Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kubły trochę inne chyba, ciekawe czy posiadają jakąś regulację. Przy IX CTR był efekt WOW! tutaj jakoś go brakuje, IX CTR wygląda łobuziarsko, z jajem w X za grzecznie, przód szczególnie. Masa prawie nie zmieniona, niby 12-13kg lżejszy, ale to bez znaczenia.

Comment

• Mi się przód nowej Rki strasznie podoba!!! Tyleczek akurat wolę swojej. Trybu Comfort nie widzę zastosowania dla siebie, ja nawet z rodziną poginam w +R czasem także... Ale jak zeszli z masy mimo większej budy i wrzucili w tym wielowahacz to jest już dobrze . Koniki to sobie sami podniesiemy ile kto tam potrzebuje, wiadomo, że to wartość wyjściowa, którą najłatwiej z tego wszystkiego poprawić [emoji14]
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Honda präsentiert den neuen Civic Type R. Der Kompaktklassensportler haut optisch nach wie vor auf den Putz, ist aber mehr Evolution denn Revolution. Wer eine Leistungs-Explosion erwartet hat, wird enttäuscht. Der Fortschritt steckt im Detail.

Der Honda Civic Type R wurde komplett neu entwickelt. Die Zutaten: 320 PS, ausgeklügelte Aerodynamik und tieferer Schwerpunkt. Alle Infos!

Das Internetportal zum Thema Auto. Hier finden Sie Testberichte, Kaufberatung und mehr als 700.000 Autos im Automarkt.

mega....! U mnie większość znajomych mówi, że tył X gen jest o wiele ładniejszy niż IX gen..

Czekajcie...czekajcie...czekajcie...czy ja na jednym ze zdjęć widzę wycieraczkę z tyłu :O?!
        Last edited by PJW; 07-03-2017, 09:00.

Comment

• Auto jest zaj... tylko, żeby z ceną nie przegięli.... gdzieś czytałem o felgach 20 cali, mam nadzieję, że nie będzie takich w standardzie...
          p.s
          -20 chyba jednak w standardzie, masakra, ciekawe na jakim profilu...30?
          -punkt ciężkości niższy o 3,4 cm w porównaniu do obecnego type r
          -fotele kompletnie skonstruowane na nowo
          Last edited by Burton; 07-03-2017, 09:19.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
            -fotele kompletnie skonstruowane na nowo
            Ciekawe czy jest jakaś regulacja.

Comment

• Hmm ciekawe połączenie Jozin...cytat Burtona pierowtnie zamieszczony przeze mnie ;p?

Ej meeeega mi się podoba to auto...muszę czym prędzej przejechać się zwykłą X, żeby mniej więcej wiedzieć czego mogę spodziewać się po Type R..

Comment

• Mam kolegę w salonie to była mowa o cenie w okolicach 170-175kzł.

Comment

• kiedy nowy CTR wejdzie do salonów? wiadomo? ciekawe też, czy w związku z pojawieniem się nowego CTR'a spadną nieco ceny za obecnego CTR? można coś fajnego dałoby się przykładowo pod koniec roku wyhaczyć w atrakcyjnej cenie z wyprzedaży czy też po prostu w związku ze zmianą modelu

Alix - mam do Ciebie pytanie - czy REALNIE obecny CTR sprawdzi się jako samochód rodzinny? Rodzina 2+1 Jak realnie jeździ się tym "monstrum"? Chciałem kiedyś przejechać się nim w Honda Plaza, kiedy wchodziły do sprzedaży, ale jeden z handlowców zażył mnie wówczas koniecznością wpłaty 4000 pln kaucji ... i zrezygnowałem... teraz dojrzewam do myśli, czy w najbliższą sobotę nie przejechać się również CTR przy okazji jazdy próbnej X'tką... Stoi tam u nich od jakiegoś czasu taki zajebisty biały CTR z 2015 roku demo wyceniony na 128.900 bodajże

Comment

• Daro, jak dobrze podzwonisz i poszukasz to za 130 tys kupisz z wyprzedaży rocznika nówkę, a nie demo. Jeszcze 2-3 tyg temu stały za tyle na allegro .

Comment

• Mam kolegę w salonie to była mowa o cenie w okolicach 170-175kzł.
                      ??? focus rs od 156, golf r dsg 165, cupra 4x4 dsg 156 (golf i cupra z 10% rabatu, honda dywaniki)

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                        kiedy nowy CTR wejdzie do salonów? wiadomo? ciekawe też, czy w związku z pojawieniem się nowego CTR'a spadną nieco ceny za obecnego CTR? można coś fajnego dałoby się przykładowo pod koniec roku wyhaczyć w atrakcyjnej cenie z wyprzedaży czy też po prostu w związku ze zmianą modelu

Alix - mam do Ciebie pytanie - czy REALNIE obecny CTR sprawdzi się jako samochód rodzinny? Rodzina 2+1 Jak realnie jeździ się tym "monstrum"? Chciałem kiedyś przejechać się nim w Honda Plaza, kiedy wchodziły do sprzedaży, ale jeden z handlowców zażył mnie wówczas koniecznością wpłaty 4000 pln kaucji ... i zrezygnowałem... teraz dojrzewam do myśli, czy w najbliższą sobotę nie przejechać się również CTR przy okazji jazdy próbnej X'tką... Stoi tam u nich od jakiegoś czasu taki zajebisty biały CTR z 2015 roku demo wyceniony na 128.900 bodajże
                        Proszę:

Sam się nad nim zastanawiałem ale moja żona stwierdziła że nie

A odnośnie Civica X jak myślicie z 1.5T ile można wyciągnąć KM po zmianie programu? myślę że spokojnie 200KM

Comment

• U mnie kobitka odrzuca Type R ze względu na brak podgrzewanych siedzeń ... Ciężko dojść do porozumienia .

Comment

• na Autobild wyczytałem, że cena nie powinna być wyższa niż 2000 eur od poprzednika....
                            jest tylko jeden problem, Honda wraz z X generacją zaczęła wyrównywać ceny w PL z zachodem...
                            a taki focus rs jest chyba z 40-50 tys tańszy niż w DE...

U mnie kobitka odrzuca Type R ze względu na brak podgrzewanych siedzeń
                            to zamontuj jej fotel ze swojego

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta

Sam się nad nim zastanawiałem ale moja żona stwierdziła że nie
                              ja mam ten sam problem - siedzenia nie pasują za twarde
                              widzę, że problem zbiorowy hahahaha

Comment

• Czy ktoś z was jeździł nowym Golfem? jak tam wygląda sprawa z plastikami i siedzeniami i jakością ? Mówicie że ford opel mazda to samo...a jak jest w VW? z zewnątrz ten nowy nie wygląda źle..

Comment

Working...
                                X