Pirelli w fajnej cenie widzę są. Patrzyłeś na Uniroyal Rainsport 3? Ja chyba takie będę kupował teraz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez kamillm Zobacz postaPirelli w fajnej cenie widzę są. Patrzyłeś na Uniroyal Rainsport 3? Ja chyba takie będę kupował teraz.
Comment
-
Zamieszczone przez borewicz Zobacz postaobecnie 14 zł tańsze
Jeszcze tańsze
Comment
-
Letnie fele i opony
Witam. Jestem świeżym posiadaczem Honda Civic 1.8 2k6 rocznik.
Chciałbym kupić do niej dobre fele i opony, znalazłem te tylko nie wiem czy ET nie jest za duże, szczerze mówiąc jestem Świeżakiem w tych sprawach, dlatego proszę o pomoc czy te fele będą dobrze się sprawować w tym aucie.
Fele: https://www.oponeo.pl/felga-aluminio...50-00#16110243
Opony: https://www.oponeo.pl/dane-opony/goo...w-fp#198361446
@Edit: Aktualnie mam stalowe na ET 55, więc idąc tropem, 50 będzie delikatnie bardziej wysunięta jeżeli dobrze rozumiem.
pierwszy wpis nie w tym miejscu, czemu nie czytasz całości treści dostaniesz tam odpowiedź.
Comment
-
Jeśli chodzi o ET to osobiście brałbym nie większe niż 40.
Comment
-
Zamieszczone przez Hidden Zobacz posta50 będzie delikatnie bardziej wysuniętawięc różnica całkowicie niezauważalna gołym okiem.
Seryjna felga ma ET55 a "luzu" w nadkolu jest na dobre 15mm.
Comment
-
Kupilem do Fn2 OEM'y: średnica 18 cali, szerokość 7,5J, rozstaw śrub 5 x 114,3mm, ET 55.
Na to założony został Uniroyal Rainsport 3 nowy, niestety autko przy wyższych predkościach pow. 150km/h lekko drga (wczesniej mial OEM17 na wielosezonowych Noklanach) i mam wrażenie, że było dużo lepiej. Co może być przycyzną ?
Comment
-
A wyważałeś koła? Ewentualnie czy nie odpadły ciężarki wyważające?Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Jak malowanie przed wyważeniem to nie ma wpływu.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Zamieszczone przez sensi Zobacz postaautko przy wyższych predkościach pow. 150km/h lekko drgaKierownik Działu Diesla
Comment
-
A ja kupiłem Hankę na letnich oponach 225/35/19 (na zimę mam koła 17"), i cały czas biję się z myślami, czy zmienić na 17", czy zostawić... Dziennie jeżdżę ok. 70 km autostradą, ale nawet te 1,5 km po osiedlowej dziurawej drodze strasznie mnie wkurza... Zwłaszcza, że na przyszły sezon trzeba by je wymienić, a tanie nie są. No i chciałbym kupić koło dojazdowe 16" i nie wiem, czy to nie za duża różnica.
Comment
-
tu się musisz zastanowić, bo nie może się zdarzyć tak że założysz 16" i 17" bo sie odezwą komunikaty ABS "Check System" itd, koła muszą mieć taki sam rozmiar. Najlepiej mieć ten sam standard rozmiaru jeśli chcesz mieć koło zapasowe, co moim zdaniem jest zbędne.
Zapas 16" a zestaw 17" - nie, to nie dobrze.
Musisz zatem kupić 2 zapasy 16" i 17" i wymieniać je w zależności na jakim rozmiarze jedziesz. Lub jak mówię olać zapas, i kupić "zestaw ratunkowy" dojazdowy.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment