Jestem w ASO i nie mogą zakończyć nauki biegu jałowego... teraz pytanie co mogło pójść nie tak...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czyszczenie i regulacja przepustnicy w 1.8
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez TRAFO Zobacz postaTrzeba zrobić 2 rzeczy; najpierw wyzerowć komputer a potem skasować wartość położenia przepustnicy (TP).
Dopiero po tym, można przejść do nauki obrotów.
Comment
-
Witam
Panowie czy jest ktoś z okolic Poznania i ma kabelek, muszę zrobić adaptację po czyszczeniu przepustnicy. Przed czyszczeniem na wolnych obrotach trzęsło budą po czyszczeniu przestało ale obroty trzyma ponad 800. Nie da się zejść niżej, próbowałem jeździć np na 2 biegu z wciśniętym hamulcem ponad 5 minut utrzymując około 650 ale nic to nie dało dalej podbija obroty przy dojeżdżaniu do świateł do 1200. Mam interfejs Icar3 i program Torqe ale nie wiem który parametr pokazuje otwarcie przepustnicy jest coś takiego jak położenie pedału gazu, czy położenie przepustnicy to parametr "throttle"? bo trochę mnie dziwi że nie schodzi poniżej 20% a położenie pedału poniżej 8%.
Próbowałem też zdusić auto na biegu ale obroty wracają. Jakieś porady?
Comment
-
Kolego sam kabelek nie jest rozwiązaniem. Najpierw regulacja/sprawdzenie luzów, potem czyszczenie przepustnicy a na koniec dopiero podłączanie kabelka itp. .. u mnie pomógł Automax service na grochowskiej w wawie. Bardzo daleko tam nie masz... ja za powyższe zapłaciłem chyba niecałe 400 zł.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Sprawa załatwiona, wystarczy podjechać do mechanika co ma tester diagnostyczny z wyższej półki. Ja akurat podjechałem do człowieka co ma tester Texa, operacja trwała z podłączeniem może 5 minut. Jak widać nie jest potrzebny HDS do nauczenia naszych "Hań" wolnych obrotów.
Jak ktoś my chciał namiar na mechanika (Poznań) to w Suchym Lesie Damcar na Stefańskiego ogarnie temat.
Comment
-
U mnie nie wchodzi w stan nauczania wolnych obrotow, pokasowalem ustawienia czujnikow kilka razy, stal odpalony nawet 20 minut i stale jest N/A przy pozycji nauczania. Wszystko oczywiscie wylaczone, obroty w granicy 670 sie trzymaja, nawet zaraz po czyszczeniu.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez nosek5 Zobacz postaU mnie nie wchodzi w stan nauczania wolnych obrotow, pokasowalem ustawienia czujnikow kilka razy, stal odpalony nawet 20 minut i stale jest N/A przy pozycji nauczania. Wszystko oczywiscie wylaczone, obroty w granicy 670 sie trzymaja, nawet zaraz po czyszczeniu.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Miałem to samo i chyba trzy dni szukałem rozwiązania...
Pewnie korzystasz z Clone HDS'a i aplikacji zainstalowanej na USA ?
Usuń aplikację HDS i sterowniki do przewodu diagnostycznego. Następnie usuń z komputera katalogi GenRad i Teradyne
1. Zainstaluj sterowniki :
MVCI Driver
Następnie HDS'a w wersji 2.018.013 wybierając region Europę, możesz dodatkowo wybrać język Polski poza angielskim i w kolejnej zakładce, żeby jako pierwszego używał języka Polskiego.
Zainstaluj i uruchom ponownie komputer.
Po restarcie komputera i połączeniu się z samochodem będziesz mógł zrobić naukę wolnych obrotów
Comment
Comment