Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Marekwar cena wyjsciowa twojego sporta była 82 tys, teraz sport jest za 97.5, różnica 15 tys, gdzie ty widzisz 40????

Comment

• Przecież za te 75-76 tysięcy mozna czerwonego 1,0T spokojnie kupić w wersji comfort, która jest naprawde bogato wyposażona. Nie wiem ile kosztowały wcześniej civiki, bo mnie to auto kompletnie nie interesowało, ale jesli było ciut taniej to różnica bez problemu zwróci się w paliwie. Dla mnie 1,0T to zdecydowanie odpowiednik 1,8 pod wzgledem osiagow. Przez 90 procent typowych przyspieszeń zapewni lepsza dynamikę. Moze odstawać trochę wyłącznie w zakresie obrotow bliskich czerwonego pola. Jesli ktos jeździł 1,8 ciagle blisko limitera obrotow to faktycznie moze odczuć, że 1,0T jest ciut słabszy.

Na ceny civicu mozna patrzeć z rożnej perspektywy. Jednak jest to chyba najtańsze auto na rynku z aktywnym tempomatem. Pomijając nawet wersje S nie da sie kupic żadnego nowego auta z ACC za 75 tysięcy.

Natomiast przy okazji tego wpisu mam do Was pytanie. Czy gdzies jest dostępny cennik akcesoriów do X? Interesuje mnie szczególnie pakiet bagażowy i oświetlenia.

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
        Jak dla mnie to zmiana na plus,tylko cena chciałbym 1.0T Comforta za 75kzł.
        A 1.5T powinien być właśnie w wyposażenu Comfort tak za max 90k.
        Nie każdy musi mieć nawalone elektroniki,szklane dachy i inne cuda dla mnie to zbędne rzeczy.
        Wolałbym podstawowe wyposażenie z mocnym motorem w rozsądnej cenie i tego mi tu brakuje.
        Może z czasem coś się poprawi i będzie taka opcja?Oby.
        Myślę, że te 5% jest do utargowania i wtedy ze standardowym kolorem czerwonym cena będzie ok 75500.
        Mi się udało 5% wyrwać, więc jest to do zrobienia.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Dla przykładu Opel też wprowadził nowe turbodoładowanie silniki a cena Astry nie poszła aż tak w górę więc samo turbo nie tłumaczy tak wygórowanej ceny. Z tą różnicą między 1,8 a turbo to mogę coś napisać na przykładzie Astry - gdy wsiadam z Civica do Astry to czuję że jest lepiej i auto lżej przyspiesza ale aż tak dużej różnicy nie czuję, gdy wracam w drugą stronę z Astry do Civica to wtedy jest dramat i odczuwam to znacznie bardziej na niekorzyść Civica. Wydaje mi się po analizie cennika i wyposażenia że dla tańszych wersji Civica i słabszego silnika jest sporo atrakcyjniejszych alternatyw rynkowych w lepszej cenie z czterocylindrowym silnikiem. Czym droższa wersja tym paradoksalnie bardziej opłaca się kupić Civica bo rynek nie oferuje prawie nic w zamian.
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Czy gdzies jest dostępny cennik akcesoriów do X? Interesuje mnie szczególnie pakiet bagażowy i oświetlenia. [/QUOTE]

Oświetlenie kosztuje 3800 zł - czerwone do sport a niebieskie do innych

Comment

• NIe wiem czy już było, ale Android Auto działa... trzeb a tylko zainstalować ręcznie... sprawdzałem na szybko - działa telefon i google maps

Comment

• Zamieszczone przez krzyklo Zobacz posta
                NIe wiem czy już było, ale Android Auto działa... trzeb a tylko zainstalować ręcznie... sprawdzałem na szybko - działa telefon i google maps
                Apple Carplay też działa, na pewno po kabelku nie wiem czy przez bluetooth też. Podpinasz i działa... jest jeden minus mapy Apple a nie google maps :P

Comment

• Zamieszczone przez krzyklo Zobacz posta
                  Czy gdzies jest dostępny cennik akcesoriów do X? Interesuje mnie szczególnie pakiet bagażowy i oświetlenia.

Oświetlenie kosztuje 3800 zł - czerwone do sport a niebieskie do innych
                  Dzięki. Cholernie drogo. Jakie na to mozna dostać rabaty? Przecież to kosztuje s produkcji moze 20 dolarow.
                  Nie znasz cen innych akcesoriów ?

Comment

• Zaraz będzie coś na aliexpress...

Comment

• Na honda.pl masz konfigurator z wszystkimi cenami.

Comment

• Jeszcze co do osiągów to 1.5T robi 0-200 ok 30 sek, dla porównania Astra 1.6T 200ps 27 sek, MeganeGT 1.6 205ps ok 33sek.
                        A 1.8 w IXgen 40sek.

Comment

• Zamieszczone przez Krzysio Zobacz posta
                          Natomiast przy okazji tego wpisu mam do Was pytanie. Czy gdzies jest dostępny cennik akcesoriów do X? Interesuje mnie szczególnie pakiet bagażowy i oświetlenia.
                          honda.pl ->konfigurator Civic X

Comment

• Zamieszczone przez Krzysio Zobacz posta
                            Dzięki. Cholernie drogo. Jakie na to mozna dostać rabaty? Przecież to kosztuje s produkcji moze 20 dolarow.
                            Nie znasz cen innych akcesoriów ?
                            W Honda Plaza nic rabatów na akcesoria nie chcieli dać. Tylko mówią, że jak się kupi od razu to odliczą za montaż. Tylko nie wiem, czy montaż jest dodatkowo płatny, czy jest już wliczony w te ceny w konfiguratorze? Jak ich znam to dodatkowo, więc lipa, a nie rabat. Brat do Mazdy 3 dostał na wejściu 4tys rabatu na akcesoria.

Poza tym, nie trzeba brać pełnych pakietów. Można wybrać część elementów która nas interesuje. Z pakietu iluminacyjnego wybrałem sobie tylko podświetlenie konsoli oraz klamek i schowków. Chciałbym jednak to zobaczyć wcześniej, bo tanie nie jest, a nie wiadomo jak to w praktyce wygląda. Ktoś to widział już?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                              Marekwar cena wyjsciowa twojego sporta była 82 tys, teraz sport jest za 97.5, różnica 15 tys, gdzie ty widzisz 40????
                              Masz rację - różnica w moim przypadku wynosi 23.500zł bo powinienem się porównać do wersji sport, czyli najuboższej wersji z silnikiem 1.5.
                              Moja cena 9 gen była z konfiguratora 2012 - 74 tysiące bez żadnego targowania. Był długi okres promocji i upust 8 tys. zł w podobnym okresie jak teraz - czyli tuż po wejściu nowej generacji na rynek.

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                                Jeszcze co do osiągów to 1.5T robi 0-200 ok 30 sek, dla porównania Astra 1.6T 200ps 27 sek, MeganeGT 1.6 205ps ok 33sek.
                                A 1.8 w IXgen 40sek.
                                A ile minut do 200km/h dla 1.0T ? [emoji12]
                                Seat Leon 1.4 TSI 150 z automatem DSG 0-200km/h w 34 sekundy- na Youtubie. Zweryfikuję jak dostanę za 4 miesiące. Oczywiście po dotarciu.
                                Last edited by marekwar; 25-03-2017, 02:15.

Comment

Working...
                                X