Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
    ja mam ten sam problem - siedzenia nie pasują za twarde
    widzę, że problem zbiorowy hahahaha
    Ojjj u mojej żony to było 100 problemów a priorytet to bagażnik buuu

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
      Ojjj u mojej żony to było 100 problemów a priorytet to bagażnik buuu
      Przecież bagażnik jest duży....

Burton, właśnie myślałem nad tym, żeby podmienić i kubeł byłby w dwóch Civicach u kierowcy, a pasazerowie mieliby normalne ;p alee...alee...stwierdzilem, że nie ma sensu zmieniać IX gen na IX gen Type R...jak juz to X gen Type R albo XI

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
        U mnie kobitka odrzuca Type R ze względu na brak podgrzewanych siedzeń ... Ciężko dojść do porozumienia .
        To akurat można łatwo dorobić raczej

Comment

• Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
          To akurat można łatwo dorobić raczej
          Zgadzam się, ale z drugiej strony nie po to kupuję nowe auto, żeby od razu je rozwalać i coś dorabiać

Comment

• Czego sie dla żony nie robi..

Comment

• Maty ogrzewające to nie problem, w Honda Plaza montują za 1940zł Ja u siebie mam, ale nie używam.

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                Czy ktoś z was jeździł nowym Golfem? jak tam wygląda sprawa z plastikami i siedzeniami i jakością ?
                Golf ma zdecydowanie lepiej spasowane i wygladajace plastiki. Niemniej projekt wnętrza jest bezpłciowy IMHO.
                Ma też lepsze wyciszenie oraz kompletnie gumowy układ kierowniczy. Nie czujesz kompletnie zachowania samochodu. O dziwo prowadzenie jest neutralne.
                Last edited by Cojakco; 07-03-2017, 12:45.

Comment

• Także tego... https://www.topgear.com/car-news/gen...a-civic-type-r

Comment

• oooooo ja... no i popatrzcie jakie spójne wnioski - w jednym artukule i odniesienie obok do jazdy Mini Cooperem i 911... same moje miłości

Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                    Sam się nad nim zastanawiałem ale moja żona stwierdziła że nie
                    Ale za kierownicą siedzisz Ty czy żona? Wiesz, to jest auto kierowcy przede wszystkim... U mnie nawet nie podejmowala dyskusji, wiedziała, że nie odpuszczę... więc skupiła się na kolorze... a kupiłem i tak nie ten, co chciała

Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                    U mnie kobitka odrzuca Type R ze względu na brak podgrzewanych siedzeń
                    Bez jaj... żeby auto miało tylko takie niedostatki... żaden problem, ja niedługo montuję

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                    Maty ogrzewające to nie problem, w Honda Plaza montują za 1940zł
                    Na rynku spokojnie są 2-3x taniej. Przyciski OEM dokupić nie problem, miejsce jest.

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                    czy REALNIE obecny CTR sprawdzi się jako samochód rodzinny? Rodzina 2+1
                    Jasne. U mnie 2+2+pies. Niczym się w tym nie różni od każdego innego Civica 5D. Masz tu skrót: https://www.civicforum.pl/showthread...670#post280670
                    Tu dyskusję: https://www.civicforum.pl/showthread...no%C5%9B%C4%87
                    A tu 99 stron "blogu" z codziennego użytkowania: https://www.civicforum.pl/showthread...-UFO-by-Alix-p
                    Last edited by Alix; 07-03-2017, 14:11.
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Fotele są twarde przy wsiadaniu i wysiadaniu, jak już się siedzi są bardzo wygodne i wcale nie twarde, wczoraj ze swoją żoną przejechałem 250km i sama stwierdziła, że fotele są wygodniejsze niż w zwykłej ix. Więc może nie chodzi o fotele, ani podgrzewanie, tylko o to, że się będziecie wsciekac i wariowac, albo spędzać więcej czasu z ctr-ka niż ze swoją kobietą

Comment

• Wtedy się mowi żonie, że lepiej mieć koHankę pod okiem w garażu niż gdzie indziej nie wiadomo jaką... od takiej też raczej niczym wenerycznym żony nie zarazisz oraz i tak wychodzi taniej niż jakaś utrzymanka oraz mniejsza szansa na rozwód. No i żonie łatwiej będzie konkurować bo ona i koHanka mają rozbieżne zalety - wystarczy odpowiednie podejście i jest OK. Można też pokazać ten obrazek:
                        Last edited by Alix; 07-03-2017, 16:35.
                        ............................C I V I C
                        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• https://moto.onet.pl/aktualnosci/gen...elamana/cd6zzy
                          Tytuł wypocin "Genewa 2017: W końcu jest Civic Type R – bariera 300 KM przełamana"
                          cyt. "Wiadomo już że pod maskę trafi 2-litrowy, turbodoładowany silnik benzynowy, znany z poprzednika, ale tym razem jego moc przekroczy barierę 300-koni mechanicznych – Type R będzie miał dokładnie 320 KM i 400 NM."

Kto tam pisze te teksty?... Gimnazjalista?
                          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Alix:
                            Toyota has been promising for some time to release a hot hatch, and that's just what it's done at the 2017 Geneva Motor Show with the introduction of the

Comment

• Obejrzałem dokładniej cennik i specyfikascję Xgena. I...... Jeśli ta litrowa kosiarka daje radę to biorąc Elegance z CVT bez problemu mieścimy się poniżej 100 tysięcy. Z nawet sensownym wyposażeniem na pokładzie.
                              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Niestety i w X gen Type R chyba nie uświadczymy podgrzewanych siedzeń... na zdjęciach wnętrza ich nie widać..

Comment

Working...
                                X