Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• U siebie mam ATE i są super, auto bardzo dobrze hamuje. A pylić, może i pylą, ale mi to wcale jakoś nie przeszkadza. Felga nie robi się czarna po tygodniu jazdy
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

• Textary też super hamują i zdecydowanie polecam.

Comment

• Zamieszczone przez mareckiabc Zobacz posta
        Textary też super hamują i zdecydowanie polecam.
        Też mam textary i fakt, że lepiej hamują niż oryginalne Ate, ale też i krócej wytrzymują.

Comment

• Zamieszczone przez mareckiabc Zobacz posta
          Kolega założył ate narzeka, że bardzo pylą
          potwierdzam, mam zestaw klocki + tarcze i faktycznie zauważalnie pylą..

Comment

• Jakby ktoś się zastanawiam nad EBC-green stuff-mogę polecić-świetnie hamują i niewiele pylą.

Comment

• Znalazłem takie zestawy przód i tył TRW łacznie z klockami:

Czy zestawy będa OK jeśli wziąć pod uwagę skuteczność? czy może inne klocki do tych tarcz na które w zasadzie jestem zdecydowany i raczej przy TRW zostanę
              >>Sorry Officer, Thought You Wanted a Race<<

Comment

• Mam u siebie te zestawy na tyle,na skuteczność i pylenie nie narzekam. Kilka dni temu założyłem też TRW u siostry w jej Ufo i nawet dziewczyna zauważyła różnice w skuteczności hamulców

Comment

• Jazda głównie miejska i ze dwa razy większa trasa więc chyba wystarczy. Miałem TRW w Toyocie i było Ok dlatego pytam jak sprawują się w Civic-u.

Comment

• Ja założyłem na tył TRW i jestem mega zadowolony, bo:
                    - hamują bardzo skutecznie,
                    - nie pylą tak bardzo!
                    - pył nie jest uporczywy w czyszczeniu - wystarczy woda pod ciśnieniem (a z OEM Hondy konieczny jest płyn i szorowanie)

Jak będę wymieniał przód to na pewno na TRW.
                    FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

• Ok. w taki razie nie będe się dłużej zastanawiał. Jeszcze tylko jedno: niezależnie od rocznika wymiary tarcz o otworów są takie same? Mam wersję poliftową z 2009 r.
                      Last edited by jarki; 21-05-2018, 07:23.

Comment

• 2009 będzie to samo rozmiarowo. Już powiem że na podstawie wcześniejszych wpisów zakupiłem Textara, zestaw klocki i tarcze. Szukałem kompromisu: cena/skuteczność/pylenie. Nigdy nie maiłem, wypróbuję.
                        TRW używam obecnie w 7gen i nie narzekam cena dobra, skutecznie hamują, dużo wytrzymują, ale tu ciekawe bo TRW w Civic mi mniej pylą niż TRW w Yarisie żony i z tego powodu nie chciałem tym razem TRW.
                        (w UFO widzę że siedzą fabrycznie jeszcze ATE ale będzie teraz Textar, może uda mi się zrobić manuala, ale w przyszłym tygodniu robota).
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Ja kilka dni temu rowiez wymienilem klocki z przodu na textar. Wszystkim polecam. Hamowanie dobre pylenie mniejsze jak orginalne.

Comment

• Szybkie pytanko: czy hamulce w sedanie VIII gen. są takie same jak w wersji 3/5D ? Bo na allegro odnośnie klocków piszą różne rzeczy. Na stronach różnych sklepów typu "brakes" pod hasłem civic od 2006 jest tylko FK, FN - o FD ani słowa.

Comment

• Do sedana są inne, tutaj masz numery ATE, które kupowałem do siebie:

11.jpg
                              Moje FD7

Comment

• Dzięki, głównie chodzi mi o przód. Powiedz jak długo jeździsz na tych klockach? Czy rzeczywiście tak mocno pylą jak słychać na forum?

Comment

Working...
                                X