Ja miałem ix przez 4 lata i uważam, że z tym dołem nie jest źle, natomiast miałem ostatnio okazję przejechać się VIII z 1,8 i tam rzeczywiście elastyczność była gorsza niż w mojej ix
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ja pod koniec 2015 byłem zainteresowany zakupem Lifestyle 1.8 polifcie, przedlift moim zdaniem okropny, po jeździe próbnej stwierdziłem że nie ma szału jeśli chodzi o silnik niby 140KM, ale moj Civic z 95r z silnikiem 1,3 o mocy mniej więcej 100KM wydaje mi się, że lepiej przyspiesza od 4 tys. obr., wiem że jak się zapakuje jeszcze 2 osoby i bagaż to już tak kolorowo nie jest, ale przez 9 lat ciągle daje rade. W końcu zdecydowaliśmy się na zakup, w salonie powiedzieli,że wersja jaką chciałem czyli Lifestyle z Cennect+ i ADAS dopiero po nowym roku. Więc się wstrzymalismy z zamówieniem, w między czasie w internecie wyczytałem, że w USA wychodzi w niedługim czasie nowa generacja. Jak pierwszy raz zobaczyłem X Coupe to w ogóle mi się podobał, natomiast jak pokazali hatchbacka to stwierdziłem, że to jest to. Chciałem żeby był szyberdach i jest, chciałem dostęp bezkluczykowy i jest, chciałem ledowe światła i są, no i chciałem centralny wydech i jest, więc wybór był oczywisty Sport +, a że dodatkowo jest adaptacyjne zawieszenie to jeszcze lepiej. Cena oczywiście jest wysoka, ale do przyjęcia biorąc pod uwagę wyposażenie. Żadnego Bmw ani Passatów czy Insigni nawet jak by były w podobnej cenie nie brałem pod uwagę bo zapewne serwis będzie spooro droższy. Czekam na jazdę próbną i najprawdopodobniej będę składał zamówienie.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
odbyłem dziś jazdy próbne trzema autami:
- CIVIC 1.5t z manualną i automatyczną skrzynią biegów w Honda Plaza w Warszawie - moje wnioski są następujące:
samochód obojętnie z jaką skrzynią biegów jest FAN-TA-STY-CZNY Piszę to z pełną świadomością - zarówno pod kątem dynamiki, wykończenia, wyglądu i tak dalej i tak dalej... Jestem absolutnie zachwycony po dniu dzisiejszym... Cofam swoje odczucia w kwestii jakości plastiku, o jakich wspominałem w ubiegłym tygodniu... dziś w świetle dziennym wyglądało to po prostu inaczej - w dotyku również jest całkowicie ok... fantastyczna jest według mnie jakość systemu multimedialnego wraz z fabryczną nawigacją - miałem okazję dziś ją przetestować - bałem się, że będę musiał używać Google Maps - nie ma potrzeby - fabryczna jest naprawdę znakomita... Znakomicie sprawuje się CVT, pracując niegorzej wg mnie od DSG - mam porównanie, bo testowałem także Cuprę... Skrzynia nie wyje i ogólnie znakomicie się sprawuje - na dzień dzisiejszy raczej bym się zdecydował na tę przekładnię... Co nie oznacza, że z manualem jest coś nie tak... fantastyczna krótki skok i przełożenia również w moim odczuciu powodują, że jedzie się znakomicie...
Wszystkich obecnych tu hejterów bardzo proszę, aby nie sugerowali się zdjęciami, opiniami z internetu, porównaniami - proponuję pójść do salonu, przejechać się i dopiero wówczas snuć wnioski !
Osobiście czekam na sedana, który zgodnie z uzyskanymi dziś informacjami ma się pojawić dopiero w sierpniu i to raczej pod jego koniec... UWAGA - dowiedziałem się dziś od handlowca, że z obecnych informacji wynika, iż cena sedana w zależności od wersji wyposażeniowych oscylowana jest na dzień dzisiejszy w widełkach 95-105 tysięcy złotych.
Niezależnie jednak od tego, która wersja bardziej mi się spodoba - kolejnym samochodem jaki nabędę (w przyszłym roku) będzie CIVIC X w wersji Sport Plus. Na dzień dzisiejszy nie uważam ceny 105 tysięcy za przesadzoną - przy tym wyposażeniu i nowinkach technicznych tu zastosowanych + naprawdę dynamiczny napęd - uważam cenę za adekwatną do towaru...
- CIVIC IX Type R - przejechałem się równieżPonieważ o tym aucie powiedziano tu już wszystko - ja napiszę jedynie dwa mocne zdania:
ALIX, KATANA - jak ja Wam k..rwa mać zazdroszczętego dzisiejszego 263km/h + tego przyspieszenia jak z katapulty nie zapomnę długo
Last edited by Daro31; 11-03-2017, 21:04.
Comment
-
Aż na niemiecką autostradę Cie zagnało podczas tej jazdy testowej?
Powiem tak, do przyspieszenia się człowiek dosyć szybko przyzwyczaja, ale w zakrętach jeszcze długo będzie chyba zaskakiwał (pozytywnie)
Ciekawe, kiedy zaczną te X geny jeździć po ulicach - chętnie bym zobaczył na żywo a do salonu chyba nie chce mi się podjeżdżać
Comment
-
Zamieszczone przez Doctor Zobacz postaAż na niemiecką autostradę Cie zagnało podczas tej jazdy testowej?
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaŻadnego Bmw ani Passatów czy Insigni nawet jak by były w podobnej cenie nie brałem pod uwagę bo zapewne serwis będzie spooro dr
W BMW przy tym mozna dostać bardzo duże rabaty, no i tu moje pytanie - jak to wyglada w Hondzie.
Czy da sie wynegocjować choćby 5% ? Czy są jacyś polecani dilerzy, którzy daja większe rabaty?
Na civica jestem juz prawie zdecydowany.
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postanie - tereny autostradowe około warszawskie - postanowiłem nie iść na kompromisy
Comment
-
Trzeba zasiąść żeby zrozumieć w Type R... nic nie daje tyle emocji w tych pieniądzach i takiej frajdy z jazdy. Nawet BMW, pewnie aż do M2 (już od skromnych 267tys. golas do nabycia)............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Mi się wydaje ze jakoś na początku 2016.
@Krzysio
3% dają, żeby coś więcej trzeba dobrze pogadać.
Comment
-
Ja w San Francisco siedzialem w Xgen w 11.2015 i wtedy była to jedna z pierwszych dostaw, która dotarła na zachodnie wybrzeże [emoji14] . Lifting będzie chyba w 2018. Aaaaale czego bedzie dotyczył to druga sprawa. Liftingu sedana 9gen EU nigdy nie dostała, chociaż w USA z powodu fatalnych opinii i spadku z "recommended" lift był już po roku i naprawdę sedan US przez kilka lat to była mocno inna bajka niż nasz...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaMi się wydaje ze jakoś na początku 2016.
@Krzysio
3% dają, żeby coś więcej trzeba dobrze pogadać.
Comment
-
Zamieszczone przez Dawindyk Zobacz postaSzkoda że nie po rozum do głowy....
była możliwość, pusta odcinkiem autostrada, to pojechaliśmy tak przez kilka chwil... zagrożenia w ruchu nie spowodowałem, slalomem między uczestnikami ruchu nie pędziliśmy...
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaże tak odpowiem kolego - nie twój interes... Twoim zdaniem gdzie miałem przetestować CTR? w ruchu ulicznym w Warszawie?
była możliwość, pusta odcinkiem autostrada, to pojechaliśmy tak przez kilka chwil... zagrożenia w ruchu nie spowodowałem, slalomem między uczestnikami ruchu nie pędziliśmy...
Comment
Comment