Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez szery Zobacz posta
    Ta oferta jest z finansowaniem hondy więc na kredyt
    A co to za problem wziąć kilka tys kredytu - koszt bedzie minimalny.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Znając Getin to zaraz się okaże, że prowizja i inne opłaty wyniosą kilka tys na dzień dobry

Comment

• Żaden dealer nie powinien robić problemu z wybranym przez siebie finansowaniem. Jeśli masz korzystniejszą ofertę leasingu to po prostu im powiedz i albo się zgodzą, albo zaproponują te same lub lepsze warunki.
        Ja innej opcji nie widzę.

Comment

• Comment

• Jeśli mogę doradzić to omijajcie GetinBank i wszelkie jego pochodne. Znam się na tym zawodowo. Polecam Wam PKO BP lub bank w jakimmacie rachunek byle nie Getin i pochodne.

Comment

• Dokładnie, Getin to chyba najgorszy bank na rynku...
              Kajojek ale dealer zarabia na tym, że weźmierz u kogoś kto z nim wspójpracuje... więc nie jest mu to obojętne

Comment

• Ja ma akurat odmienne zdanie co do Getin PKO BP uważam za szitowe, na tyle, na ile miałem z nimi kontakt.
                Kwestia tego kto ma lepszą ofertę, a oferta leasingu tym lepsza im gorzej się producentowi auta sprzedają

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                  Ja ma akurat odmienne zdanie co do Getin PKO BP uważam za szitowe, na tyle, na ile miałem z nimi kontakt.
                  Kwestia tego kto ma lepszą ofertę, a oferta leasingu tym lepsza im gorzej się producentowi auta sprzedają
                  Ja również mam pozytywne zdanie na temat Getin. Honda Finance to specjalne warunki finansowania tylko dla Hondy wiec naprawdę warto, przebadałem wiele ofert i nikt im nie dorównuje. Ale każdy oczywiście zrobi to co mu serce i rozum podpowie.

Comment

• Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                    Czyli pewnie sedanów jeszcze więcej zalega. Dla mnie osobiście próg bólu jest równy 90k. Jeśli będzie się za tyle dało kupić sporta 5d już lakierem w tej cenie to robię "kup teraz"
                    Ja kupilem za tyle + w „gratisie” nowe zimówki, mata do bagażnika i dywaniki.

Kurde, szkoda ze sedan u mnie odpada, bo mam psy które wożę w bagażniku.. Gdyby nie to brałbym sedna, raz że poda mi sie duzo bardziej, a dwa że ta cena bardzo dobra imo.

Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                    Raczej nie - to jest rabat od Importera, to co Ci się uda urwać od dealera dodatkowo to inna sprawa.
                    Od dealera to max 2-4% wyrwiesz, wg. Mnie.
                    Najwiecej robią rabaty importera one sa znacznie bardziej odczuwalne, no i dealer nic nie traci dając je wiec latwiej mu zejść z ceny.

Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                    Żaden dealer nie powinien robić problemu z wybranym przez siebie finansowaniem. Jeśli masz korzystniejszą ofertę leasingu to po prostu im powiedz i albo się zgodzą, albo zaproponują te same lub lepsze warunki.
                    Ja innej opcji nie widzę.
                    Nie do końca tak jest. Czasem dealer niby schodzi z ceny, ale odbija sobie na niekorzystnym leasingu albo kredycie - to norma praktykowana przez każdą markę. Cenę da niższą 2 tys niz konkurencja, ale później musi odbić to na kredycie. Zresztą jak chcesz takie auto wziąć za gotówkę w tej cenie to sie nie da :-D (sprawdzone osobiście ;-) )
                    Last edited by plastik1989; 04-01-2018, 22:17.
                    www.simple-events.pl

Comment

• Wg mnie wiele taniej nie będzie. Pozostały jeszcze niedobitki IX gen. kombi i ich ceny też nie są jakoś wybitnie okazyjne.
                      Tak czy inaczej śmiesznie wyglądają te 1-litrówki za 90-100k zł.

Comment

• Zamieszczone przez plastik1989 Zobacz posta
                        Ja kupilem za tyle + w „gratisie” nowe zimówki, mata do bagażnika i dywaniki.
                        Zdradzisz u jakiego dealera i czy w kolorze metalic?
                        Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                        Wg mnie wiele taniej nie będzie. Pozostały jeszcze niedobitki IX gen. kombi i ich ceny też nie są jakoś wybitnie okazyjne.
                        Tourer się teraz bardzo dobrze sprzedaje, widać to też na rynku wtórnym, głównie dlatego że podaż mała, nowego nie będzie więc dla kogoś kto ceni hondę i potrzebuje kombi nie ma alternatywy. A dodatkowo to są ostanie sztuki więc nie ma po co schodzić z ceny. Co innego X gen - jest tego sporo u dealerów i na placu importera (info z salonu)

Tak przy okazji type R drożeje o 3,5k od nowego roku ...
                        Last edited by michael_l; 05-01-2018, 08:41.

Comment

• Zamieszczone przez michael_l Zobacz posta
                          Tak przy okazji type R drożeje o 3,5k od nowego roku ...
                          Zastanawia mnie skąd te podwyżki na 2018 - zarówno dla cywilnej wersji jak i Type R... dla cywilnej nieznacznie bo o tysiaka ale jednak... może jednak specyfikacje na 2018 będą się w jakiś sposób różnić od tych na 2017 - może coś dołożą?

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                            Zastanawia mnie skąd te podwyżki na 2018
                            Jak to skąd ? inflacja rośnie taniej już nie będzie.. może jedynie masło stanieje hehe
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• daje się podwyżki, żeby potem dać większy rabat taki trick marketingowy

Comment

• Ja dostałem łączny rabat (i to nie była wyprzedaż rocznika) w pieniądzach i gadżetach łącznie 14 tys więc nie ma co patrzeć na oficjalne rabaty tylko wybrać odpowiedniego dealera.
                                U innych w ogóle nie chcieli ze mną rozmawiać o rabatach, ...... no może 2% ale to wszystko co możemy Panu dać...

Comment

Working...
                                X