem czy było
            Pomiar przyspieszenia - Civic nie ustępuje Leonowi 1.8. Teraz widać dlaczego w tych testach z USA 1.5 był minimalnie szybszy od poprzedniej wersji SI.

MOD: Z szacunku do Czytelników nie piszemy sami pod sobą i stosujemy edycję!
            Last edited by Lukas; 24-05-2017, 21:16. Powód: Połączenie postów.

Comment

• Zamieszczone przez tomag Zobacz posta

Król sprzedaży jest nagi . Jeśli to jest wiarygodny test, bez manipulacji - to dla mnie oznacza dyskwalifikację. Brawo dla Hondy!

A tu jeszcze Seat Leon

Też niestety nic dobrego nie pokazał

Nie wiem czy było
              Pomiar przyspieszenia - Civic nie ustępuje Leonowi 1.8. Teraz widać dlaczego w tych testach z USA 1.5 był minimalnie szybszy od poprzedniej wersji SI.

MOD: Z szacunku do Czytelników nie piszemy sami pod sobą i stosujemy edycję!
              Jeśli manipulują to Focus RS też jest zmanipulowany https://www.youtube.com/watch?v=FXIzHwNS3Jw
              Poza tym Audi A3 i Leon też wypadły słabo a to bliźniacze konstrukcje

Comment

• Dlaczego Leon wypadł słabo? W trybie sport ma taką samą prędkość w teście łosia jak Civic, a przecież to kombi.
                Last edited by Arpuc; 25-05-2017, 07:04.
                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• W teście łosia wypadł wyraźnie słabiej od Civica.
                  Strasznie zarzuca tyłem w VAGach. Oglądam czasem wypadki samochodowe na Youtubie, większość zdarzeń przy większych prędkościach i nagłych manewrach to właśnie takie zachowanie auta - nie za fajnie to wygląda.
                  W Civicu tył zdecydowanie lepiej zachowuje tor jazdy.
                  Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Obejrzyj Butler filmik jeszcze raz. W trybie sport Leon robi test łosia z prędkością 79km/h, taką samą jak Civic, czy BMW M2. A jest to kombi, zwykła wersja (obniżone zawieszenie ma FR i Cupra).

A wyraźnie słabiej to wypadły oponki Dunlopa heh.
                    Last edited by Arpuc; 25-05-2017, 07:37.
                    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Obejrzałem i widzę jak się auto zachowuje - wnioski wyciągnąłem. Czytaj ze zrozumieniem, nie pisałem o czasie tylko o zachowaniu auta.
                      Teraz wpisz sobie wypadki na Youtubie i popatrz jak najczęściej kierowcy tracą kontrolę przy większych prędkościach. Najczęściej tył leci w bok aż miło. Zauważ że w Civicu nawet przy 84km/h tył "idzie" za przodem jak po sznurku, podciął jeden słupek wracając na tor jazdy.
                      Leon w tym teście przy 80km/h leci na bokach strasznie.
                      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• To jest test wieloczynnikowy. Opon, zawieszenia, rozkladu masy i wysokości jej środka oraz nadwagi. Porównanie z Focusem RS dobrze pokazuje jak to zbędne 300kg tluszczu ledwo da się nadgonic dużymi kółkami, torque vectoringiem, sztywnościa zawiasu i nadwozia itp. aby dorównać takiemu "zwyklemu" Civicowi. Oczywiście, można założyć bardziej lepkie opony czy zmodyfikować zawieszenie. Ale większość ludzi tego nie robi, więc gdybać można, ale oto auta jak wyszły z fabryki i naga prawda o nich...

To doskonale też pokazuje nagą prawdę o SUVach co reprezentuja... a raczej czego NIE reprezentują sobą jako samochody...

Nawet te dobrze zestrojone to przepaść możliwości do normalnych aut:

Na fizykę nie ma mocnych. Dlatego ajk ktoś mi mówi że ma takiego "sportowego SUVa" to
                        Last edited by Alix; 25-05-2017, 08:09.
                        ............................C I V I C
                        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ale jak felgą zarył, tego jeszcze nie widziałem.

Comment

• IMO civic wpada lepiej przy 84 niż leon przy 79. Przy tej samej prędkości czyli 79 civic wzorowo, a leno słabo.

Comment

• Jeśli ktoś szuka małego, sprytnego, fajnie jeżdżącego auta to polecam zainteresowanie nową Ibizą. Za niewiele ponad 60 tysięcy można mieć wersję FR z aktywnym zawieszeniem, full LED i silnikiem 115KM (9,2 do setki).
                              Miejsca w środku dla kierowcy niewiele mniej niż w Leonie. Niestety na razie nie ma mocniejszych silników i automatu. Z kilka miesięcy uzupełnią ofertę.

Comment

• Tylko w jakich aspektach Ibiza jest alternatywą rynkową dla nowego Civa ? (Cenę ma dużo niższą, bo to inny segment aut)

Comment

Working...
                                X