Kokpit Leona się nie zmienił zbytnio po FL, nadal wygląda klasycznie i sportowo, a przy tym jest bardzo praktyczny i nie przeładowany guzikami. Jest tylko większy wyświetlacz 8".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
-
Niestety Leon by mnie nie porwał. Gdyby nie zależalo mi na przestronności tylnego rzędu i finanse nie ograniczały za mocno to bym się chyba nad 150 konną Aklasą pochylił.
Prawda taka, że w moum wypadku po dwóch ostatnich świetnie wyglądających i prowadzących się autach ciężko jest coś fajnegomw rozsądnych pieniądzach znaleźć. Na dokładkę w miarę praktycznego....
Comment
-
Do ~kajojek: Bo Seat nie narzuca sprzedaży wiązanej. Nie chcesz navi to dokupujesz osobno kamerę cofania. Czujniki cofania są za złotówkę, tak jak zresztą wszystkie asystenty czy aktywny tempomat. Nie chcesz - zaoszczędzasz złotówkę.
Honda popełnia błąd skalując opcje osobno po silniku 1.0 oraz osobno po 1.5. W tych sztywnych opcjach nie znalazłem auta dla siebie.
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaKokpit Leona się nie zmienił zbytnio po FL, nadal wygląda klasycznie i sportowo, a przy tym jest bardzo praktyczny i nie przeładowany guzikami. Jest tylko większy wyświetlacz 8".
Comment
-
-
Witam,
Zakupiłem civic xgen dokładnie 3 dni temu termin realizacji to 2 tyg więc do majówki dojedzie
Wersja sport 1,5 manual sonic grey
Pare ciekawostek męczyłem dilera od dni otwartych
Po negocjacjach udało mi się wynegocjować
3 darmowe serwisy dywaniki , listwy progowe
O rabacie kwotowym nie było mowy a walczyłem jak lew
Podpowiem jeszcze że jest możliwość uzyczenia nowej hondy na weekend cały co pozwoli ocenić to autko dokładnieLast edited by mapmen; 15-04-2017, 17:23.
Comment
-
Duże, okrągłe zegary jak dla mnie wyglądają sportowo...Anyway bez wątpienia deska Leona to bardziej funkcjonalność niż design. Ma to swoje plusy, np wyświetlacz umieszczony na wysokości zegarów, a nie doklejony wyżej czy schowany w dole konsoli centralnej.
Tak BTW jak komuś klasyczne zegary nie pasują, to wkrótce ma być dostępny panel LCD, podobnie jak w Audi i VW.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaBo Honda ma w d... nasz rynek, chyba całą Europę też. Pokazali w New York nową acure tlx, to przecież tak mniej więcej był europejski Accord kiedyś. Teraz im civic i cr-v została, bo hr-v i jazz, to tylko w salonach stoją
Patrząc na ceny Civica Accord startowałbym od 110-120K? Ile by tego sprzedali patrząc na ceny Passata i Mondeo które startują niżej i część ludzi wybiera te uboższe wersje, nie wszyscy kupują max wyposażenie.
Dużo ludzi teraz wynajmuje samochody na te 3-4 lata a Honda nie ma takiej opcji albo się nią nie chwali.
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postadoklejony wyżej czy schowany w dole konsoli centralnej.
Zamieszczone przez Radon Zobacz postaGrzechu, i tak w Seacie czuć więcej sportu w wystroju niż w VW
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaKokpit Leona się nie zmienił zbytnio po FL, nadal wygląda klasycznie i sportowo, a przy tym jest bardzo praktyczny i nie przeładowany guzikami. Jest tylko większy wyświetlacz 8".
Szkoda ze tego elementu nie poprawili, bo zdecydowanie zyskałby model jako całość. No ale w sumie zasada jest znana. Najpierw Audi, potem VW i na koniec Seat i Skoda.
Czyli na zmianę deski rozdzielczej trzeba poczekac do kolejnego Leona. Krok w dobrą stronę juz zrobili w nowej Ibizie...
Zamieszczone przez Accord Zobacz postaPatrząc na ceny Civica Accord startowałbym od 110-120K?
Skoro Accorda nie ma, to Honda mogła podnieść ceny Civica i więcej zarabiać.Last edited by Glosima; 15-04-2017, 17:51.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Stwierdzenie, że kokpit Leona to zachowawczy VAG a kokpit Civica X to finezja jest mitem. Wystarczy porównać te dwa zdjęcia - bardzo małe różnice co do koncepcji. Za to widać w kokpicie Leona spójny design a w Civicu chaos wokół LCD. Linie się rozjeżdżają.
Ponadto - i to jest duża różnica na korzyść Leona - cały panel wyświetlacza jest skierowany do kierowcy, a w Civicu wzdłuż osi samochodu. W Leonie LCD jest znacząco wyżej i bliżej oczu kierowcy.
Last edited by marekwar; 15-04-2017, 18:13.
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
Gdyby na rynku był Accord, to ceny Civica byłyby o 10 tys pln niższe.
Skoro Accorda nie ma, to Honda mogła podnieść ceny Civica i więcej zarabiać.
Comment
-
Właśnie, wnętrze X to jak dla mniev największy minus. Z zewnątrz może bym się i porzekonał, ale środek..... Realniue patrząc nie widzę za dużo alternatyw przybewentualnej zmianie IX na coś innego w jakchś ludzkich kwotach
Comment
-
Zamieszczone przez marekwar Zobacz postaStwierdzenie, że kokpit Leona to zachowawczy VAG a kokpit Civica X to finezja jest mitem. Wystarczy porównać te dwa zdjęcia - bardzo małe różnice co do koncepcji. Za to widać w kokpicie Leona spójny design a w Civicu chaos wokół LCD. Linie się rozjeżdżają.
Ponadto - i to jest duża różnica na korzyść Leona - cały panel wyświetlacza jest skierowany do kierowcy, a w Civicu wzdłuż osi samochodu. W Leonie LCD jest znacząco wyżej i bliżej oczu kierowcy.
golf3.jpg
W Civicu właśnie deska jest bardzo ergonomicznie zrobiona, nie rozjechana od góry do dołu jak ściana, tylko ładnie wszystko pod ręką ulokowane, niepowtarzalna.. Wyświetlacz dobrze wkomponowany.Last edited by Grzechu; 15-04-2017, 19:45.
Comment
Comment