No 20 cali to trochę pojechali...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
-
Mnie się też Golfy nie podobają, ale nie powiem, że wyglądają tandetnie. Zgoda co do gustu, chociaż nikt na Alfę nie powie, że brzydka, są jakieś kanony. Dla mnie te plastiki orange wyglądają syfiato, plus filtry hepa, mod z gatunku co za dużo to i .....
Comment
-
Raczej będzie u nas jedna wersja i to ta najbogatsza jak to do tej pory było. 20stki... hmm parę lat temu to samo o 19stkach myślałem a teraz mam takie i letnie i zimowki i dobrze jest. Moj kolega spokojnie jezdzi na 21 w Panamerze i 20 z profilem 30 w 911, którym też pomyka po całej Polsce. Dzięki temu, że nie ma naciagu jego ranty 20stek wyglądają lepiej od moich 19stek... i uwierzcie, że Panamera jest przy tym naprawdę komfortowa - to po prostu kwestia jakości zawieszenia. I oczywiście nie zmienia na żadne idiotyczne staropolskie "mniejsze na zimę". W tych dobrych autach nad komfortem pracuje zawieszenie, nie opona i tak być powinno. To, ze kompaktowy budżetowy Civic ma amorki za 200 zeta w massprodukcji (no za 500 pewnie adaptywne i dlatego jest o niebo lepsze) i nie daje rady z większym sztywniejszym kapciem - nie przenoscie tego wprost na wszystko inne
Pakiet Orange w realu mi się bardzo podoba. Do czarnego czy szarego - miazga. Z uwagi na cene fele być może nawet kupiłbym w ASO bo są dość unikalne, ale resztę zrobił folią jak na fotce u najbliższego oklejacza za 500zeta zamiast za idiotyczne 5000.Last edited by Alix; 07-04-2017, 16:43.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Powiedzmy, że dużo wyższą cenę X da się wytłumaczyć nowymi silnikami, które trzeba było od podstaw konstruować, bo IX odziedziczyła po ufo. Za to wersja Typer R X silnik ma z dziewiątki. No chyba, że dopiero teraz Honda chce się odkuć za projekt fk2r. Dla mnie osobiście akcenty pomarańczowe nie pasują, nie rozumiem o co chodzi z tymi fanaberiami kolorystycznymi. Takie detale, jak czerwone delikatne lipy w ctr mi podchodzą ale pakiet orange już nie.Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaW tych dobrych autach nad komfortem pracuje zawieszenie, nie opona i tak być powinno.
Dla mnie 19 cali w aucie na codzien, to jakis koszmarny pomysł. Max dla mnie aby bylo komfortowo to 17 cali w klasie C i D. Zreszta czesto te trochę gumy ratuje własnie zawieszenie.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
To wszystko zależy od wielkości koła w danym aucie, w przełożeniu na to, wielkość koła 19' w takiej Panamerze jest jak 17' w Civicu... i tu jest ok, ale włożyć 19' do Civca to juz profil opony robi się tak niski, że szkoda po prostu felgi, bo trafimy na większą dziurę i będzie po feldze... koła o niskim profilu z dużymi felgami po prostu nie są dobrym pomysłem do auta którym jeździmy wszędzie na co dzień.. chyba, że mamy idealnie równe drogi i wspaniałe krawężniki
Comment
-
Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz postaPowiedzmy, że dużo wyższą cenę X da się wytłumaczyć nowymi silnikami, które trzeba było od podstaw konstruować, bo IX odziedziczyła po ufo. Za to wersja Typer R X silnik ma z dziewiątki. No chyba, że dopiero teraz Honda chce się odkuć za projekt fk2r. Dla mnie osobiście akcenty pomarańczowe nie pasują, nie rozumiem o co chodzi z tymi fanaberiami kolorystycznymi. Takie detale, jak czerwone delikatne lipy w ctr mi podchodzą ale pakiet orange już nie.
Każda firma w kapitalizmie dąży do tego by sprzedać towar za jak najwyższą cenę i wyprodukować go jak najniższym kosztem. Wyjątki tylko potwierdzają regułę.Last edited by Krzysio; 07-04-2017, 18:20.
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaW Ariesie doklejane akcesoria pakietu orange już się odklejaly....a ile to auto stoi? Raptem niecały miesiąc..
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaSerio Wam się podoba?! Przecież to wygląda fatalnie, tandeta i odpust. Od samego X jakością nie bije, te dokładki jak gwóźdź do trumny.
Comment
-
Juke tylko w takiej stylizacji jak wyżej fajnie wygląda. Czy Xgen jej potrzebuje? Moim zdaniem z tego co widziałem na żywo niekoniecznie, ale... pewnie w Europie nie doczekamy się czegoś aftermarketowego w rozsądnej cenie, więc mimo wszystko dla indywidualistów mogą to być sensownie wydane pieniądze
Comment
-
Juke to miejska zabawka, lifestylowe auto (bzdurne okreslenie ale tak je reklamuja, podobnie jak Mini).
W Juke te dodatki nie sa przyklejane tylko po prostu wymienne elementy na wcisk etc.
Spokojnie mozna sobie odpusc placenie za to w salonie, tylko po prostu po zakupie rozmontowac (chwila pracy-proste jak drut) i sobie pomalowac plast-dipem czy czyms podobnym za 100 pln.
W Mercu pakiet orange lepiej wygląda...taki bardziej stonowany.
Last edited by Glosima; 08-04-2017, 09:45.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
*Witam!
Od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem Civica X w wersji sport plus. Myślę,że już czas,aby opisać Wam wrażenia z jazdy tym rewelacyjnym samochodem. To moja pierwsza honda i pierwsze auto z silnikiem benzynowym. Poprzednio jeździłem Lancerem Sportback z silnikiem diesla.Nowego Civica zobaczyłem w galerii handlowej i od razu się w nim zakochałem... Stał w kolorze Grey Pearl. Z tymi czarnymi dodatkami-rewelacja. Wlasnie tego zakupilem gdyz byl od reki. Na inny kolor trzeba bylo czekać w Kielcach około 3 miesięcy... wracając... Zawsze podobały mi sie hatchbacki a nowy Civic jest jak dla mnie po prostu piękny! Zrobiłem na 38 litrach 536km czyli wychodzi* 7.1 litra .Jazde moją oceniam na dość dynamiczną. szczególnie ostatnie 100km gdy zauważyłem jak można poszaleć na trybie dynamicznymwielkie wow! Honda zbiera się jak szalona po włączeniu tego trybu. zawieszenie pracuje idealnie. Twardo- w zakrety wchodzi niesamowicie
W trybie comfort tez radzi sobie bardzo dobrze. Do 3000 obrotow spokojnie-a pozniej zalacza się bestia
na wyzszych obrotach fajnie warczy. Jak dla mnie bardzo udany samochod! Jednym slowem rewelacja! A o tym,ze kazdy sie za nią ogląda to juz nawet nie wspominam- niesamowicie przyciaga wzrok. Zobaczymy jak bedzie pozniej,ale narazie jestem pod olbrzymim wrazeniem
Ze spalaniem spokojnie mozna zejsc do 5,5 litra bo jak jezdzilem jakies krotsze trasy spokojniej to komputer wlasnie tyle pokazywal. Ładowarka indukcyjna-rzecz świetna. Kładziesz tel pod radiem,wlaczasz bluetooth, udostepniasz internet a telefonik zamiast padac,pieknie sie laduje
Ktos pisal,ze glosniki o slabej jakosci. Jak dla mnie te 11 glosnikow robi robote. Dzwiek jest czysty no i baardzo glosny!
Po prostu w nowej Hondzie Civic nie widze wad- to chyba miłość* Pozdrawiam serdecznie!
Last edited by CivicBeast2017; 08-04-2017, 10:06.
Comment
-
Juke to fajne auto, moja znajoma ma. Do miasta super. Jest też mocna wesja 190km,jest Nismo, trochę bez sensu, ale w tym bezsensie uroczebo firma się stara, widać jakaś dynamikę. Cenowo to też przyzwoicie wypada.Na pewno Juke ma więcej jaj i ikry niż nijakie HRV Hondy.
Last edited by Jozin; 08-04-2017, 10:05.
Comment
-
Zamieszczone przez CivicBeast2017 Zobacz postaWitam! Od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem Civica X w wersji sport plus.
Tam chętnie podzielimy się wrażeniami z Tobą, może ktoś Ci coś ciekawego podpowie... też temat nie "zginie" - tu trochę wątek "tasiemiec"
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaW Mercu pakiet orange lepiej wygląda...taki bardziej stonowany.
Co do Juke to ciekawe Lifestyleowe autko w bardzo fajnej cenie... ale zawiodło mnie na całej linii jazdą. Być może Nismo jeździ fajnie, ale te normalne wersje... to z tych SUVikow co ostatnio próbowałem (CX-3, HR-V, Vitara, itd.) było zdecydowanie najsłabiej w Juke i bratnim modelu Captur (Captur miał do tego dramatycznie rachityczny silnik 0.9TCe). Ani to skręca, ani to komfortowe, ani dobrych hamulców... To domena niestety wszystkich Nissan by Renault. No i czuć już wiek konstrukcji - m.in. infotainment mocno trąci myszką. Chociaż w sumie w 370Z jeszcze gorzej, ale to ma inną funkcjęNiezaprzeczalną cechą Juke jest natomiast dobra gama silnikowa, najlepszy z "Japończyków" cennik i możliwości indywidualizacji już wyjściowo bardzo oryginalnego nadwozia i to w sensownej cenie nie to co w Hondzie...
Last edited by Alix; 08-04-2017, 10:54.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Gdyby ten Juke miał trochę więcej przestrzeni w środku oraz bagażnik to było by nawet fajne autko.
Szedłem jakiś czas temu po parkingu pod marketem do swojego auta i widziałem jak jedna para próbuje upchać do Juka swoje zakupy.
Z żoną spojrzeliśmy na siebie i głośno w śmiech oboje wybuchnęliśmy. Przecież tam to jest dramat... A piszę to nie jako użytkownik vana czy kombiaka, tylko zwykłego hatchbacka. Kreuje się to jako miejskie rodzinne auto, ale ograniczenia przestrzeni ma niemal jak wozidełka pokroju Seicento.
CivicBeast2017, zapraszamy do działu "nasze auta", pochwal sięFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
Comment