Kubły trochę inne chyba, ciekawe czy posiadają jakąś regulację. Przy IX CTR był efekt WOW! tutaj jakoś go brakuje, IX CTR wygląda łobuziarsko, z jajem w X za grzecznie, przód szczególnie. Masa prawie nie zmieniona, niby 12-13kg lżejszy, ale to bez znaczenia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mi się przód nowej Rki strasznie podoba!!! Tyleczek akurat wolę swojej. Trybu Comfort nie widzę zastosowania dla siebie, ja nawet z rodziną poginam w +R czasem także... Ale jak zeszli z masy mimo większej budy i wrzucili w tym wielowahacz to jest już dobrze. Koniki to sobie sami podniesiemy ile kto tam potrzebuje, wiadomo, że to wartość wyjściowa, którą najłatwiej z tego wszystkiego poprawić [emoji14]
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Honda präsentiert den neuen Civic Type R. Der Kompaktklassensportler haut optisch nach wie vor auf den Putz, ist aber mehr Evolution denn Revolution. Wer eine Leistungs-Explosion erwartet hat, wird enttäuscht. Der Fortschritt steckt im Detail.
Der Honda Civic Type R wurde komplett neu entwickelt. Die Zutaten: 320 PS, ausgeklügelte Aerodynamik und tieferer Schwerpunkt. Alle Infos!
Das Internetportal zum Thema Auto. Hier finden Sie Testberichte, Kaufberatung und mehr als 700.000 Autos im Automarkt.
mega....! U mnie większość znajomych mówi, że tył X gen jest o wiele ładniejszy niż IX gen..
Czekajcie...czekajcie...czekajcie...czy ja na jednym ze zdjęć widzę wycieraczkę z tyłu :O?!Last edited by PJW; 07-03-2017, 09:00.
Comment
-
Auto jest zaj... tylko, żeby z ceną nie przegięli.... gdzieś czytałem o felgach 20 cali, mam nadzieję, że nie będzie takich w standardzie...
p.s
-20 chyba jednak w standardzie, masakra, ciekawe na jakim profilu...30?
-punkt ciężkości niższy o 3,4 cm w porównaniu do obecnego type r
-fotele kompletnie skonstruowane na nowoLast edited by Burton; 07-03-2017, 09:19.
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz posta-fotele kompletnie skonstruowane na nowo
Comment
-
kiedy nowy CTR wejdzie do salonów? wiadomo? ciekawe też, czy w związku z pojawieniem się nowego CTR'a spadną nieco ceny za obecnego CTR? można coś fajnego dałoby się przykładowo pod koniec roku wyhaczyć w atrakcyjnej cenie z wyprzedaży czy też po prostu w związku ze zmianą modelu
Alix - mam do Ciebie pytanie - czy REALNIE obecny CTR sprawdzi się jako samochód rodzinny? Rodzina 2+1Jak realnie jeździ się tym "monstrum"? Chciałem kiedyś przejechać się nim w Honda Plaza, kiedy wchodziły do sprzedaży, ale jeden z handlowców zażył mnie wówczas koniecznością wpłaty 4000 pln kaucji
... i zrezygnowałem... teraz dojrzewam do myśli, czy w najbliższą sobotę nie przejechać się również CTR przy okazji jazdy próbnej X'tką... Stoi tam u nich od jakiegoś czasu taki zajebisty biały CTR z 2015 roku demo wyceniony na 128.900 bodajże
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postakiedy nowy CTR wejdzie do salonów? wiadomo? ciekawe też, czy w związku z pojawieniem się nowego CTR'a spadną nieco ceny za obecnego CTR? można coś fajnego dałoby się przykładowo pod koniec roku wyhaczyć w atrakcyjnej cenie z wyprzedaży czy też po prostu w związku ze zmianą modelu
Alix - mam do Ciebie pytanie - czy REALNIE obecny CTR sprawdzi się jako samochód rodzinny? Rodzina 2+1Jak realnie jeździ się tym "monstrum"? Chciałem kiedyś przejechać się nim w Honda Plaza, kiedy wchodziły do sprzedaży, ale jeden z handlowców zażył mnie wówczas koniecznością wpłaty 4000 pln kaucji
... i zrezygnowałem... teraz dojrzewam do myśli, czy w najbliższą sobotę nie przejechać się również CTR przy okazji jazdy próbnej X'tką... Stoi tam u nich od jakiegoś czasu taki zajebisty biały CTR z 2015 roku demo wyceniony na 128.900 bodajże
Sam się nad nim zastanawiałem ale moja żona stwierdziła że nie
A odnośnie Civica X jak myślicie z 1.5T ile można wyciągnąć KM po zmianie programu? myślę że spokojnie 200KM
Comment
-
na Autobild wyczytałem, że cena nie powinna być wyższa niż 2000 eur od poprzednika....
jest tylko jeden problem, Honda wraz z X generacją zaczęła wyrównywać ceny w PL z zachodem...
a taki focus rs jest chyba z 40-50 tys tańszy niż w DE...
U mnie kobitka odrzuca Type R ze względu na brak podgrzewanych siedzeń
Comment
-
Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
Sam się nad nim zastanawiałem ale moja żona stwierdziła że nieza twarde
widzę, że problem zbiorowy hahahaha
Comment
Comment