Wiecie może czy są jakieś różnice między przed a po liftem, jeśli chodzi o uszczelkę pokrywy zaworów? Uszczelka jest jednoczęściowa czy posiada jakieś o-ringi na świece czy coś w tym stylu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulacja luzu zaworowego Civic IX
Collapse
X
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaOsobiście silikonu unikam.Jak już chcesz tym lepić,to ogranicz warstwę do minimum,nie rozsmarowuj.
Comment
-
No właśnie - czego konkretnie użyć do uszczelniania - może nazwa konkretnego środka?
Mam jeszcze prośbę o linka do tego sławnego filmu na YouTube o regulacji zaworów w Accordzie, znalazłem kilka ale moim zdaniem do bani (na jednym sapiący gość opowiada o swoim problemie z kręgosłupem)
Comment
-
Ja używam od lat uszczelniacza fabrycznego Suzuki ,możesz to nabyć w serwisie .
Odpowiednik to three bond 1215,jest w kolorze szarym i nie jest na bazie silikonu.
Nr Suzuki to 99000-31110-000
Są zamienniki np.
Comment
-
-
Dzięki wielkie, w międzyczasie znalazłem w zasadzie taki sam film, ale chyba bardziej szczegółowy (momenty dokręcania, punkty nakładania uszczelnienia itp.).
Comment
-
Zamieszczone przez rob1_s Zobacz postaW IX gen nie musisz kręcić przez nadkole. Od góry jest dobry dostęp. Klucz, z tego co pamiętam to chyba 19.
Zamieszczone przez MakuKRK Zobacz postaWiecie może czy są jakieś różnice między przed a po liftem, jeśli chodzi o uszczelkę pokrywy zaworów? Uszczelka jest jednoczęściowa czy posiada jakieś o-ringi na świece czy coś w tym stylu?
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaNo właśnie - czego konkretnie użyć do uszczelniania - może nazwa konkretnego środka?
Więcej informacji o całym procesie:
https://www.civicforum.pl/showthread...730#post394730Last edited by Lukas; 17-07-2018, 11:05.
Comment
-
Muszę się pochwalić i jednocześnie podziękować kolegom z forum - dzisiaj samodzielnie zrobiłem regulację zaworów. Całość trwała (razem z wymianą świec) jakieś 3-4 godziny, ale robiłem po raz pierwszy, czyli wolniej. Wszystko poszło OK, zawory przeważnie nie miały właściwych parametrów. Muszę pochwalić fajny przyrząd do regulacji (połączenie klucza ze śrubokrętem), który mocno upraszcza operowanie śrubami. Sama regulacja bardzo żmudna - mam poważne wątpliwości, czy w serwisach robią to porządnie (a nawet czy w ogóle to robią). Teraz mam przynajmniej spokój na następne 100 tys.
Comment
-
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaMuszę pochwalić fajny przyrząd do regulacji (połączenie klucza ze śrubokrętem), który mocno upraszcza operowanie śrubami.
Comment
-
Ja przy wymianie oleju przy 100kkm zleciłem swojemu mechanikowi taka regulacje, ponieważ tak mówi książka serwisowa. Okazało się, że praktycznie nie było czego regulowac. Pokrywa zaworów skręcona na oryginalnej uszczelce, była ok, więc po co wymieniać. Auto teraz ma około 150kkm i wszystko ok
Comment
-
Panowie te wartości luzów podane na pierwszych stronach są wiarygodne ? starej daty mechanik będzie mi w hance regulował bo raczej serwisowi nie zaufam. damy radę chyba.Mechanik zawita do mnie do garażu uszczelkę już mam przebieg prawie 100 000 komp już pokazuje że wkrótce regulacja. Gazu brak.
przy odkręcaniu pokrywy zaworów jakaś kolejność wymagana ?
Comment
-
Zamieszczone przez Bartek___123 Zobacz postaPanowie te wartości luzów podane na pierwszych stronach są wiarygodne ? starej daty mechanik będzie mi w hance regulował bo raczej serwisowi nie zaufam. damy radę chyba.Mechanik zawita do mnie do garażu uszczelkę już mam przebieg prawie 100 000 komp już pokazuje że wkrótce regulacja. Gazu brak.
przy odkręcaniu pokrywy zaworów jakaś kolejność wymagana ?
Comment
Comment