Tarcze ATE zakupione do ix gen pokryte dokładnie takim samym podkładem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Kto wpadł na pomysł żeby zmywać powłokę antykorozyjną ?Jedyna sytuacja i miejsce kiedy w ogóle warto się nad tym zastanawiać to kiedy część tarczy stykająca się z piastą jest nałożona nierównomiernie, są jakieś bąble, wybrzuszenia itp. wtedy owszem zmywamy to - jakimś Brake Cleanerem. Reszty tarczy absolutnie nie ruszać - ta powłoka ma być zdarta przez klocki i to jedynie w miejscu gdzie pracują. No chyba że ktoś chce żeby mu rdzewiały tarcze i lubi rude - to luz
Wiadomo że prędzej czy później każda powłoka zniknie, ale lepiej później
Comment
-
Koledzy prosba do was. Przymierzam się do zakupu tarcz z klockami.
Samochód Honda Civic VIII, 2006.11, 1.8, 140, wersja sport.
Wybrałem dwie firmy.
Która z tych firm będzie najlepsza. Czy jest sens parę groszy więcej wydawać na droższe. itp
Proszę o waszą opinięDzięuje wam
1 Propozycja:
TRW TARCZE + KLOCKI TYŁ HONDA CIVIC VIII UFO
279,00 zł
2 Propozycja
FERODO TARCZE + KLOCKI PRZÓD HONDA CIVIC VIII UFO
349,00 zł + wysyłka 10 zł
3 Propozycja
ATE TARCZE+KLOCKI TYŁ HONDA CIVIC VIII 1.4 1.8 2.2
345,00 zł + 8,60 wysyłka
Różnica jest nieduża fakt trwa trochę tańsze.
I ostatnie pytanie
Bo wyżej wymieniłem tarcze i klocki na przód są najważniejsze. A co z tyłem? Co byście dali? tej samej firmy???
Ile wg was może kosztować orientacyjna wymiana tarczy i klocków????
Comment
-
A ja tak coś ku przestrodze. Kupiłem nowe tarcze ebc + klocki Jurid White-ceramiczne. Te klocki w ogóle nie hamują-są wręcz niebezpieczne. Tarcze znam i wiem że są super.
Jedyną zaletą jest fakt, że w ogóle nie pylą.
Przejechałem ok. 5k i wymieniam na ebc Green Staff.
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaRysiol1 dzięki za info, rozważałem te Juridy jak okazało się że ATE do ix gen nie robi ceramicznych.
I zostało na zwykłe ATE pylą ale hamują przyzwoicie.
Comment
-
Ja z tylu mam klocki TRW, a z przodu OEM Hondy, musze przyznać, że TRW dużo mniej pylą od OEMowych....
Comment
-
W związku z tym że muszę wymienić zestaw na przód do UFO 1,8 2009r.
Proszę o podpowiedź (bo nie zaglądałem na koło), z wpisów widzę że są 2 rodzaje zamków w jarzmie??? czy to takie foto byle jakie zamieszczają w aukcjach? (takie bardziej w kształcie haka i tam jest czujnik i takie o prostym kształcie. Rozumiem że są one o prostym kształcie zamka).
No i pytanie o 2 sprawy kryterium to: które małopylne i skuteczne przy jeździe miejskiej (zdecydowanie coś miękkiego nie wyczynowego).
to tylko foto? bo te klocki jakieś dziwne?
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment