Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez markow71 Zobacz posta
    Doprawdy? To czemu nie szanujecie zasad tego forum?. Żaden z Was nawet nie zajrzał do Regulaminu, nie wspominając o poście przywitanym?

Panowie:

@hefi
    @blinky
    @darforstop
    @MarekComau122

Ogarnijcie się.
    Panowie mamy tutaj Sobie pomagać, doradzać i pisać swoje uwagi a nie przegadywać się

Comment

• Wiecie może czy te nowe uturbione jednostki w x są takie same jak w ctr9??? Tzn konstrukcyjnie oczywiście?

Comment

• Niby pewne technologie mają podobne (VTEC Turbo jako idea), ale każdy z tych silników jest odrębną całkowicie konstrukcją z tego co rozumiem - 2.0T "nasz" to silnik K-serii (https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_K_engine), 1.5T to L-seria (dotąd jako niedoładowane 1.33/1.4 w Civicach i Jazz oraz 1.5 w HR-V - https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_L_engine) oraz 1.0T to P-seria (dotychczas głównie znana z JDM kei-carów https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_P_engine). Zerknij sobie jeszcze raz tutaj do wpisu naszego eksperta w tych sprawach:

Czy juz wiadomo kiedy dokładnie nowy model civica 10 gen pojawi się w Polsce ? Pytam w kontekście ,zakupu starszej 9 gen . Liczę ,ze ceny poprzedniej gen trochę zjadą :)
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Szmata na fotelach faktycznie jakaś taka słaba

Comment

• Akurat to jest skóra...

Comment

• Specjalnie się tu zarejestrowałem, bo szukałem kiedy nowa honda będzie dostępna w PL dla brata...

Ja wierzę hefiemu, że widział tą honde, co zresztą udowodnił zdjęciami, ale ten "miękki" wlewamy paliwa mnie utwierdzil. Tak, to jest capless system i jest otoczony gumą, a to bardzo fajne, że nic nie trzeba odkrecac, teraz wszystkie nowe samochody to mają.

No dobra misie pysie niedowiarki, pytajcie. Mieszkam w USA i tutaj tych hond w salonie mają setki. Jeździłem wersją 1.5T z systemem Honda sensing. Ogólnie mega fajnie, znacznie lepiej niż Accord 2.0 150km którym jeździłem w PL. Jest zwinniejszy i bardzo stabilny i sztywny. Generalnie w USA jest to samochód numer 1 do 25k usd i faktycznie robi wrażenie, jeździłem Accordem, jeździłem Lancerem ale ten Civic jest od nich bardziej sportowy. Lexusa ISa nie porównuje bo to inna półka.

Nowy Civic ma mnóstwo miejsca, bardzo komfortowo a wersja z oerforowana skórą pięknie się prezentuje i wygodnie się siedzi.

Honda sensing - aktywny tempomat świetnie działa, ten line assist raczej średnio, ale coś niby robi. Nie wiem czy wersja europejska też to ma, ale tutaj honda ma kamerę na... Prawym lusterku i guzikiem można włączyć podgląd - znacznie lepiej niż lusterko.

Gdybym szukał samochodu do nawet 30k to bym brał tą hondę albo zastanowił się nad nowym Accordem (wiem, że nie ma w Europie), tak czy inaczej tutaj Civic X podbija rynek i co 10 samochód to Civic.

W Polsce nie będzie żadnej alternatywy dla niego. Zamawiajcie preordery. No i służę radą

Edit: zapomniałem dodać: Apple CarPlay i AndroidAuto powodują, że mamy nawigację na wyświetlaczu hondy za free - przerzuca Google Maps z pełną nawigacją, świetna sprawa. A no i skoro już o wyświetlaczu, bardzo duża rozdzielczość, przyjemne dla oka.
              Last edited by Hachiman; 26-02-2017, 15:51.

Comment

• przecież ten kolega nie tylko nie jechał nowym Civic'iem, ale nawet obok niego nie stał... wstawia jakieś przypadkowe zdjęcia z Google'a i nie wiem co chce osiągnąć - nasz podziw?

Comment

• Zamieszczone przez Blinky Zobacz posta
                  W Polsce nie będzie żadnej alternatywy dla niego.
                  Serio uważasz, że w Polsce nie ma alternatyw dla Hondy Civic X, kompakta za 110-120 tyś zł?

Comment

• Zamieszczone przez Blinky Zobacz posta
                    Akurat to jest skóra...
                    Wiem
                    Ten był na szmacie

Hachiman, bardziej chodziło mi, że sama klapka jest jakaś taka średnia. U mnie w crv jest solidniejsza.
                    Last edited by Alix; 26-02-2017, 16:45. Powód: Używaj edytuj a nie mnóż posty.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                      Serio uważasz, że w Polsce nie ma alternatyw dla Hondy Civic X, kompakta za 110-120 tyś zł?
                      To już nie jest taki kompakt, śmiało zastępuje Accorda z 2010 roku pod względem przestrzeni.
                      Ale czy faktycznie będzie kosztować 120tys PLN? Myślałem, że tak od 70 do 100 w zależności od wersji. Tak jak aktualny Civic.

Rzuć jakąś propozycję, ale wybrałbym tego Civica niż Mazde3, a może nawet i 6.
                      Last edited by Hachiman; 26-02-2017, 16:33.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                        przecież ten kolega nie tylko nie jechał nowym Civic'iem, ale nawet obok niego nie stał... wstawia jakieś przypadkowe zdjęcia z Google'a i nie wiem co chce osiągnąć - nasz podziw?
                        Lepiej udawać głupiego i siedzieć cicho niż się odezwać i rozwiać wątpliwości. Pozdrawiam
                        Zapraszam do mnie, zaorowadze Cię za rękę do salonu to sam się przejdziesz

Comment

• Zamieszczone przez Hachiman Zobacz posta
                          No dobra misie pysie niedowiarki, pytajcie. Mieszkam w USA i tutaj tych hond w salonie mają setki.
                          No niesamowite normalnie, wszystkie czapki z głów od razu. Co się dzieje z jakością tej dyskusji i kulturą? Faktycznie zeszła jakoś w ostatnich postach do poziomu jak na "sąsiednim" Forum...:

Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                          Ten był na szmacie
                          Tak się składa, że 1,5 roku temu też już w USA się Xgen bawiłem więc... wiem, że wiele rzeczy jest innych niż w tym, co widziałem w salonie PL niedawno. Są inne materiały, inna jest wersja infotainment na pierwszy rzut oka (tak jak i w 9tkach Honda Connect na USA i nasza były inne), parę innych kwestii.

Zamieszczone przez Hachiman Zobacz posta
                          W Polsce nie będzie żadnej alternatywy dla niego.
                          To przejrzyj ostatnie 178 stron wpisów. Ten temat nie zaczyna się od Twojego łaskawego "wejścia". Dużo ciekawych rzeczy w tej kwestii tu już przedyskutowano. Ludzie mają widać w tej kwestii dużo więcej do powiedzenia niż Ty?

Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                          Lepiej udawać głupiego i siedzieć cicho niż się odezwać i rozwiać wątpliwości.
                          Uwaga jak powyżej. Zajrzyj, co zostało napisane wcześniej a potem spójrz w swoje wpisy i zastanów się, jakie to wątpliwości niby rozwiałeś? Bo mam wrażenie, że było tu już kilkadziesiąt konkretniejszych wpisów po drodze...
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• No dobrze, co by Cię przekonało? Fotka z pozdrowieniami? Będę wracał do domu i o ile auto będzie stało na zew to z przyjemnością tu ja wstawię.
                            I nie jest to wersja USA. Zwykła europejska.

Widzę, że jesteś modem, sprawdź sobie ip i grzecznie poproś kolegów aby sobie darowali..

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                            Ale po co ? Czytam, czytam i mam wrażenie, że robi się tu jakiś dziwny śmietnik, mętlik w tym temacie.. "Gimbaza" czy co ?
                            No też tak właśnie zauważyłem. Myślałem, że to solidne forum a tu widzę piaskownica.
                            Last edited by hefi; 26-02-2017, 17:11.

Comment

• Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                              No dobrze, co by Cię przekonało? Fotka z pozdrowieniami? Będę wracał do domu i o ile auto będzie stało na zew to z przyjemnością tu ja wstawię.
                              Ale po co ? Czytam, czytam i mam wrażenie, że robi się tu jakiś dziwny śmietnik, mętlik w tym temacie.. "Gimbaza" czy co ?
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                                Widzę, że jesteś modem, sprawdź sobie ip i grzecznie poproś kolegów aby sobie darowali.
                                Może inaczej. KONIEC OT. Dalsze dyskusje, przepychanki i wycieczki osobiste będą usuwane i jeśli będzie taka konieczność, użytkownicy adekwatnie traktowani regulaminowo. Jak się komuś piaskownica nie podoba, może zabrać swoje zabawki jak przysłowie mówi.
                                Proszę o merytoryczne wpisy.
                                . .

Comment

Working...
                                X