Zamieszczone przez Bartek___123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulacja luzu zaworowego Civic IX
Collapse
X
-
Comment
-
Na koniec czyścimy uszczelkę i pow. przylegania do suchego,kładziemy usczelnienie tam gdzie było fabrycznie (tylko i wyłącznie i jak najmniej) i skręcamy od środka na krzyż po trochę(nie na siłę,bo nie powoduje to większego sprasowania uszczelki)
Cała filozofia.[/QUOTE]
Kolego m26 mam pytanko to uszczelnienie jest konieczne czy można się bez niego obejść jeśli będzie nowa uszczelka ?
Comment
-
Nie powodujemy absolutnie większego sprasowania uszczelki,powodujemy tylkko i wyłącznie nadwyrężenie gwintu co przeklada się na całkowite jego zniszczenie po kilku montażach lub zerwanie całej śruby przy próbie odkręcenia.
Nie ważne czy śruba wygląda tak
9932-21189-thickbox.jpg
Czy tak
ruby-Pokrywy-zawor-w-Dla-Honda-GX270R-GX270UT-GX340-GX240-GX240K1-GX340K1-GX340R1-GX340U1-4.jpg_.jpg
Czy tak
l_allegro_7220397671.jpg
Wszystkie mają jedną wspólną cechę,bazują na natyralnym ograniczniku który zapewnia odpowiedni dystans.
Kiedy śruba zostaje wkręcona i gwint się skończy ,to żeby nie wiem jak ktoś kręcił to i tak niczego wiecej nie zgniecie bo próg na niej na niej nie pozwoli na dalsze zagłębianie w otworze.
Nie wiem czy dobrze tłumaczę ,więc posłużę się szkicem
SRUBA.png
Wysokość "h" to przestrzeń w której zamknieta jest pokrywa razem z uszczelką,więc zeby nie wiem z jaką siłą skręcać to pokrywy bardziej nie zgnieciesz.
Niestety wielu zboczeńców tak je dobija że trzeba potem stosować gwinty naprawcze i miotłą nie odpędzisz bo następnym razem robia dokładnie to samo
Zamieszczone przez Bartek___123 Zobacz postauszczelnienie jest konieczne czy można się bez niego obejść jeśli będzie nowa uszczelka ?
Tu chodzi o krawędzie przy powierzchniach styku które są fabrycznie ogradowane żeby nie kaleczyć a nie zawsze dają się wypełnić uszczelką.
Znowu posłużę się rysunkiem.To kombinacje różnych połączeń ,uszczelka jest czerwona.
pow.png
Biała przestrzeń to po prostu dziura w którą uszczelka się nie wepchnie.Last edited by m26; 21-04-2019, 19:36.
Comment
-
Nie uzywałem,ale jeśli śmierdzi octem to nie jest to dobry srodek.W zasadzie co do takiego uszczelnienia to nie ma specjalnych wymagań,jednak co zrobisz z reszta tuby...
Jeśli uszczelniacz na kilometr bije octem to jest to najtańszy szajs który zdaje egzamin w przypadku armatury sanitarnej a nie w motoryzacji.
Jeśli są to powierzchnie takie jak w skrzyni biegow,gdzie przyleganie metal-metal jest idealne i nie ma ciśnienia ,to czasem się to zprawdza ,jednak przy bardziej złożonych operacjach po jakimś czasie zawsze kończy się tak samo-wyciekami.
Comment
-
Zamieszczone przez Bartek___123 Zobacz postaBardzo dziękuję za jasną wypowiedź. Mam jeszcze małe zapytanie czym najlepiej delikatnie usunąć i wyczyścić miejsce (powierzchnię ) ułożenia uszczelki i jakiego uszczelnienia użyć , czy reinzosil się nada ?
Comment
-
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaGdybyś cofnął się w tym wątku do tyłu, znajdziesz odpowiedzi na te pytania
Comment
-
Zamieszczone przez slide2k Zobacz postaKochani forumowicze, szukam informacji i nie mogę wypatrzeć - czy w silniku 1.8 benzyna (2015 rok) trzeba robić regulację luzu zaworów jak w ósmej generacji i wcześniejszych?
Comment
-
Zamieszczone przez Fiedziu Zobacz postaA czy przeczytałeś chociaż pierwsza strone tego wątku?Jak rozumiem trzeba?
Comment
-
Comment
Comment